Quan el pitjor temps als Estats Units per participar en una guerra de comerç?

La resposta és en aquest moment.

Això és en part perquè mai hi ha un moment adequat per fer un error econòmic —, però sobretot perquè els nostres presents condicions econòmiques són ideals per a nosaltres a patir els pitjors resultats de la guerra de comerç.

Ho demostra un estudi pathbreaking.

L'estudi ve en forma d'un document de treball Publicat a desembre per la Oficina Nacional d'investigació econòmica, un grup sense ànim de lucre que pretén proporcionar informació imparcial els polítics i líders empresarials.

Fundada l'any 1920, la NBER és una de la reflexió més respectats del món. Disposa d'una subscripció impressionant que amb els anys ha incorporat més de 30 Premis Nobel, de Milton Friedman en el llibertari dret a Paul Krugman l'esquerra progressista.

Els quatre autors de "Conseqüències macroeconòmiques del comerç" no són exactament els noms de les llars, fins i tot entre els tipus de persones que llegeixen amb avidesa les últimes versions de la NBER. Però l'equip internacional de Davide Furceri, Swarnali A. Hannan, Jonathan D. Ostry, i Andrew K. Rosa ha fet una aportació imprescindible de política comercial.

Com un pagès de 70 anys, creguin-me: Tinc coses millors a fer que l'estudi NBER documents de treball. M'agradaria molt més aviat veure beisbol Jocs, prendre migdiades, i fer malbé els meus néts.

No obstant això també estic preocupat sobre el futur de l'agricultura, especialment pel que fa a les exportacions agrícoles. Quan els meus néts prendre sobre la granja familiar, tindran la possibilitat de vendre el que creixen als clients a l'estranger?

No estic tan segur. Mai he vist tal voluntat entre els polítics a l'ús i abús de mercaderies durant les disputes comercials. Ni tenir mai presenciat les obsessions malsà sobre anomenat "comerç desequilibris,"quan seria més adinerat centrant-se fortament en creixement, Salari alt, i innovació tecnològica.

Agricultors no necessita més polític jocs. Necessitem més oportunitats de mercat.

I que em porta a document de treball de la NBER, que fa una pregunta bàsica: Què passa amb l'economia d'una nació quan planteja tarifes?

Donar una resposta robusta, els autors ajuntat un enorme ventall de dades de 151 països entre 1963 i 2014. "L'abast del nostre paper és ambiciós,"que escriuen. En altres paraules, realment van fer els deures.

La seva conclusió, No obstant això, és sincera de manera refrescant: "Els nostres resultats reforçar el cas de lliure comerç".

Els que sí. Aquí és una mica més de detall: "Trobem empíricament que tarifa augmenta condueixen a la disminució de la producció i la productivitat a mig termini, així com augmenta l'atur i les desigualtats."

Això no és una teoria. Això no és un punt de parlar.

En canvi, Això és una cosa totalment diferent: És prova real, basat en dades fiables. Els autors diuen referència un"nou empírica."

Treball també revela un altre fet interessant. Encara que l'augment de tarifes gairebé sempre fa mal, vegades més que altres vegades van ferir.

"En general,"escriure els autors, "trobem que els canvis de tarifa tenir conseqüències més negatives per a la producció i la productivitat en: augment de tarifes (en lloc de disminuir); per a les economies avançades (no els mercats emergents i el desenvolupament de les economies); i en bones condicions econòmiques".

Que és un terreny descripció dels Estats Units avui: Ens està aixecant les tarifes en lloc de reduir-los (i amenaçant elevar encara més); Som l'economia més avançada del món; i encara que la nostra economia s'enfronta a reptes, ens està gaudint de l'expansió econòmica.

Aquests fets, escriure els autors de la retòrica gairebé còmicament subestimat de beca acurada, «no esperava bé perquè el clima actual proteccionista.»

Sense ells no!

El poder de l'estudi NBER és que pren una mirada comprensiva en el que va succeir en el passat. Encara és més que una mera Curiositat Historica. Ens pot utilitzar com a eina per predir el que podria succeir en el futur: El proteccionisme és una mala política, comerç guerres mal a tothom, i els nord-Americans 2019 estan perfectament posicionats per patir més d'aquests errors que gairebé qualsevol més econòmics.

Cal recorda què George Santayana va advertir sobre més de fa cent anys: "Qui no pot recordar el passat estan condemnats a repetir-la".

*Aquesta columna va aparèixer primer a El turó.