Quin alleugeriment.

Finalment tenim una actualització del TLCAN — un nou acord de comerç nord-americà, després de més d'un any de negociacions fort i alts nivells de confusió i l'ansietat.

Des del punt de vista d'aquest pagès a Saskatchewan, Jo no podia demanar un millor resultat, en part perquè estava realment nerviós per un resultat molt pitjor.

La conversa inicial públic als voltants acabant NAFTA em va agafar desprevingut. He après la meva lliçó... Donar res per fet, incloent-hi col·laboracions econòmiques de més sòlida del món.

Els experts encara està mirant sobre la lletra petita de l'oferta, que ara ha estat titulat la USMCA","per a l'acord d'Estats Units-Mèxic-Canadà.

En aquest moment de principi, No pretén ser un expert en els detalls, encara en temps que espero conèixer molts d'ells. La majoria del que sé actualment prové de fonts indústria i cobertura de premsa.

La gran notícia per als agricultors de blat en Canadà i els Estats Units és que ens hem assegurat una cosa anomenada "recíproc de classificació,"que és una forma elegant de dir que començarem a tractar varietats registrades de blat el mateix en ambdós costats de la frontera. La conclusió és que l'acord traurà una barrera de comerç innecessaris, una cosa que em va mantenir a la nit. Els agricultors de grans del Canadà i els EUA han volgut aquesta actualització durant molt de temps i ara tenim.

Parlant d'actualitzacions, it was not an oversight that biotech crops were not addressed in the original NAFTA. They were in trials but not yet available for any farmers. This new agreement acknowledges that technology has progressed in our sector and addresses the approval of biotechnology, including the new gene-editing tools. It’s a modern innovation that needed to be addressed.

Another important change in agriculture trade involves the dairy sector. Under the USMCA, American dairy farmers will enjoy increased access to Canadian markets. Molts comentaristes han interpretat aquest com una concessió canadenc, i en certa manera això és veritable. Però també sóc optimista per als productors lactis canadencs. Estic segur que pot competir amb ningú en el mercat global.

La USMCA per descomptat és aproximadament molt més que l'agricultura. Ni tan sols començar a tractar de descriure les seves normes complicades per a fabricants d'automòbils. M'alegro de veure que et conservem panells de NAFTA resolució, que els Estats Units havia criticat. A romanen en lloc, en gran mesura perquè Canadà va insistir. Com una mare, I smiled about this one. I can’t help but think of this as “playing by the rules” and that’s something I can explain to my kids.

The agreement also has a sunset clause, which means that it could expire in 16 years if the member nations don’t actively reaffirm it. My preference would be for something more permanent, but for now we’ll benefit from a stable set of rules at least until the 2030s. I was a kid when the original NAFTA agreement was put in place and it’ll be interesting to see how the next generation of farmers addresses this, anys des d'ara. Who am I kidding, I’ll still be sticking my nose in it too!

For all of the unease these trade talks have generated, el producte final és similar a on vam començar, amb cada costat donant una mica i cada costat aconseguir una mica.

Els experts debatran si la USMCA és millor o pitjor que la NAFTA original. Ells parlaré que va obtenir la majoria i que va donar més. Es va elaborar llistes de guanyadors i perdedors.

Permetin-me prendre un enfocament diferent: Amb la USMCA, Estem tots els guanyadors.

Això és perquè que no eren realment triant entre NAFTA i el USMCA. NAFTA era mort i ha anat. No era tornar de la tomba, no matter how hard we wanted to wish for a different reality.

The actual choice was between the USMCA and nothing at all.

By making the deal, we’ve decided to forge ahead with a revised agreement that confronts the challenges of the 21st century. The alternative is to prefer a broken-down partnership—a failure that pushes us backward in time, making it harder for North Americans to exchange goods and services across borders.

If I’ve learned anything from this experience, és que fins i tot nostres aliances més proper requereix constant atenció. Canadà i els Estats Units pot compartir més llarga undefended frontera del món, però no podem suposar que res mai sortirà malament.

Només com a pares i nens (No puc evitar les analogies) de vegades tenen un repte, converses Heart-to-Heart, de vegades les Nacions han de renegociar els acords de comerç.

Un munt d'incertesa està per davant per. Les tres Nacions USMCA encara cal ratificar l'acord que han aprovat els diplomàtics de comerç.

But those are problems for another day. Ara mateix, I’m just thankful that our countries have chosen to stick together as neighbors, friends and yes trading partners.