I dont tell reporters at the New York Times how to write their articles. Potser haurien de plantejar-se que no em diguessin com dirigir la meva granja.

Aquest va ser el meu primer pensament després de llegir un llarg article a l’octubre 29 edició del diari, titular: Doubts About the Promised Bounty of Genetically Modified Crops.

La gent del New York Times pot tenir els seus dubtes, però tinc un missatge del món real de l’agricultura: Els cultius transgènics ofereixen avantatges. Ive been growing GM corn and soybeans for 20 yearswhich is more than half of my adult life as a farmerand Im still in awe of this technology.

Im hardly alone in this belief. Els agricultors de tot arreu opten per plantar cultius transgènics perquè lliuren el que diuen. It doesnt matter if we operate large farms in the United States or Brazil, or if were small-time cotton growers in Burkina Faso or India: Sempre que hi hagi cultius transgènics disponibles, farmers choose them in overwhelming numbers. Over 90% de nosaltres. el blat de moro i la soja són cultius transgènics.

We dont choose them because theyre cool. We dont choose them because seed companies make us. And we certainly dont choose them because theyre cheap. It is a voluntary choice and a sound business decision when farmers choose GM crops.

The New York Times seems to think that we choose them because were stupid. It claims that were missing a basic problem, and that were wrong to believe GM crops increase yield or reduce pesticide use.

I suppose its possible that the New York Times is rightand that millions of farmers around the world, treballant per conrear productes tan diferents com la soja i la remolatxa sucrera i la papaia, estan equivocats. Potser un grup de periodistes lligats a Manhattan ho saben millor que nosaltres.

Però ho dubto.

The New York Times cites its own extensive examination of data. Prefereixo extreure’m de l’experiència personal.

Com tants pagesos, were always experimenting on our farm. Cada any, estem provant noves varietats i pràctiques de llavors en un nombre limitat de hectàrees per veure què funciona, tractant de minimitzar les nostres despeses i maximitzar els nostres rendiments, alhora que es protegeixen els recursos necessaris per al cultiu de les collites. Ho vam fer el primer any que vam provar els cultius transgènics, testing them on a small number of acres at first. Initially, Els cultius transgènics havien de demostrar el seu valor per a nosaltres. This is our own extensive examination, Va realitzar temporada rere temporada en una missió per anar sempre millor.

Permeteu-me oferir un exemple de l'any passat, quan vam plantar 3,000 hectàrees de blat de moro. Principalment vam optar per cultivar blat de moro transgènic, because weve had such great success with it. Però també volíem veure com es compara la darrera forma de blat transgènic amb les darreres varietats no transgèniques, així que ens apartem 250 acres per a blat de moro no transgènic.

Els meus instints van ser que el blat MG superaria el que no era GM. Però mai no se sap fins que ho intentes, i m’agrada mantenir la ment oberta. Mai vull convertir-me en les meves maneres. A més, si el blat de moro no transgènic demostrés una capacitat per competir amb el blat de moro transgènic, Id like to knowbecause I could save a lot of money on seeds.

Quan va entrar la collita, el resultat va ser clar. Les hectàrees amb blat MG produïen una mitjana de més de 150 bushels. Les hectàrees amb blat de moro no transgènics quedaven enrere, amb aproximadament 100 bushels per acre.

El científic de mi ha de reconèixer les advertències. Its possible, per exemple, que hem seleccionat un tipus dolent de blat de moro que no és GM i que un altre tipus ho hauria anat millor. Perhaps we picked a strain that wasnt suited to our farms soil or climate.

Yet I dont think so. Weve experimented on our farm for nearly four decadesand in that time, weve become convinced that GM crops deliver benefits to us and consumers. Theyve not only boosted my yields and reduced our reliance on traditional crop-protection products, but theyve also been good for the environment. A causa dels cultius transgènics, hem pogut eliminar diversos camps de conreu sobre els nostres camps cada any, saving fuel and wear and tear on machinery. Not needing to drive our tractors as much as we once did means were emitting fewer greenhouse gases and leaving a smaller carbon footprint.

Thats my story. Sospito que milions d’altres agricultors tenen les seves pròpies versions. If they didnt, they wouldnt flock to GM crops as they do.

La propera vegada que el New York Times informa sobre l’agricultura, hauria de fer un millor treball per assegurar-se que les notícies que imprimeixen inclouen les opinions de les persones que cultiven les collites: Our nations farmers!