Els enemics de la biotecnologia tenen un insult preferit pels OGM: "Frankenmenjar". El terme es refereix al monstre de Frankenstein, fet famós al segle XIX per la novel·la de Mary Shelley i al segle XX pel retrat de pel·lícula de Boris Karloff.

Què aquests enemics de l'agricultura moderna no entenen és que la seva terminologia deu un gran deute a un esdeveniment de clima el bicentenari està sobre nosaltres. Les persones que van patir a través de 1816 l'anomenava el "any sense un estiu" — i si el món s'enfronten una calamitat similar al segle XXI, Els cultius OGM jugaria un paper clau en qualsevol estratègia de supervivència.

Els problemes van començar fa dos segles en l'actual Indonèsia, Quan Monte Tambora va esclatar en un dels grans volcànica explosions mai. Es va convertir en un esdeveniment planetari: "un moviment lent sabotatge del sistema climàtic global a totes les latituds,"escriu Gill Arcy fusta en el seu 2014 llibre "Tambora: L'erupció que va canviar el món."

I devastar l'agricultura. "Per a tres anys següents a l'explosió del Tambora, d'estar viu, en gairebé tot el món, destinat a ser fam,"escriu fusta. El pitjor d'això va arribar 1816. Majoria de la gent llavors depenia de l'agricultura de subsistència: short season crops like oats, rye and possibly wheat. There were no root crops: patates, cebes, pastanagues. Not even simple herbs. Massiva pèrdua de collites va donar lloc a núvols de preus dels aliments i desnutrició severa com fam i malaltia.

Neu que va caure a Nova Anglaterra a juny. Agricultors podria han enfrontat amb aquesta estranya temps per plantar una segona collita — gelades greus però va continuar la vaga durant l'estiu, granges assolen amunt i avall la costa atlàntica. Per procedent dels Estats Units, 1816 és l'únic any que ha enregistrat les gelades en cada un dels mesos de juny creixents, Juliol, i agost.

Aquest núvol de cendres provocat dificultats extremes de vida salvatge massa, leaving little to hunt or trap. Was this the beginning of another Dark Age? Va morir el sol? Was this the apocalypse?

Al setembre, Thomas Jefferson-retirat com a president i vivia a Monticello — va escriure a un amic: "Hem tingut l'any més extraordinari de sequera i fred conegut en la història d'Amèrica."

D'altra banda de l'oceà, Europe struggled through the worst famine of the 19th century. People migrated across the planet to find warmth and food – sparking riots and a refugee crisis.

També va dirigit a un esdeveniment singular en la història de la literatura. Aquell estiu, els poetes anglès Lord Byron i Percy Bysshe Shelley va conèixer a Suïssa. Durant un període de mal temps causada per l'activitat volcànica d'altra banda del món, ells converses a l'interior i explicar històries de fantasmes.

Unint-los era el 18 anys Mary Godwin, que era amant de Shelley i aviat ser la seva dona. Va decidir escriure el seu propi conte de terror — i després de diversos mesos produeix la novel·la "Frankenstein,"amb el seu científic embogit, experiment de l'estranya, i creació negreta.

En 1992, Paul Lewis, professor d'anglès a Boston College, va inventar una paraula de Papanicolau pels OGM: "Frankenmenjar". Tecnologies de transferència gènica són fonamentalment diferents de reanimació, però Lewis i els seus sequaços tenia cap temps per aquests detalls molestos. Volien suggereixen que els OMG són antinatural i potser fins i tot monstruoses. Seva neologisme va tenir una vida pròpia, per dir-ho.

Curiosament, Lewis també se li atribueix un terme menys coneguts: "lackspertise". Aquesta és una excel·lent paraula per descriure la ignorància de la gent que condemnen "Frankenmenjar". Ara es troben en el costat oposat de grups des de l'Associació Mèdica americana a l'organització mundial de la salut. Principis d'any, l'Acadèmia Nacional de Ciències va emetre un informe complet que avala la seguretat d'aquesta tecnologia innovadora.

Biotecnologia és una eina essencial d'adaptació i l'agricultura sostenible, ajudar els agricultors com jo al món créixer més menjar menys terra que mai. Els cultius OGM no només defensar-se de les amenaces ordinaris plantejades per les males herbes i les plagues però també els problemes associats 1816, com ara les sequeres, malaltia, les inundacions, i congelació.

L "any sense un estiu" no va ser un esdeveniment únic — era més com una catàstrofe d'una vegada-en-un-mil·lenni. Avui, vivim en un món de canvi climàtic i el futur promet res però constant desafiaments per als agricultors. Un esdeveniment extrem volcànica sens dubte seria perjudicial però amb accés a tecnologies innovadores i millors varietats d'aliments, earths peoples would have a much better chance of survival. GMO technology is one of the tools we have today and there will be more tomorrow. És una bona notícia per a nosaltres i les generacions que seguirà.

Així que endavant i anomenar-los "Frankenfoods", però quan es fa, la resta de nosaltres reconeixerà el seu terminal cas de "lackspertise".