Abans em preocupava que els enemics de l'agricultura moderna només acabessin amb la seva lluita contra la tecnologia transgènica quan els porcs creixien ales i agafarien el vol.

Això no ha passat, però què passaria si els porcs fessin créixer el cor i salvar vides humanes??

two men wearing blue lab coatsAquest somni es va fer realitat a principis d'aquest mes quan els metges de Baltimore van trasplantar el cor d'un porc modificat genètic a un home amb una malaltia que posava en perill la vida., presentant-nos l'últim exemple d'un miracle mèdic.

The New York Times va trucar el trasplantament d'emergència "un procediment innovador que ofereix esperança a centenars de milers de pacients amb òrgans defectuosos".

Com a agricultor que ha conreat cultius modificats genèticament i és el receptor d'un trasplantament de ronyó, He tingut un interès especial en aquest cas. Les seves implicacions per al benestar humà són difícils de sobreestimar.

El donant d'animals va ser criat per fer créixer un òrgan que un cos humà acceptaria en lloc de rebutjar. Aquest porc especial va ser el producte de les mateixes tecnologies modificadores de gens que durant l'última generació han millorat la pràctica de l'agricultura a tot el món..

Quan els cultius modificats genèticament van ser àmpliament disponibles a principis d'aquest segle, molta gent es mostrava escèptica. La ciència era nova i desconeguda. Alterar l'estructura genètica de les plantes semblava estrany.

Vaig estudiar la ciència darrere de la tecnologia GM i em vaig convèncer que no només era segura, però que també oferia una oportunitat notable per cultivar més aliments en menys terra que mai. Mentre plantava i collia blat de moro i soja modificats genèticament a la meva granja de Nova Jersey, Vaig observar de primera mà com defensaven els meus cultius contra les males herbes i les plagues. Aquests van ser els millors cultius que havia vist mai.

La tecnologia de cultius transgènics és una gran part de la raó per la qual els aliments són més abundants, ambientalment sostenible, i assequible ara mateix que mai.

avui, és clar, Els cultius transgènics són àmpliament acceptats. Els agricultors han cultivat milers de milions d'acres de cultius modificats genèticament, i la gent menja menjars saludables derivats d'ells tot el temps.

amb tristesa, La tecnologia GM encara s'enfronta a algunes butxaques de resistència, especialment entre els activistes polítics europeus. Les seves ideologies anti-GM han retardat l'adopció de cultius modificats genèticament a diverses nacions en desenvolupament, sobretot a l'Àfrica. Aquesta és una de les principals raons per les quals aquest continent encara es troba endarrerit de la resta del món en la producció d'aliments.

Ara, la tecnologia d'edició de gens s'ha traslladat del camp de blat de moro al quiròfan, malgrat això, els enemics de la biotecnologia poden voler repensar la seva resistència. Els avantatges de la biotecnologia són potser més evidents que mai. Acaben de salvar una vida humana i salvaran molt més.

Sóc el beneficiari directe d'un trasplantament d'òrgans: El ronyó de la meva filla està al meu cos, mantenint-me viu.

Avui estaria mort excepte per la gràcia de Déu i la bondat de la meva filla. També estic en deute amb els metges que van fer la cirurgia i amb la ciència que ho va fer possible.

Gràcies a la tecnologia genètica, més persones amb òrgans fallits gaudiran de la segona oportunitat de vida que he tingut la sort de tenir.

L'any passat, Sobre 41,000 Els nord-americans van rebre un trasplantament d'òrgans, d'acord amb la Xarxa Unida per a l'intercanvi d'òrgans. Més de la meitat dels òrgans trasplantats eren ronyons, seguit de fetges, cors, i pulmons.

No obstant això, la necessitat és gran. Més que 100,000 Els nord-americans estan en llista d'espera per a un trasplantament d'òrgans, i 17 morir cada dia, informes l'Administració de Recursos i Serveis Sanitaris, una agència federal.

És possible imaginar un futur en què els porcs modificats genètics salven vides tot el temps, un moment en què aquests trasplantaments d'òrgans no són titulars i són tan rutinaris com el cultiu de cultius modificats genèticament..

Estic temptat de pensar que sense l'arribada i l'acceptació dels cultius transgènics, ara no ens trobaríem al llindar d'una nova branca de la medicina que inclogui òrgans extrets de porcs modificats genètics. Si som afortunats, potser la propagació dels trasplantaments d'òrgans de porc a humà persuadirà els pocs manifestants de la tecnologia anti-GM que queden d'abandonar la seva lluita desacertada contra l'agricultura moderna..

Almenys tinc dret a pensar-ho.

Això és el que diu el personatge principal durant una conversa estranya a "Les aventures d'Alícia al país de les meravelles,” la clàssica novel·la de Lewis Carroll.

"Igual de correcte,” respon la duquessa, "com els porcs han de volar".