L'antic Testament promet als Israelites que si es mantenen els manaments de Déu, a guanyen la benedicció de l'aigua i la generositat de l'agricultura amb èxit.

"Jo et donaré la pluja de la seva terra en la seva temporada degut, la primera pluja i la pluja tardana, que tu coliri es reuneixen al teu blat de moro, i el teu vi, i salvament oli. I enviaré herba en ta camps per al teu bestiar, que tu coliri menjar i estar complet. " (Deuteronomi 11: 14-15)

Si res més, aquest vers demostra que els israelites han preocupat sobre l'aigua durant mil·lennis.

Clarament preocupar per això avui — i que s'apliquen seu Déu ha donat poder de la raó per abordar el problema. Vaig veure aquest primera mà fa unes setmanes, en un viatge a la seva nació notable. Molta gent visita a Israel per motius religiosos. Meva peregrinació, No obstant això, va ser totalment agrícola. Va ser una oportunitat per negociar informació i saviesa amb els meus companys agricultors.

Israel és completament diferent de la meva terra natal de l'Índia. És molt més petit en grandària (el 150è vs superfície total més gran. 7 més gran) i població (menys de 9 un milió de persones davant més de 1.3 milions de dòlars).

El seu clima és gairebé el contrari del nostre: Més de la meitat de la terra d'Israel és un desert, i gran part de la resta d'això és sec. Encara que tenim unes poques regions àrides a l'Índia, gran part del país està amarat. A la meva granja del Sud, ens enfrontem monçons imprevisibles, que abocar grans quantitats d'aigua de pluja en els cultius cada any.

Malgrat aquestes diferències, Indis tenen molt a aprendre dels israelians, especialment sobre la gestió de l'aigua.

Israelians agricultors tenen una dita: "més de cultius per gota". El seu objectiu és utilitzar cada gota d'aigua amb saviesa i eficàcia. S'aprofiten de la seva limitada subterrània, i complementar-lo amb aigua dessalinitzada i reciclat d'aigües residuals. El govern anima prudència a través d'impostos sobre l'ús d'aigua, així com la promoció de les tecnologies d'estalvi d'aigua, com micro-regadius que controlar acuradament la quantitat d'aigua posat en camps.

Podem reproduir alguns dels models israelians i modificar algunes de les tècniques que s'adapten a les condicions de l'agricultura Índia. Tenim els nostres propis problemes amb l'escassetat d'aigua. Encara que de vegades se sent com que està ofegant en humitat, nostra població enorme també posa demandes massives en nostre subministrament d'aigua. El que és més, nostres cultius bàsics d'arròs té una relació íntima amb aigua, que requereixen tants com 3,500 litres de planxa només un sol quilo de menjar.

Així que hem d'esdevenir més com els israelians, millorar l'ús del nostre país d'aigua a través de l'adopció de tecnologies de reg per degoteig, per exemple. Encara que l'arròs pot prosperar en camps que inunden, això no és la única manera de cultivar la collita – i jo sóc un d'un grapat d'agricultors que ha experimentat amb aquest mètode.

Inicialment, ens vam reunir amb un munt d'escepticisme. Encara la meva collita d'arròs actual està demostrant el concepte. Funcionaris públics, periodistes i altres agricultors estan visitant el meu granja per veure com funciona això. Ja estan sortint fora impressionat i serà encara més impressionat quan veuen la meva collita proper mes.

Si et fixes, el reg per degoteig és visible en aquest arròs amb closca.

Per desgràcia, la majoria dels nostres agricultors són pobre i no poden pagar el cost de gran de posant tubs de reg en els camps. Amb una barreja de préstecs privats i subvencions públiques, No obstant això, es pot gaudir de progrés. The good news is that at least we know what to do—and that’s half the battle.

I learned a lot from Israel’s farmers, and I like to think they learned a few things from me as well.

I told them about India’s positive experience with GMO crops. Although they didn’t appear too interested in how these plants have helped us fight weeds and pests, they did show interest at the idea of drought tolerance. They immediately understood the benefits of a crop specially designed to produce more food with less water.

Fins ara, Israel has resisted GMOs, as their main focus is to export much of its food to Europe, which has rejected this safe and conventional form of agriculture. I sensed that the Israelis didn’t share Europe’s ideological hostility to GMOs. They are smart farmers who have not had much exposure to GMO crops.

Perhaps in time, they will come to embrace the new gene editing tools that are coming, especially as this technology makes further advances in water management, allowing us to conserve our natural resources through the innovations of sustainable agriculture.

Aquest arròs amb closca de Ravichandran ’ s utilitza el reg per goteig.

Ens pot venir de diferents terres, but as farmers we can exchange ideas as we pursue a common goal of better farming through smarter water use. Agriculture technology is a growing science. Everyday new technology is being developed and adopted in some part of the world. Farmer exchange programs and international visits are necessary to learn from each other as we work together to feed 9 billion people in the next three decades, not only with enough food but also with nutritious food.

As Psalm 85 puts it: “Truth shall spring out of the earth; i justícia mira cap avall del cel. Sí, el Senyor li donaré allò que és bo; i nostra terra seran cedir el seu augment."