L'any 2020 ha presentat reptes imprevistos a tot el món. Però si volem veure el got mig ple, we also should remember our blessingsand maybe in hard times like these, tenim l’obligació especial de reconèixer el bé de les nostres vides.

Concedit, 2020 va ser dur. Va ser l'any en què vam descobrir que per molt dolentes que fossin les coses, encara podrien empitjorar.

Vam patir la pandèmia COVID-19, aturades econòmiques, i convulsions polítiques.

teal and green globeArreu del món, gairebé tothom estarà content de veure-ho 2020 entra als llibres d'història.

Tot i això, també vivim en una era de tecnologia miraculosa: Less than a year after most of us first heard the word “coronavirus,” help is on the way. S’estan lliurant vacunes. Les generacions anteriors no gaudien de res semblant. Van patir a mesura que les malalties seguien el seu curs mortal.

Personalment, Agraeixo que la meva família estigui sana, incloent els meus pares.

No vull reduir les nostres dificultats. Aquí a Argentina, hem hagut de limitar severament les nostres interaccions amb la família i els amics. Les condicions de la incertesa i la por permanents són preocupants. Totes les escoles van tancar sense una educació adequada per als nostres fills.

A la nostra granja, ens trobem davant d’una sequera que dificulta el cultiu de blat de moro i soja. As we try to plant our cropsit’s springtime in the southern hemispherewe’re coping with rainfall at 60 percentatge del seu nivell normal i temperatures que han augmentat per sobre 40 graus Celsius (que és més que 100 graus Fahrenheit). El problema és més complex pel fet que sortim de temporades que també han estat seques.

Si més no, podem treballar. Els bloquejos de COVID-19 no han afectat els fonaments del que fem a la granja. Els governs de tot el món han obligat moltes empreses a tancar o reduir les seves activitats. A Argentina, amb un permís personal, els agricultors continuen treballant, malgrat això. La producció d’aliments ha de continuar perquè tots hem de menjar.

Això és una altra cosa a tenir en compte: Per a tots els reptes d’aquest any, que han inclòs alteracions en les cadenes de subministrament de la indústria alimentària, la nostra resistència fonamental ens ha permès mantenir un nivell essencial de seguretat alimentària. Les coses podrien ser molt pitjors. La història és plena fams.

L’agricultura sense conreu ha ajudat la nostra situació a l’Argentina. Perquè no seguim la pràctica agrícola tradicional de llaurar la nostra terra, l’ajudem a retenir la humitat i els nutrients necessaris perquè els cultius plantats creixin i madurin. Això vol dir que estem molt millor del que hauríem estat en una època anterior.

Un dels meus objectius personals com a agricultor és compartir l’estratègia de l’agricultura sense conreu amb altres agricultors. Com a membre de l'Associació Argentina d'Agricultors No Till, whose acronym in Spanish isApropiat,” I’ve worked for several years to introduir aquest concepte als productors africans. A Aapresid diem i creiem que ningú sap més del que sabem tots junts.

Tot i que la pandèmia ens ha impedit viatjar a través de l’oceà, com hem fet abans, encara ens comuniquem amb agricultors i tècnics de Ghana, Guinea Conarky, i Sud-àfrica. No conec ningú que prefereixi reunions virtuals que reunions presencials, però tots hauríem d’estar contents de disposar de tecnologies que facin la distància més curta i que ens permetin aprendre els uns dels altres.

És important recordar que Argentina i Àfrica no són el mateix. El fet que alguna cosa funcioni a la Pampa no vol dir que funcioni a les sabanes. Tot i així, continuo creient que alguns dels nostres enfocaments sobre l’agricultura poden marcar la diferència allà, apuntant els africans cap a la sostenibilitat econòmica i ambiental.

Sens dubte, poden aprendre dels nostres errors. Com els africans consideren adoptar la producció agrícola sense conreu i cobrir els cultius, M'agrada explicar-los totes les errades que vam fer durant la nostra història a mesura que adoptàvem aquestes estratègies i les perfeccionàvem al llarg dels anys. This exchange of information and experiences makes us all better producers of foodeven in a year like 2020.

Anar a l’Àfrica és un aprenentatge permanent! African people say: “If you want to go quickly, anar sol. Si vols anar lluny, anem-hi junts!”

The opportunity to see Africa’s challenges in first-personlearning about their culture, pensaments, and timesmakes me mindful of what we have in Argentina and in the developed world, on es pot beure aigua, electricitat, i el wifi són trets habituals de la vida. A l’Àfrica, no són. I de vegades quan començo a mirar 2020 amb un got mig buit, M’he hagut d’aturar i recordar que els altres aspiren a gaudir dels avantatges que tenim avui.

I també em dic això 2021 estarà aquí aviat.


Obteniu més informació sobre com són els agricultors col·laborar through the Global Farmer Network.

Clica aquí fer una donació a la Xarxa Global de Pagesos.