Agricultura holandesa:· Passat, Present, i Futur

325
0

El govern dels Països Baixos va emetre recentment un impactant declaració: "El missatge honest... és que no tots els agricultors podran continuar amb el seu negoci".

desafortunadament, el missatge no és tan honest com brutal. La veritat és que els funcionaris de l'Haia tenen la intenció d'utilitzar una directiva sobre política d'òxid nitrós que només s'adreça a les granges i l'agricultura de moment. Aquesta és la seva elecció més que una qüestió del cicle econòmic. És una decisió deliberada del nostre govern probablement obligar els agricultors a deixar de conrear i danyar la capacitat dels agricultors dels Països Baixos per produir aliments i guanyar-se la vida..

Per això milers dels meus companys agricultors holandesos s'han convertit en manifestants, bloquejant carreteres amb tractors i fins i tot portar vaques al Parlament.

Sóc un ramader holandès, i encara que no he participat en aquestes protestes, Dono suport a les protestes amistoses. Aquest és un tema molt seriós per a l'agricultura holandesa, ja que el Parlament i els ministres d'Agricultura i Natura no han pogut dibuixar una visió de com hauria de ser l'agricultura holandesa a 15 ans; què volem i què necessita el món i quina perspectiva real és per als agricultors. Ells trien, potser, el camí fàcil. Per això els agricultors se senten molt desesperats, sobre els objectius del govern, la seva veu i les seves idees no s'escolten i sobre el seu futur i el dels seus fills.

El meu marit i jo gestionem una granja respectuosa amb la natura al centre de la nostra petita nació. Tenim 120 vaques lleteres així com 30 vedells i vaques joves. Som sostenibles, massa, mentre fem la nostra pròpia energia, reciclar els residus, millorar la biodiversitat, i molt més. Eduquem els ciutadans i les classes de l'escola sobre què fem com a ramader i com treballem amb la natura.

Més enllà dels fonaments bàsics de la producció d'aliments i la conservació del medi ambient, Les granges holandeses com la nostra fan aportacions econòmiques i socials enormes. Exportem gran part del que produïm, aportant diners i prosperitat al nostre país. Donem feina a persones que necessiten feina. Creem cohesió social als pobles de les zones rurals. Tenim els estàndards més alts del món en matèria de benestar animal.

Els nostres líders governamentals diuen que volen reduir a la meitat les emissions de nitrogen 2030. Per assolir aquest objectiu, obliguen els agricultors a reduir el seu ús de productes nitrogenats. A la meva zona, se suposa que hem de reduir el nitrogen 47 per cent. Algunes regions estan marcades per a reduccions de 70 per cent i fins i tot se suposa que uns quants aconsegueixen reduccions de 95 per cent. Molts agricultors qüestionen la viabilitat de l'objectiu 2030.

Això s'afegeix al que la UE ja està intentant imposar-nos a la Tracte Verd Europeu i la seva De la granja a la bifurcació agenda que inclou regulacions sobre nitrats, qualitat de l'aigua i fems també.

blue and yellow buildingRes d'això tindria sentit en una era de pau i abundància, però està especialment mal enfocat en un moment en què el món seguretat alimentària està en perill per La invasió russa d'Ucraïna i el consegüent escassetat de productes bàsics.

Necessitem més menjar, no menys.

També hem de produir-lo amb raó en una era de responsabilitat climàtica. Els agricultors afavoreixen una normativa que equilibri la necessitat de produir aliments amb la necessitat de protegir el medi ambient. És clar, estem disposats a fer la nostra part. De fet, ja hem fet una reducció massiva i hem donat al govern els nostres propis plans i idees per reduir encara més les emissions.

En els darrers anys, de fet, hem adaptat la nostra granja a les realitats modernes. Estem fent molt més amb molt menys.

Utilitzem tècniques d'agricultura de precisió per conservar fertilitzants. Entreguem aquesta important eina de creixement de cultius en les quantitats adequades exactament on ha d'anar pel bé dels nostres cultius. Això ens permet fer créixer allò que necessitem i alhora limitar qualsevol escorrentia, per a la protecció de l'aigua.

També plantem cultius de cobertura per protegir el nostre sòl de l'erosió i atrapar carboni. Fins i tot estem reconstruint el terra del nostre graner per reduir les emissions d'amoníac.

Ho fem perquè donem suport a un medi ambient saludable. Ho fem pel nostre país i pel món. També ho fem per nosaltres mateixos i pel futur dels nostres fills. Els pagesos viuen més a prop de la natura que ningú. Quan es tracta de sostenibilitat, tenim el màxim a guanyar amb les pràctiques de conservació.

Però no hauríem d'haver de portar aquesta càrrega sols. Altres indústries també tenen un gran interès en aquest objectiu ambiental. La millor solució seria elaborar un pla integral en el qual puguin treballar conjuntament tota la indústria i el sector agrícola dels Països Baixos., amb un focus en la innovació i noves tècniques per reduir les emissions de nitrogen i amoníac. Aquestes tècniques ja estan disponibles. Podem treballar junts perquè podem i volem.

Durant el proper any, Se suposa que els governs provincials han de plantejar plans específics per reduir el nitrogen. Per això aquestes protestes continuaran. Però el diàleg també és necessari. És important que els responsables polítics i el públic escoltin la nostra veu perquè sàpiguen que l'agricultura és part de la solució. Hi ha un futur per a tots nosaltres.

Judith de Vor
ESCRIT PER

Judith de Vor

Ramader de llet en una granja moderna i sostenible on conreen amb respecte pels seus animals i la natura. Té diversos projectes per augmentar la biodiversitat.

deixa una resposta

Donació

$