No he volgut plantar el beceró aquí a Nigèria perquè la planta pateix d’un dels pitjors enemics imaginables: el desagradable cuc maruca.

Però ara els agricultors com jo i a Nigèria tenen la manera de vèncer aquesta terrible plaga i produir un important cultiu alimentari amb enormes avantatges tant per als productors com per als consumidors..

Això es deu al fet que Nigèria ho acaba de fer aprovat la comercialització de becer Bt – i no em podria emocionar més l’oportunitat d’aprofitar aquesta nova tecnologia.

Sabíem que arribaria – o almenys teníem bones raons per esperar. Tot el temps, és clar, agricultors ho he volgut. Busquem cultivar els millors aliments, i això significa tenir accés a totes les eines i avantatges que la ciència pot oferir.

Vam tenir molts aliats, massa. Investigadors nigerians a l'Institut d'Investigacions Agràries, Zaria, havia passat anys provant el beceró Bt, assegurant la seva seguretat i adaptar-lo perquè es cultivi a casa. Els grups de salut i els líders religiosos havien demanat el seu desenvolupament, com una forma eficaç de contrarestar i millorar la desnutrició seguretat alimentària. Els periodistes havien documentat l’enorme beneficis.

Llavors, a principis d’aquest any, reguladors de l'Agència Nacional de Gestió de la Bioseguretat de Nigèria permès el seu alliberament ambiental.

Va ser un pas important, però si la història global dels cultius transgènics ens ha ensenyat alguna cosa, és que no podem donar res per descomptat. Els activistes anti-ciència no han renunciat a la seva esforços ignorants. No podem assumir l’adopció total de res fins que els agricultors no comprin i plantin les llavors.

Ara bé, realment està passant aquí – i esperaré fer créixer el beceró Bt a la meva granja 2020.

Els nigerians tenen certa experiència amb els cultius transgènics. Ja creixem Bt cotó i hem vist fins a quin punt resisteix les plagues. Els productors de cotó de tot el món estan expectants i esperen a prendre-ho 2020 quan les llavors arriben al mercat. No voldran mai tornar enrere. Seguiran escollint aquesta excel·lent opció.

El cobre és el nostre primer cultiu alimentari transgènic, i Nigèria és, de fet, el primer país que comercialitza aquest producte en concret. Al voltant del món, els agricultors conreen blat de moro transgènic, soja, albergínia, i més, però farem història amb el cowpea.

Això té sentit perquè el cobre és un aliment bàsic per a nosaltres. De vegades s’anomena ‘la carn del pobre,’ el cigró és ric en proteïnes i en carbohidrats i és baix en greixos. L’utilitzem com a ingredient clau en tot tipus de menjars, de esdeveniment (bufats de mongetes) per adeu (púding de mongetes) per aixecat (sopa de mongetes).

Per tant, ens agrada menjar el cowpea. desafortunadament, doncs fes-ho cucs de la maruca. Devoren les beines i fins i tot fan malbé les flors. Controlar-los pot requerir fins a deu ruixats per temporada de creixement, augmentant el cost de conrear aquest important cultiu alimentari bàsic. Fins i tot això no garanteix l’èxit. Els agricultors encara poden patir pèrdues devastadores.

Degut a aquests reptes, He evitat plantar cigrons a la meva granja. Simplement no ha valgut la pena el risc.

Però cultivaré el beceró Bt perquè té una capacitat natural per combatre els cucs de la maruca. Esperem que augmentin els nostres rendiments, basat en el que han demostrat les proves de camp. Esperem passar de collir menys d’una tona per hectàrea a més de dues tones per hectàrea.

Això suposarà una gran diferència per als petits agricultors. Tindran més menjar per a les seves famílies i més menjar per vendre als clients de les ciutats. Els seus ingressos augmentaran. La pobresa disminuirà.

Com a nació, això ens permetrà augmentar les nostres exportacions de cobre. Això ajudarà la nostra economia, el que ens permet guanyar més divises i reduir el nostre desequilibri comercial en la importació d'aliments.

En cultivar més menjar en menys terres, millorarem la nostra sostenibilitat. I com a benefici afegit, el caupè millorarà la nostra salut del sòl perquè el caupè injecta nitrogen al sòl, convertint-lo en un cultiu de rotació ideal.

Durant anys, gran part d'Àfrica ha resistit la revolució gènica. Hem comès l’error de buscar lideratge a Europa per la nostra història colonial i la nostra proximitat geogràfica. Molts europeus rebutgen els cultius transgènics encara que siguin segurs per menjar i siguin útils per als agricultors. Els africans no es poden permetre aquest luxe: Tenim un continent de persones desnutrides per alimentar.

Ara estem provant un enfocament diferent i Nigèria es troba en una posició perfecta per liderar el camí. Un altre país de l’Àfrica occidental, Ghana, pot convertir-se en el segon país que comercialitza el beceró Bt. Els seus agricultors creuran que si els nigerians poden gaudir de l'accés al becer Bt, llavors haurien de fer-ho, massa. I tenen raó!

Mentre el meu país s’uneix a la revolució gènica, Faré la meva part cultivant per primera vegada els becerols Bt a la meva granja.