Persones han estat demanant un munt de preguntes sobre glifosat, also commonly known as Roundup. The herbicide has a lengthy track record of being one of the safest and most effective tools used in agricultureand that is why it has been targeted by activists. To help provide quality information, Xarxa global de pagès muntarà un webpage proporcionar enllaços a recursos i cobertura rellevant – serà un work in progress que ’ ll continuar afegint algun material important per a un futur proper.

Nota: utilitzar el “Cerca” funció que estirarà cap amunt de material relacionat amb glifosat des de dins del lloc web GFN.

_____

Roundup in breast milk? Disturbing new details in the plot to discredit nutritionist Shelley McGuire – Projecte d'alfabetització genètica – Per Cameron English (Setembre 11, 2018)

McGuire recounted her story to the Genetic Literacy Project in hopes of communicating an important message to the public. Anti-GMO groups, she said “…. will do and say whatever they have to to get their way, even if it’s a lie. I actually wanted to know if there was glyphosate in human milk, and they tried to take me out because [meu] answer wasn’t what they wanted.”Enllaç

 

Vista des d'un agricultor canadenc: Fa glifosat causa càncer? – Xarxa global pagès – Per Jake Leguee (Agost 14, 2018)

Vídeo: Sembra i glifosat – Jake Freestone (Oct. 26, 2017)

________

En la revisió de glifosat, QUE l'Agència càncer editat a terme “no cancerigen” troballes – Reuters investiga – Batalla de glifosat: Per Kate Kelland (Oct. 19, 2017)

“Un dels efectes dels canvis a l'avantprojecte, Un dels efectes dels canvis a l'avantprojecte, va ser l'eliminació de diversos científics’ conclusions que els estudis no havia trobat cap vincle entre glifosat i càncer en animals de laboratori.” – Enllaç

Esquerra d'agència de càncer en la foscor sobre glifosat evidència – Reuters investiga – Batalla de glifosat: Per Kate Kelland (Jun 14, 2017)

“L'organització mundial de la salut ’ agència de càncer s diu que és un weedkiller comú “probablement cancerigen.” Sabia que el científic encapçala aquesta revisió de dades frescos mostrant cap enllaç de càncer – però mai va esmentar que i l'agència no prenia això en compte.” – Enllaç

Exclusiu: QUE l'agència de càncer va demanar experts per retenir els documents de weedkiller – Reuters – Per Kate Kelland (Oct. 25, 2016)

“En els darrers anys IARC, basat en una unitat semi-autònoma de l'OMS a Lió, França, ha causat controvèrsia sobre si les coses tals com cafè, telèfons mòbils, carn vermella i processat, i productes químics com el glifosat causar càncer.” – Enllaç

Weedkiller científic va pagar £120,000 pels advocats de càncer – The Times (REGNE UNIT) -Per Ben Webster (Oct. 18, 2017)

"Un científic que va aconsellar una agència de les Nacions Unides [IARC] per classificar weedkiller més utilitzats del món com a cancerigen rebut $160,000 (£121,500) from law firms bringing claims by cancer victims against the manufacturer.” – Enllaç (basat en subscripció, accés limitat gratuït disponible)

_______

Brazil court overturns ban on weed-killer glyphosate – Reuters (Setembre 3, 2018)

“…said in the decision “nothing justifies the suspension and abrupt removal of registrations of products containing glyphosate…” – Enllaç

 

Agricultors considerar un món sense glifosat— i ’ s a menys que ideal – Projecte d'alfabetització genètica – Per Marc Brazeau (Agost 21, 2018)

“…una cosa que els activistes anti-agricultura semblen ser estranyament conscients de — hi ha moltes altres herbicides a més glifosat i altres estratègies de control de males herbes a més d'herbicides. Gairebé tots ells vénen amb un major impacte ambiental que glifosat, especialment en conreus on és un eix de sembra l'agricultura.” – Enllaç

 

És glifosat (Resum) perillós? – Projecte d'alfabetització genètica, GMO FAQ

“Glifosat és un dels productes químics més estudiats del món…There have been numerous reviews and hundreds of studies of the herbicide since its introduction that conclude it is safe when used as intended.” – Enllaç

 

Bayer addressing Monsanto integration, glyphosate litigations – Premsa de granja del sud-est – By Brad Robb (Agost 24, 2018)

“Més de 800 scientific reviews and studies conducted over decades by independent agricultural and health-based organizations have failed to establish a conclusive link to cancer from glyphosate use.” – Enllaç

Granja Babe: No, there isn’t glyphosate in your food – AgDaily – Per Michelle Miller, Granja Babe (Maig 8, 2018)

Fear is the new sex when it comes to selling something.” – Enllaç

Glyphosate on TrialMcGill University, Office for Science and SocietyBy Joe Schwarcz, Doctorat (Agost 16, 2018)

Even if glyphosate were an established carcinogen, which it is not, it would never be possible to conclude that it caused a specific individual’s non-Hodgkins lymphoma. This particular cancer has numerous risk factors that include alcohol intake, Helicobacter pylori infection, exposure to hepatitis virus, various autoimmune diseases and contact with lubricating oils, benzidine dyes, wood dust, pesticides and herbicides. Making a decision on an individual case comes down to a matter of opinion forged by blending “evidence” with emotion. The problem is that “evidence” is dependent on who is presenting it and to what extent the data has been cherry-picked.” – Enllaç