No he donat la mà a un desconegut, o un amic per això, en més d’un any, i cap d’ells té molts altres canadencs.

Pot ser que això no sembli un gran sacrifici. La pandèmia COVID-19 ens ha robat tant. Els estimats han mort. Les empreses han tancat. Els nens han quedat enrere en la seva escolarització.

La pèrdua de les encaixades de mans pot ser la nostra preocupació.

Però els necessitem de nou. Són més que gestos socials gratuïts. Són accions essencials que forgen relacions i generen connexió humana.

Trencen el gel. Expressen esportivitat al final dels jocs. Segellen ofertes que ens permeten comprar i vendre.

Això és especialment cert per als agricultors. Tot i que confiem en la ciència d’avantguarda per produir i protegir les llavors que plantem i equips d’alta tecnologia per collir els aliments que cultivem, desenvolupem molts dels nostres negocis a l’antiga. I això significa donar la mà a la carn, not waving to pixelated people on Zoom calls.

Sobre 15 months ago, when the world was starting to recognize the challenge of COVID-19, I was at a farm conference in Vancouverin other words, it was life as usual for me in the world of agriculture. Before the lockdowns, I’d speak at events such as this about ten times a year, and I’d attend even more.

The in-person connections of conferences and meetings are important to any industry, but they may matter more to farmers. We don’t congregate in offices. Quan estem treballant als nostres camps, estem aïllats. Poden passar dies en què només veiem membres de la família i potser uns quants altres dins d’un petit cercle.

Ho he fet broma a la nostra granja del camp de Saskatchewan, no hem hagut d’adoptar pràctiques especials de pandèmia perquè ens distanciem socialment molt abans que ningú no hagués sentit a parlar de COVID-19.

group of women sitting on chair while listeningAixí doncs, els agricultors tenen un motiu especial per aprofitar les reunions on la gent es pot reunir, aprendre, i millorar. Hem d’aprofitar les oportunitats per donar la mà.

Quan tornava de Vancouver, un parell de setmanes després que els tancaments tinguessin efecte, Se suposa que hauria de volar a Bèlgica per representar als agricultors canadencs en una conferència de comerç agrícola. El meu propòsit era explicar com i per què fem servir eines de protecció dels cultius, calmar les pors dels consumidors i reguladors europeus que es retiren cada vegada que senten la paraula “glifosat.”

Ningú és més convincent sobre els aliments i com es conrea que els agricultors reals—i els nostres clients ens han de veure, fer preguntes, i escolta el que hem de dir.

En definitiva, serà molt difícil canviar el cor i la ment dels escèptics que no saben molt sobre la producció d'aliments si no els podem mirar als ulls i sí, donar-los la mà.

L'esdeveniment a Bèlgica va ser cancel·lat, és clar, i aquesta va ser l’elecció correcta. Més d’un any després, malgrat això, hem de tornar a la normalitat perquè hem de començar a reparar 15 mesos de connexions trencades.

Abans de la pandèmia, Vaig pensar que el comerç canadenc estava a punt per créixer. Acabàvem de negociar la USMCA, el nostre acord revisat amb els Estats Units, Mèxic, i Canadà. L’associació Transpacífica, que ens relaciona amb països de la vora del Pacífic, guanyava atenció i impuls. El govern provincial de Saskatchewan fins i tot va obrir una oficina comercial a Singapur, de manera que podríem aprofitar les oportunitats de TPP mitjançant reunions presencials.

avui, després de més d’un any de fronteres tancades, la nostra situació se sent molt diferent. Tot i que els nostres pactes comercials continuen vigents, la gent s’ha acostumat a mirar cap a dins—i em preocupa que escoltem noves crides al proteccionisme enemic dels agricultors, empreses i clients que depenen dels mercats globals.

Aquí teniu un pas senzill en la direcció correcta: Comencem per permetre lliure moviment entre el Canadà i els Estats Units. Això permetria un augment de la compra i venda transfronterera d’inputs de cultius, maquinària i gra. L’augment de la competència entre compradors i venedors beneficiaria els agricultors i les empreses de tots dos costats de la frontera.

Als canadencs i als nord-americans els agrada presumir que el paral·lel 49 és la frontera sense defensa més llarga del món, accessible per a viatgers en ambdues direccions. Tornem a deixar-lo sense defensa i accessible. Ens podem trobar al Pont de la pau a l'est i al Arch de la pau A l'oest.

Lliure circulació entre el Canadà i els Estats Units. pot ser el precursor de la lliure circulació a tot el món. No puc esperar a visitar Bèlgica i parlar de la importància del comerç mundial i de les connexions mundials—i donar la mà una vegada més.

__________________________

Nominacions Nominacions 2021 Global Farmer Network Roundtable and Leadership Training. Tentatively scheduled to be held during summer 2021, the next Roundtable will include a virtual component prior to meeting in person in Brussels, Bèlgica. The face-to-face event date is dependent on when travel is allowed and people feel safe. Taula rodona Global Farmer Network i aquí.

Clica aquí fer una donació a la Xarxa Global de Pagesos.