Els líders mundials estan passant molt de temps junts últimament.

Al Grup de 20 reunió a Roma el cap de setmana passat, funcionaris dels països més rics van parlar sobre la fiscalitat internacional i les vacunes contra la COVID-19. I ara tot es desplaça a Glasgow per a una cimera de 12 dies sobre el canvi climàtic, acollit per les Nacions Unides.

Les converses en ambdós llocs se centren completament en els reptes globals. Això és adequat, ja que el món s'enfronta a una llarga llista de reptes compartits que inclouen el clima, inseguretat alimentària, la necessitat de protegir la biodiversitat i el desig compartit de proporcionar un ingressos vitals per a tothom, inclosos els que produeixen els aliments que el món necessita.

Enmig d'aquestes discussions d'alt nivell, no hem de perdre mai de vista el poder de les solucions locals. Són la veritable clau per a la innovació i la millora.

Hem escoltat aquest tros de saviesa en un eslògan que s'ha convertit en un tòpic: Pensa globalment, actuar localment.

Tan, hauríem d'actuar localment, començant per casa —i per a un pagès com jo, això vol dir centrar-me en la meva granja.

Mentre creixo blat, ordi, i més aquí a Dinamarca, només puc fer molt per afrontar els reptes globals. Amb prou feines puc influir en les polítiques del meu propi país, i molt menys modelar el comportament de les nacions de l'altra banda del món mentre discuteixen i determinen polítiques que afectaran com els agricultors poden fer el que han de fer per adaptar-se i millorar contínuament..

No obstant això, puc controlar el que passa a la meva granja. Comença amb adaptació: La necessitat de respondre a les circumstàncies en què em trobo cada any. Cada estació és diferent, i no hi ha dos anys iguals. Les coses són sempre canviant, del temps diari al clima al llarg del temps.

black shark under blue skyTan, sempre estem ajustant la nostra manera de treballar. Com un gran blanc taurons, nedem per mantenir-nos vius. Seguim el principi que l'estancament és declivi.

La major adaptació a la meva granja dels darrers anys ha implicat la millora de la salut del sòl. Hem canviat a un concepte de conreu sense conreu que inclou l'ús de cultius de cobertura i compost. Aquestes pràctiques ajuden a la biodiversitat, igual que altres passos com deixar branques després de tallar la bardissa en lloc de netejar-les. La vida salvatge floreix a la nostra granja, des dels animals que travessen els nostres camps fins als cucs de terra que enriqueixen el seu sòl.

Alguns anomenen aquestes activitats "climàticament intel·ligents". Altres es refereixen a ells com a agricultura "sostenible"..

Els noms gairebé no importen. Tenen sentit per a mi i la meva granja. També són solucions locals que comencen, en la seva petita però important manera, per abordar els reptes globals.

El contrari de pensar globalment i actuar localment és pensar localment i actuar globalment. Els funcionaris públics sovint cauen en aquest parany. Quan creuen que han identificat una crisi, sovint intenten resoldre-ho amb una regla gegantina, sense reconèixer que el seu enfocament de talla única té el potencial d'empitjorar els problemes existents o fins i tot de crear-ne de nous. Perden de vista les solucions locals.

Si vaig a fer una agricultura "climàticament intel·ligent" i "sostenible"., llavors el que necessito més que qualsevol altra cosa és l'accés a noves tecnologies que em puguin ajudar a adaptar-me als reptes que tinc davant meu..

A la UE, malauradament, els reguladors han impedit als agricultors plantar les millors llavors, developed with science-based gene technologies that are allowing producers in other countries to grow more food on less land than ever before.

These 21st-century seeds deliver incredible benefits, from the resilience of drought-tolerance to the ability to meet consumer-driven demands for gluten-free foods. Yet I can’t use them.

We’re always upgrading our personal technologies, from the TVs in our homes to the phones in our pockets. A la UE, malgrat això, we’re often downgrading them, at least on farms. Rather than surging boldly into the future, estem atrapats en el passat, com un tauró que no pot respirar perquè li diuen que no nedi.

Això vol dir que una de les solucions locals més prometedores a un repte global està fora del meu abast, no com a qüestió de la meva pròpia ignorància o de les males decisions., sinó com una qüestió formal de política pública.

Com a líders mundials discuteixen els reptes globals a Roma i Glasgow i allà on vagin, Els animo a mirar de prop la sorprenent varietat d'únics, solucions innovadores que s'estan utilitzant per adaptar-se, sobreviure, i prosperar a les granges de tot el món. La seva oportunitat d'apoderar els agricultors i altres a nivell local avui i a llarg termini, donar suport a polítiques i prioritats basades en la ciència i el sentit comú, ens donarà la llibertat necessària per practicar l'agricultura d'una manera climàticament intel·ligent i en suport d'un objectiu comú global.