Principis d'any, Missouri Martin arròs empresa va enviar un contenidor de 20 tones d'arròs a Cuba — el primer enviament d'arròs des dels Estats Units a Cuba en vuit anys.

Va ser una donació a un país pobre que s'esforça per alimentar-se. No obstant això ofereix una esperança comercial. Creiem que arròs molt més de la Mostra em estat hauria de seguir, fent el viatge pel riu Mississipí, a través del golf de Mèxic, i en la sòn Portuària de Mariel.

Mort de la setmana passada de Fidel Castro, el líder de longtime cubà, marca un moment important en la història de Cuba- i gairebé naturalment representa una oportunitat per a les relacions EUA-cubana continuar la seva llarga desglaç.

Fa dos anys, Quan el President Obama va anunciar que els Estats Units va començar a normalitzar llaços amb Cuba, Jo estava en una conferència anual agrícola a Missouri. Governador, Jay Nixon, em va preguntar si els agricultors de Missouri tindria una gana per esdevenir, com el posava, "el primer a Cuba".

"Anem a obtenir respostes,"Jo vaig dir.

En una hora, després de les converses amb la gent amunt i avall de la cadena alimentària, la resposta va ser clara: Agricultors Missouri vol vendre aliments a Cuba.

Des de llavors, He fet dos viatges a Cuba, tots dos amb delegacions agrícoles, i he après molt sobre un lloc on, durant molts anys, Els americans tenien prohibit d'anar.

Crítics, es queixen que Cuba no és un mercat d'exportació de grans. Amb 11 milions de persones, la seva població és de menys de dues vegades el de Missouri, i la majoria són pobre.

Encara la nació de l'illa de les importacions a tant com 80 per cent dels seus aliments. D'altra banda, Cuba és tan a prop de nostres costes — només 90 Miles de Florida — que els costos de transport per a nosaltres són baixos. Contenidors de transport marítim arròs de Missouri a Cuba no és molt diferent de la passar mercaderies entre la ciutat de Kansas i Califòrnia.

A Missouri, estarem encantats de capturar una porció del mercat cubà. Si un total d'importacions de Cuba $2 milions de dòlars en els aliments, i subministrem només 10 per cent de, que és un $200 milions estimular a l'economia de Missouri.

Anem a fer-ho — i en el futur, volem enviar l'arròs, així com alimentar, carn de porc, carn de boví, i biocombustibles.

També m'agradaria pensar que podem fer bé i fer bon alhora.

La part "fent bé" és fàcil d'entendre, Si els agricultors de Missouri aconseguir nous clients.

"Bo fer" és més delicat. Cuba, després de tot, és una societat comunista. Encara es regeix pel règim Castro: Fidel podrà ser anat, però seu germà Raoul roman a càrrec. La gent cubana no tenen les llibertats que donem per fet. Que no voten, dir el que pensen, o practicar les seves religions.

Encara sóc optimista que millor llaços econòmics entre els nostres països pot conduir a una vida millor cubans ordinari. Si l'accés a l'alimentació americana pot millorar la sort de la cubana mitjana, llavors comerç aconsegueix un objectiu humanitària.

D'altra banda, Cubans interessa al nostre país. He après aquest des d'un taxista a l'Havana. Ell sabia que era nord-americà, i li va preguntar on era de. "Missouri,"Jo vaig dir. Ell no havia sentit parlar d'ella. Llavors he esmentat la nostres dues ciutats més grans. Va animar: "Oh sí, els Cardenals de Sant. Louis i els Reials de Kansas City." Ell sabia que era la cubana-naixement Kendrys Morales, en el moment, un batedor designat per la reialesa.

Potser la curiositat comença amb beisbol. Potser amb el temps s'estén a altres zones. Llavors, com el nostre comerç de països, Cubans preguntes sobre els Estats Units — i a mesura que aprenen sobre les nostres llibertats, et demanen més pròpia.

La realitat és que Cuba comença a experimentar amb el capitalisme. Hi ha més d'ell en Raoul que hi havia sota Fidel. Agricultors cubans encara no tenen les seves terres, però està permès tenir més de la seva producció del que eren fa uns pocs anys. Aquest és un pas en la direcció correcta, i hem de fomentar el següent pas i llavors l'un després que.

Comerç sol no transformar Cuba — però pot tenir un paper, i en l'era post-Fidel, Missouri plans de ser a la taula.