There was a recent article at Wallaces Farmer that caught our eye at GFN, Celebrar un segle – L'agricultura i Iowa han canviat immensament des Iowa Farm Bureau es va formar el 1918 by Rob Swoboda (DEC 11, 2018).

Global Farmer Network has its origin and roots in Iowa, and since many farmers in the state are involved with the Iowa Farm Bureau it’s just natural to have some crossover with some folks being members or involved with the organization at some point in the past.

None more so than Dean Kleckner who served as President of the Iowa Farm Bureau (IFBF) and then the American Farm Bureau Federation (AFBF) before becoming Chairman of Truth About Trade & Tecnologia de 2000-2012, prior to the group being renamed Global Farmer Network a few years ago.

L'article de Wallace pagès va ser basat en una entrevista amb l'actual IFBF President Craig Hill i per descomptat es va centrar en el centenari de l'organització, però inclouen una menció important de Dean pensàvem era val la pena compartir:

“Una altra persona que Hill va parlar va ser el finals Dean Kleckner, qui entrevistar diverses vegades al llarg dels anys. Des de 1986 a 2000, Kleckner va ser president del IFBF AFBF, i va treballar dur per construir mercats d'exportació i els ingressos dels agricultors de suport. Creixent de Floyd County, va tenir un clar parla de manera, un sentit d'humor i grans habilitats d'escolta, que va ajudar a construir relacions fortes arreu que va anar.

En tots els, Kleckner va viatjar a més de 80 Països, trobada líders estrangers, AG ministres i molts altres per ajudar a obrir les portes per a vendes addicionals de gra i carn per als agricultors a Iowa i l'u de pry. Seva visió per al futur dels EUA. l'agricultura s'estenia arreu arreu del món. Tot d'agricultura d'Iowa és molt millor, perquè d'ell.”

Kleckner at an Iowa Farm Bureau event (foto cortesia de IFBF).

Es ’ s succinta, but the two paragraphs are a great tribute. If you scroll through the columns on the now GFN website that Dean wrote, it’s amazing how timely many of them still are today. In the current age of market and trade turmoil, it’s a good reminder that the hard work of advocating for more open trade is an ongoing process with many challenges. It takes vision and perseverance, i Dean enganxat amb el treball dur per dècades, giving farmers a voice. That now extends to the Global Farmer Network helping to give more farmers a voice, incloent-hi la anual Kleckner Premi en honor seu.

Entrant a l'any nou, it seemed like a good opportunity to remember everything he did advocating for farmers everywhere, and to say thank you again, Dean.

Dr.. Gilbert arap Bor being presented the 2011 Kleckner Award by it’s namesake, Dean Kleckner.