Maria Beatriz Giraudo has been long involved with the Argentine Association of Direct Sowing Producers, Aapresid and is the honorary president of the group. She is also a member of the Global Farmer Network Advisory Council as well as having been named the 2016 Kleckner Premi destinatari.

This year is a major anniversary for Aapresid – la XXVII Congreso Aapresid being held Aug 7-9and Maria was recently interviewed about it

L'article de Clarín és la traducció del seu original en espanyol a l'anglès.

30 anys de Aapresid – Pilo Giraudo: “Mentre que la proximitat a la societat a la qual aspirem està en marxa, encara tenim un llarg camí per recórrer”

El president d'honor de Aapresid és un dels promotors de les bones pràctiques agrícoles (BPA).

Clarín Juliol 13, 2019 – By Esteban Fonts

Maria Beatriz Giraudo , millor conegut com “Pilu”, és un productor al sud de Santa Fe i president honorari de l'Associació Argentina de Productors de Sembra Directa (Aapresid). He presided over the institution from 2014 a 2016 i es va convertir en la primera dona a estar al comandament.

-Des del naixement de Aapresid fins a l'actualitat, ¿Què et sembla que va ser el pilar per al creixement?

Have a defined north with a strong mission and a mandate with principles and values ​​of our pioneers. Destacant l'horitzontalitat i la generositat de compartir, errors i encerts, aprendre de i amb l'altra, la famosa intel·ligència col·laborativa que ens permet avançar i promou el lema “nadiesabetantocomoloquesabemosjuntos”, anticipant els reptes i amb la convicció d'estar en la millora contínua i permanent evolució

– Com va ser l'etapa de transmetre la visió de la institució per a la societat?

La comunicació i proximitat amb la societat que aspirem, tot i que està en marxa, encara tenim un llarg camí per recórrer. The obstacles appear when there is no possibility of exchange. Both in the country and in the world, quan li diem com va néixer Aapresid, com treballem i cap a on anem, és difícil per a algú que no s'identifiqui amb la promoció de sistemes de producció sostenible d'aliments rics en fibra i energia, mitjançant la innovació, science and Network work management. And the great advantage that we have, és que qualsevol de Aapresid que ha de presentar a la Institució al país o al món, ho fem comptant les nostres pròpies històries, amb errors i encerts, protagonists and this generates a lot of confidence. In the fields and organizations dedicated to this activity internationally, tenim una excel·lent recepció.

-Com va ser aquesta preocupació per transmetre el coneixement i la tecnologia de sembra directa amb el món?

No-till agvocate Maria Giraudo from Argentina received the 2016 Kleckner Premi.

En aquesta presència permanent d'Aapresid en diferents espais d'intercanvi mundial, és inevitable observar que molts dels problemes que sorgeixen podrien començar a ser gestionat a través de la implementació del sistema de sembra directa (sòls sans, eficiència d'ús d'aigua , menor consum de combustible i reduir les emissions, intensificació, entre d'altres). The world has an adoption of direct sowing that does not reach 12% de la terra conreada, i la convicció de portar aquest coneixement a tothom és absoluta, no només de Aapresid sinó com un equip de transferència de tecnologia pública-privada amb els professionals, maquinària , tecnologies de entrades i processos, international relations and much more. To make this possible, We must not only be organized in Argentina but have a local counterpart in the recipient country that somehow paves and accompanies this landing. This is happening in sub-Saharan Africa, amb l'ajuda del BAD (Banc Africà del desenvolupament), amb socis i tècnics contractats que hi viuen, aliat amb empreses de maquinària agrícola, en enllaç permanent amb els models d'ajust INTA, utilitzar de Agtechs i altres socis estratègics per a ser capaç de portar aquesta adaptació correcta.

-La institució voltes 30 anys d'edat. What challenge do they have ahead?

El vertiginós d'aquests 30 years is incredible. I believe that we have to continue deepening our path with a focus on sustainability, evolucionant juntament amb l'enorme poder de la bioeconomia, exploring new productions and systems integrations that take circular agriculture to its maximum expression. More than ever convinced that is the way to contribute to bring more development and opportunities to every corner of the country. Also insisting with the certifications as quality management process systems, que proporcionen la traçabilitat i el valor afegit a través dels nostres sistemes de producció sostenibles, transparency and trust for the entire society. And work to be part of a Country Brand consolidating Argentina’s leadership globally.