Es necessita un pagès de conrear raïm, però es necessita un arquitecte de conrear raïm en el desert.

Això és el que he descobert aquí a Mali, un país sense Litoral que arriba profundament en el Sàhara.

No visc en el desert, i tampoc la majoria dels meus companys Malians, que gairebé número 20 milions. Vivim en una regió més tropical al sud. Però tots ens trobem vivint a la frontera del canvi climàtic, intentant fer conreus creixen en una regió que sembla ser més dur i sec cada any.

La gran majoria de Malians treballar en l'agricultura, augment de cotó i grans. Volia créixer alguna cosa que ningú no havia tractat de créixer abans en el meu país: raïm de taula.

Darrere tot és una història de relacions internacionals — i una lliçó sobre la importància del comerç i la tecnologia per als agricultors a tot arreu.

Meló creixent dins un hivernacle a Sidibe Agrotechniques (Pàgina de Facebook).

La història comença amb el meu entrenament a l'Institut d'arquitectura de Moscou — un estrany fons per un pagès, però un que em va ajudar a veure una important relació que vols pagar com em vaig convertir en un agro-empresari tornar a casa a Mali.

L'agricultura africana aïlla del món en producció d'aliments, i per això sempre he pensat que es podria fer molt millor. Tenim una gran quantitat de terreny cultivable, a més molt ventós i, en molts llocs, molta aigua. Amb el tipus de coneixements i eines, podrem començar a gaudir de la seguretat alimentària que persones del món desenvolupat donar per fet.

Meus viatges a Àfrica del nord, especialment el Marroc i Tunísia, em va convèncer que els raïms pot prosperar en latituds Sud. Així en 2008, Jo importats raïm de taula d'Itàlia i els havia alçat en una hectàrea de terra. Un any després, Hem collit un raïm amb gust excepcional. Hem demostrat que es podia fer.

Encara ens encaràvem amb grans reptes. Raïm a Mali no es comporten com ho farien a Itàlia, and we had to learn this through trial and error. The extreme heat can wither them and the rainy season brings swarms of pests. Yet we persevered, taking our inspiration from farmers who had succeeded with grapes in Florida, Austràlia, i l'Índia.

Then came a key piece of technology from Israel and Netafim, a world leader in tropical greenhouses. Aquí per fi era una manera de reunir els meus estudis d'arquitectura i la meva passió per l'agricultura.

Hivernacles vénen en totes formes i mides, de coberts per l'enormes fàbrica com complexos. Els elements essencials inclouen una cobertura transparent que permet la brillantor de la llum del sol a través com un interior climatitzat. Són cars, però en la mà dreta fan possible que els holandesos a créixer flors a l'hivern — i per un malià com jo collir raïm a un lloc on ells no suposa que creixen.

En 2012, I bought a small greenhouse from an Israeli company—a metal structure covered with plastic and surrounded by an insect net. Measuring 320 metres quadrats, it had a successful track record with tomatoes, cogombres, and peppers. Em va agradar els resultats i ampliat l'any següent amb un hivernacle de 5,000 metres quadrats. En 2016, Jo vaig créixer una altra vegada, amb un hivernacle de 10,000 metres quadrats i tecnologies avançades, incloent el millor control de clima, reg, i reciclatge d'aigües.

Accés al crèdit segueix sent un problema per als agricultors africans que tenen garanties per oferir a bancs comercials. Per la meva d'efecte hivernacle, el préstec estava assegurada per l'autoritat de crèdit finançat per USAID desenvolupament (DCA) i suec agència de desenvolupament (SIDA) which uses risk-sharing agreements to mobilize local private capital to fill a financial gap.

Amadou interview with Africa 24 inside one of his greenhouses.

Avui, I employ 40 workers to maintain and harvest our grapes and also tomatoes, cogombres, pebrots dolços, sweet melons, lettuce and strawberries. Més de 80 percent of them are women. They’re good at what they do and they earn a wage that allows them to support their families. In terms of yield per square meter, we’re now inching closer to the productivity of farmers in developed countries.

I’m convinced that soon we’ll catch up entirely. That’s why I’m now planning to build a 15-hectare facility near Mali’s capital city of Bamako.

Not only will this help us fight the urgent problem of hunger in Africa, but also create business opportunities for other agro-entrepreneurs.

The grapes of Mali are an African success story. Because we relied on trade, tecnologia, and farmers willing to share their expertise and firsthand experience from around the world, they’re also a global achievement.