a 1885, les grans potències europees es van reunir a Berlín per compartir Àfrica entre elles, llançant un període fosc d'explotació colonialista.

avui, Els legisladors europeus es reuneixen a Brussel·les per intentar subjugar el meu continent una vegada més, aquesta vegada pressionant-nos per abandonar les innovacions científiques que han revolucionat l’agricultura a tot el món.

This new offensive comes from the European Parliaments Committee on Development, which has prepared a draft resolution that urges the G8 member states not to support GMO crops in Africa. It has received surprisingly little attention in the press and it may receive a vote as early as June 6.

As a Kenyan farmer who participates in the daily struggle to grow food in a land that doesnt produce enough of it, Tinc un breu missatge per als polítics ben alimentats que es plantejarien donar suport a aquesta mesura neocolonialista: Leave Africa alone.

La vostra hostilitat davant els transgènics ja ens ha retornat una generació. Please dont take a step that could impoverish us for another generation by discouraging African governments from accepting important crop technologies that farmers in so many other places take for granted.

Aquí a Kenya, nombroses persones que lluiten amb la seguretat alimentària, unsure about how theyll afford their next meal. Hi veig evidències diàriament. Amb 46 milions de persones, un alt índex de creixement demogràfic, i la ràpida urbanització del nostre sòl cultivable, probablement els nostres reptes empitjoraran abans de millorar.

Els OGM poden tenir un paper positiu, deixant-nos créixer més aliments a menys terres de manera econòmica i ambientalment sostenible. Els agricultors com jo necessiten accés a la biotecnologia agrícola.

En lloc d’ordenar als africans que abandonin la ciència, Els europeus haurien d’escoltar el que diuen els seus propis científics: La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut han garantit la seguretat dels transgènics. Així mateix, l'Acadèmia Nacional de les Ciències, el principal grup d’assessorament científic dels Estats Units, que acaba de publicar un estudi complet que avala els transgènics.

Si el Parlament Europeu vol ajudar l’Àfrica, hauria d’intentar difondre el coneixement científic entre els legisladors i els ciutadans d’economies menys desenvolupades, que ens permet ser autosuficients en la producció de productes bàsics bàsics, especialment aquells que milloren el gran nombre d’agriculars africans per assegurar la seguretat alimentària.

What we dont need are lectures from Europeans whose lifestyles look luxurious to ordinary Africans. Volen que siguem primitius agrícoles, enganxat a tecnologies antiquades fins i tot abans d’entrar al segle XXI.

Només un grapat de països africans han acceptat transgènics, entre ells Burkina Faso, Sudan i Sud-àfrica. Però podrem observar un auge en els pròxims anys.

Kenya està a punt per transgènics. Tenim protocols normatius en vigor, coordinat per l'Autoritat Nacional de Bioseguretat. Les primeres proves de camp de blat de moro transgènic estan en marxa i es podran iniciar aviat per al cotó. We still cant cultivate, mercat, o importar OMG, but were on the verge of lifting these restrictions. Once theyre gone, el meu país gaudirà d’una nova arma en la lluita contra la fam.

L’últim que necessitem és un grup de nacions benestants que arrufen el nostre progrés sense entendre el nostre problema.

Si l’Àfrica no adopta mètodes d’agricultura moderns, el meu continent s’enfrontarà a un desastre. Well never realize the potential of either the Green Revolution or the Gene Revolution. Els agricultors utilitzaran cada cop més herbicides i pesticides, retallar les nostres rendes i posar en perill la biodiversitat. El cost de la producció de cultius augmentarà, cosa que significa que el cost dels aliments augmentarà, massa. Més gent passarà gana.

Aquest és el mal futur que la resolució davant el Parlament Europeu ens demana que abraquem.

amb agraïment, la resolució no és vinculant. El Parlament Europeu no pot obligar cap política a cap membre del G8 i a almenys dos dels seus membres, Canadà i Estats Units, segur de rebutjar-la fora de la mà.

Però aquest no és el punt. Africa is in the habit of looking to Europe for political leadership and economic opportunityand whatever the European Parliament decides, la seva elecció enviarà un potent senyal.

Lets hope it makes the right one.