El món està començant a obrir els ulls a la meravella d'arròs daurat.

al maig 24, Els EUA. Administració d'Aliments i Drogues va donar el vistiplau a aquest cultiu modificat genèticament, que promet millorar la salut dels nens en els països en desenvolupament de tot el món.

Thats great news here in the Philippines, on cultiu d'arròs i blat de moro en el meu granja a Sant Jacint. I am confident it will move us one step closer to the commercialization of this amazing technologyand one step closer to defeating the menace of malnutrition.

Beta carotè, un precursor de la vitamina A, ajuda a donar el color distintiu.

L'arròs daurat deriva el seu nom del seu color groguenc, but it might be simpler and more helpful just to call it healthy rice. The sole purpose of this special crop is to boost the intake of vitamin A, un compost que tots necessitem com a part d'una dieta adequada. Els nens petits més ho necessiten a causa de les altes demandes nutricionals de creixement d'hora.

Les estimacions de l'Organització Mundial de la Salut que gairebé 200 million children dont receive enough vitamin A. Gairebé tots ells viuen en països pobres, en els que pateixen de diarrea i malalties similars. En els casos més greus, la manca de vitamina A pot conduir a una mala visió i fins i tot ceguesa. En el pitjor dels casos, que pot matar. Cada any, hundreds of thousands of kids die because they dont have access to enough vitamin A.

L'arròs daurat resol aquest problema a través de la ciència sa i estalvi.

Weve already seen how GMOs contribute to sustainable agriculture. Farmers are growing more food on less land than ever beforebillions of acres of GMOs over the last two decades, Incloent el blat de moro OGM en la meva pròpia granja a les Filipines.

Rosalie Ellasus visitar un talong GM (albergínia) camp a Bangla Desh.

com conreador, Ive seen the advantages of these crops from up close. Han millorat la meva capacitat per produir aliments i també per fer una vida per la meva família.

Arròs daurat fa encara més. S'aprofita el poder de la biotecnologia per enfrontar la desnutrició. Biofortificada amb vitamina A, it can take on the problem of vitamin-A deficiency where its most severe, des de la meva casa a les Filipines a Bangla Desh, Índia, Indonèsia, Iraq, i una gran part de l'Àfrica subsahariana.

Gran part de la recerca en suport de Golden Rice ha tingut lloc al International Rice Research Institute, grup amb seu a Manila, un que busca combatre la pobresa mitjançant la millora de l'agricultura. The IRRIs work started in the lab and more recently has moved into the fieldand it looks like Golden Rice finally is ready for the commercialization that weve all been waiting for.

Un problema polític segueix sent, malgrat això. Some activists are so ideologically opposed to GMOs that theyve resorted to a form of terrorism, destruint camps de prova d'arròs daurat amb l'esperança que poden intimidar els científics i els agricultors a abandonar aquest projecte urgent. Això és una bogeria, ja que amenaça la vida dels nens sense una bona raó. Yet their violent hostility almost certainly has delayed my own governments willingness to approve Golden Rice for widespread adoption by farmers.

Rosalie es va presentar el primer Premi a Kleckner 2007 a la tarda Dean Kleckner.

So the FDAs endorsement of Golden Rice sends an important signal. It puts the weight of one of the worlds most respected regulatory agencies behind the safety and promise of Golden Rice. Els Estats Units és ara el quart govern per recolzar l'arròs daurat, després d'Austràlia, Canadà, i Nova Zelanda.

Its unlikely American farmers will grow Golden Rice and American consumers probably wont ever eat it: Golden Rice is adapted to the local climates where its most needed, i gairebé tot el món en els Estats Units ja consumeix gran quantitat de vitamina A.

The IRRI sought the FDAs approval to guard against the possibility of a small amount of Golden Rice inadvertently appearing in a food shipment. La FDA essencialment diu que si això passa, no seria una gran cosa. We have no further questions concerning human or animal food derived from Golden Rice, said the FDAs letter to IRRI, signada per Dennis M. Keefe, director de l'Oficina de Seguretat de l'additiu alimentari.

The time for asking questions is now overand the time has come to recognize that at long last, el món està a punt per a l'arròs daurat.