És pitjor del que ens havia temut.

Això és el que els funcionaris de salut pública va confessar aquesta setmana sobre el virus de Zika.

"Tot que mirem amb aquest virus sembla ser una mica més del que inicialment pensàvem por,"adverteix Anne Schuchat dels centres per al Control i prevenció, Segons USA avui.

"Jo no sóc un alarmista,«afegit Anthony Fauci, cap de l'Institut Nacional d'al lèrgies i malalties infeccioses. "Però com més aprenem sobre l'aspecte neurològic [de Zika], més mirar i dir que això és molt greu.»

Pot haver-hi una solució: l'eradicació completa del tipus de mosquit que s'estén Zika, utilitzant els mateixos mètodes que han avançat ciències mèdiques i millorat retallar tecnologia arreu del món.

Jo sóc tot per a això. Anem a aconseguir lliurar d'aquests errors mortals per sempre.

Els científics encara estan estudiant Zika, que pren el nom de bosc a Uganda, on investigadors primer detectava en els micos en 1947. Sis dècades més tard, només 14 casos en humans mai havia estat documentats. Hi ha hagut més, però se n'anaven no declarats.

En els darrers anys, No obstant això, el virus mosquits sembla haver desaparegut de curiositat epidemiològic per risc de salut pública. L'esclat primer de l'hemisferi occidental va colpejar a l'any fa al Brasil. Al gener, l'organització mundial de la salut va predir que Zika s'estengui a tots els països del continent americà excepte Canadà i Xile.

Més de 300 Nord-americans han contret Zika, encara que he aconseguit que mentre viatjava. A partir d'ara mateix, Segons el CDC, ningú ha adquirit el virus de la picada del mosquit dins de les fronteres dels Estats Units.

Però, és només una qüestió de temps. Zika ja està present a Puerto Rico. En poc temps, Anem a veure casos a Florida — el lloc que anomenem llar.

Els científics han vinculat Zika a defectes de naixement, com els nadons nascuts amb petits cervells.. Aquest mal es coneix com "microcefàlia" — un terme clínica que no capta l'horror de la realitat.

Encara que la gent pot agafar el virus a través de sexe, la principal font és un gènere de mosquit conegut com Aedes, que també s'estén febre groga i el dengue fever.

Part de la millor protecció és de sentit comú: Fer servir roba que cobreix la pell, aplicar repelent d'insectes, i aprofitar les barreres físiques com pantalles i compensació.

En última instància, No obstant això, aquestes mesures només gestionar un problema. El mateix passa amb les vacunes. Que valen desenvolupant, però són defensives.

Hem d'anar a l'ofensiva. En comptes d'esbrinar com viure amb Zika, ens cal derrotar-lo.

La Food and Drug Administration ha concedit l'aprovació provisional d'un pla creatiu d'alliberar genèticament modificat mosquits mascles en els Cayos de la Florida. Ells vols s'aparellen amb les femelles, però seves cries no podrien sobreviure..

Pot semblar una idea salvatge de ciència-ficció, però hem tractat aquest enfocament abans. En la dècada de 1950, l'entomòleg Edward F. Knipling — un 1992 World Food Prize Laureate que vaig arribar a conèixer personalment en la treta en panells d'USDA — va ser pionera en l'esterilització de screwworms per trencar el cicle de vida d'aquests insectes. Screwworms, que les preses animals de sang calenta com bestiar, van ser devastadors de la indústria ramadera de bestiar domèstic, creating significant losses in America’s meat and dairy supply. The first tests occurred in Florida. Within a few decades, screwworms havien funcionat i una gran amenaça al subministrament d'aliments del món fou suprimida, en el que el New York Times recentment anomenat "potser el major insecte-control història" mai va dir.

Avui, podem utilitzar innovació gen-edició moderna per atacar els errors que ja ha causat sofriment impensable — i que amenacen infligir encara més.

Un gran benefici d'aquesta estratègia és precisió. Polvorització d'aiguamolls i zones humides amb insecticides pot treballar, però aquesta tàctica carpet-bombing també fracassa a discriminar entre les plagues específiques i altres insectes, com molts tipus de mosquits que mai mosseguen gent.

Vivim en un món increïble potencial científic. Estem usant biotecnologia per desenvolupar nous medicaments i conrear el millor de la història.

Ara anem a utilitzar-lo per acabar amb el que pot ser el major problema emergent de salut pública del nostre temps.

La setmana passada, la FDA estendre el període de públic-Comentaris sobre la proposta de mosquit-eradicació a maig 13. Els pessimistes estan començant a parlar. Ens hauria de dir-los a buzz — i ens posem rere la idea d'aplicar els nostres millors coneixements científics per vèncer l'amenaça del Zika.

Com un home savi va dir una vegada, l'únic que hem de témer és la pròpia por.