L’agricultura hauria de ser segura, però a Nigèria pot ser mortal.

És tan perillós, de fet, que un informe es va publicar el juny 15 per un grup parlamentari de tots els partits al Regne Unit es fa una pregunta provocativa al seu títol: “Nigèria: Desplegant Genocidi?

Cada any s’assassinen milers de pagesos nigerians, segons grups de dretes humanes com Amnistia Internacional-i tot el que volem fer és protegir la nostra terra perquè puguem conrear les collites que necessiten les nostres famílies i el nostre país.

Com a agricultor d’arròs a Nigèria, He vist aquest problema molt a prop i estic intentant resoldre'l amb la tecnologia.

shallow focus photo of brown cowNo serà fàcil: Al centre del problema, hi ha un conflicte inquietant sobre els recursos, ja que els nòmades del nord es desplacen cada cop més al sud cap a la fèrtil Nigèria Cinturó mitjà, creant tensió entre els agricultors que cultiven gra, fruites i verdures allà amb el pastor a la recerca de pastures per al seu bestiar.

El cinturó mitjà acull algunes de les terres de conreu més riques d'Àfrica, però no aconseguim realitzar tot el seu potencial per desenes de raons, inclosa una infraestructura inadequada, falta d'inversió, i sistemes de producció que encara no han entrat al segle XXI.

El pitjor de tot, malgrat això, és la violència que es produeix quan una força irresistible es troba amb un objecte inamovible.

Rotimi Williams and a Fulani herder.

La força irresistible es compon de Dispara als pastors. Cada hivern, durant l’estació seca, surten de la Sahel regió d'Àfrica a la recerca de nous pastures. Porten el seu bestiar a les zones agrícoles de Nigèria. És allà on es troben amb l’objecte inamovible dels agricultors nigerianos.

Els enfrontaments són inevitables.

Moltes persones fora de Nigèria interpreten el conflicte més ampli com principalment religiós. Els Fulani són musulmans i la majoria dels agricultors d’aquesta part de Nigèria són cristians. Si bé és cert que els combats poden adoptar dimensions religioses, hem assistit a grups islàmics radicals, com ara Boko Haram terroritzant els cristians: de debò es produeix una disputa sobre l’accés al recurs limitat de terres.

El canvi climàtic ha empitjorat les tensions. Com que les pastures del Sahel estan tornant més àrides, els Fulani condueixen el seu bestiar més al sud i es mantenen més temps del que abans.

I la causa més profunda de tots pot ser la pobresa, que les persones del món desenvolupat sovint no aconsegueixen comprendre. Es pregunten per què algú lluitava fins a la mort per l'accés als estanys de peixos, que és un fet habitual en les lluites entre agricultors i ramaders. La veritat és que els rics no volen morir, però els pobres no tenen res per viure, i estan més disposats a arriscar-se o fins i tot a perdre la vida.

Independentment de les fonts del caos, Els nigerians han de trobar maneres creatives d’aturar-lo. No podem assolir una veritable seguretat alimentària tret que reduïm la violència.

person holding smartphonePer això, vaig treballar amb un soci per crear i llançar l'any passat, Resol 4.0, un think tank i ara, una aplicació per a mòbils que pretén mantenir els agricultors segurs. Resol 4.0 significa resolució de conflictes mitjançant eines associades a la revolució digital, sovint es descriu com la quarta revolució de l’era industrial, després de les revolucions del vapor, electricitat, i electrònica. El focus de Resoldre 4.0 és recopilar dades i utilitzar aquesta informació per tal de preparar possibles solucions basades en dades a problemes específics.

avui, la funció principal de l’aplicació és un botó de pànic. Quan els agricultors se senten amenaçats, l’empenyen. Això alerta la policia local i els militars, qui pot saltar a l’acció. Insta els hospitals a preparar-se per a les víctimes de víctimes.

L’aplicació també crea un registre arxivat d’incidents, cosa que ajudarà les forces de seguretat a comprendre millor la dinàmica del conflicte. Això ajudarà a prendre millors decisions sobre dades, com ara ubicar els punts de control, on són els principals "corredors de conflicte", al nombre d’homes a desplegar.

Amb el temps, l'aplicació es convertirà en una eina de desenvolupament econòmic de l'agricultor rural. Amb dades de tot, des de mapes de granges fins a rutes de pasturatge, crearem un cos d'informació que ens ajudarà a passar d'un període de conflicte a un de resolució de conflictes. Per exemple, facilitant la seguretat de les asseguradores als agricultors. Són una característica típica de l’agricultura al món en desenvolupament, però rares a Nigèria i per convertir-se en agricultors millors, necessitem un mercat robust d’assegurances.

A mesura que hem llançat Resolució 4.0, gairebé no eliminem la violència, però estic convençut que hem salvat vides.

El següent pas és posar l’aplicació en tantes mans com sigui possible.

L’agricultura a tot arreu comporta riscos, des de les incerteses del clima fins a la amenaça de males herbes i plagues. Però no hauríeu d’arriscar-vos la vida per cultivar collites. Amb l’aplicació intel·ligent de les noves tecnologies, és possible que l’agricultura sigui una mica més segura i la seguretat alimentària sigui un objectiu realista.