SER o no ser?

Aquesta és una de les preguntes que els agricultors van començar a afrontar la setmana passada, Quan l'u. Departament d'agricultura va publicar les seves normes proposades per l'etiquetatge dels aliments genèticament modificats.

Excepte que probablement pararem trucant els OMG. Ens pot començar a parlar sobre si el menjar és ser o no ser.

ES representa «Bioenginyeria,"i l'USDA sembla a preferir-lo com a terme per al futur — i que aviat es trobi en alguns paquets d'aliments.

"Creiem que el termini estatutari, ' Bioenginyeria,descriu adequadament productes alimentaris de la tecnologia que el congrés pretén ser en l'àmbit "d'un projecte de llei va passar fa dos anys, diu la regla proposada.

Això és una referència a la Nacional Bioenginyeria aliments divulgació estàndard, la legislació federal aprovada per una majoria de dos partits al Congrés i promulgada pel President Barack Obama, en 2016 — en un tot-massa-rar exemple de sentit comú bipartidista.

Estaven responent a una amenaça reguladora dels Estats, que estaven a punt de passar un mosaic de requisits d'etiquetatge OGM confús, que hagués portat pujar el preu dels aliments per a la gent comuna però sense lliurament de la prestació d'informació útil al consumidor.

Vermont — l'estat on sóc un productor de llet — havia encapçalat aquesta mala idea. Les seves actuacions va exigir una resposta federal. Així que tenim un, en forma d'una llei que pretén establir un conjunt de normes nacionals per a l'etiquetatge d'aliments de Bioenginyeria.

Ara, dos anys més tard, ens estem centrant en els detalls. S'executa la regla proposada de l'USDA per 106 pàgines i pren cap amunt d'una sèrie de preguntes. Què és un aliment de Bioenginyeria? Com hauria Etiquetes denunciar la presència d'aquests ingredients? Què són les excepcions raonables i exempcions?

L'USDA convida l'opinió pública fins al juliol 3, moment en el qual es començarà a elaborar una norma definitiva.

Per als consumidors, el primer efecte visible probablement serà paquets d'aliments que porten BE Etiquetes: símbols de colors que informar-supermercat compradors que els aliments poden contenen ingredients de Bioenginyeria. Encara el sistema emergent promet ser molt més robusta. Els consumidors poden ser capaços de rebre informació detallada sobre els aliments a través de missatges de text i codis QR. Weight Watchers, l'empresa de pèrdua de pes, ja s'aprofita d'aquestes innovacions.

Amb el temps, com blockchain i altres tecnologies madures, pot ser possible per a les persones fer un seguiment de gairebé tot sobre els aliments, mentre viatja des de la granja bifurcació. Les revelacions probables passaran bé el que la Llei requereix.

La normativa proposta del USDA inclou una sèrie de decisions sàvies. Carn i llet d'animals que mengen menjar de Bioenginyeria, per exemple, no ha de ser Etiquetat com BE productes.

En altres àrees, No obstant això, la regla pot ser més explícit. Alguns tipus d'aliments altament refinades, com oli de canola i alta fructosa de xarop de blat de moro, poden ser els productes de Bioenginyeria però indistinguishable d'altres perquè no contenen ADN. No hi ha ADN en el producte refinat significaria cap Etiquetatge requerit. Si la intenció és de fet deixar aquests tipus de menjar fora, a continuació, gran. En cas contrari, ha de ser més clar.

Després hi ha la tecnologia emergent de l'edició de gen, que aconsegueix els seus beneficis a través de les eines de cria convencional, només en un accelerat ritme. Això és fonamentalment diferent de Bioenginyeria, com defineix la regla: una tècnica que els passos fora dels límits de la cria convencional, com el que ara comunament passa pel nom de "modificació genètica".

Perquè la norma està en silenci el gen d'edició, alguns lectors han pres significa que USDA no aplica aquesta norma que la tecnologia. Això és una suposició raonable, especialment tenint en compte l'anunci de març pel Secretari d'agricultura Sonny Perdue que seu departament interpretarà menjar gen-editat com aliments convencionals que han de complir regulacions ordinaris, en lloc d'una categoria especial d'aliments que requereix supervisió afegit.

Encara pot anomenar prudència per alguna cosa més: una declaració explícita que gens d'edició és diferent del ser, tant la intenció d'aclarir i negant la possibilitat de maldat reguladora en el futur.

No hi ha res a perdre, excepte potser un sentiment d'incertesa com Hamlet.