Cinc anys d'intenses negociacions i controvèrsia política — i la setmana passada, diplomàtics comerç finalment reunits a Nova Zelanda per inscriure l'Associació Trans-Pacífic (TPP) acord de lliure comerç.

Ara ve la part més difícil: Els polítics encara ha d'aprovar-lo.

La signatura de febrer 4 era simplement una cerimònia — un tràmit necessari, però només un sol pas en el llarg camí de promulgació de TPP.

L'acord massiu comerç implica una dotzena Nacions de Pacífic les economies combinats contribuir més d'un terç de la producció total del món. El basat en els EUA Institut Peterson per economia internacional diu que en la pròxima dècada, TPP podria augmentar els ingressos globals per gairebé $300 milions de dòlars l'any.

Fins ara, No obstant això, només Malàisia ha ratificat TPP.

Gairebé a tot arreu, el tracte ha caigut sota escrutini agut. En la cerimònia a Auckland, els manifestants rebuts dels signants amb indignació, tancant la ciutat central.

Als Estats Units, els millors candidats presidencials ho han oblidat. Els dos principals candidats demòcrates, Hillary Clinton i Bernie Sanders, oposició TPP, tot i que el President Barack Obama, també un demòcrata, ha cridat per seu pas.

En el bàndol republicà, Donald Trump va criticar TPP en un debat sobre la nit del dissabte: "Això serà un desastre,", va dir. Tres dies més tard, guanyà les primàries del seu partit a Nou Hampshire. El guanyador de la republicà caucus a Iowa, Ted Cruz, és un enemic de TPP, així.

La majoria dels nord-Americans diuen que el comerç acords han estat bons per als Estats Units: 58 per cent, en una enquesta del Pew Research Center l'any passat. En la campanya electoral, No obstant això, sembla que el proteccionisme és popular.

Aquí a Nova Zelanda, Esperem una batalla sobre TPP. Com una nació de l'illa, Som un país oberta. Produïm aliments d'alta qualitat, amb un èmfasi en ètica i sostenibilitat ambiental. Meves pròpies granges se centren en la producció de llavor i lletera de l'illa sud, Nova Zelanda és més gran però menys poblada illa.

Tots nosaltres neozelandesos depenen de la nostra capacitat de comerciar amb altres països — i TPP ens donarà millor accés a 800 milions de clients renda mitjana, eliminació d'aranzels a 93 per cent de les nostres exportacions.

TPP millorarà la nostra capacitat per comprar i vendre amb els Estats Units i Japó. L'acord és l'equivalent d'obertura nous aparadors en el més gran del món i economies de tercera. A més estem desitjant a millor les relacions econòmiques amb Canadà, Mèxic, i Perú, que també són signataris TPP.

Els beneficis són mutus. Tal com us Venem més nord-Americans i altres, venen més ens. No sé que TPP afegirà moltes feines a l'economia de Nova Zelanda, però es pot canviar les feines que fem, Aprenem constantment noves habilitats, crear noves i més productes i descobrir noves maneres d'ajudar els altres.

"Crec la gent ha de sentir immensament orgull de TPP i realment entusiasmats per l'oportunitat que es presenta,"va dir John Key, Ministre de Nova Zelanda, poc abans de la signatura de la setmana passada.

Encara molts Kiwis estan preocupats per la manca d'informació que envoltava les negociacions de TPP. Es preocupen que farà augmentar el cost de la medicina i mal a l'entorn — i que pot fins i tot limitar la nostra sobirania, acomplertes governs estrangers desafiar les nostres lleis i demandar.

Nostre govern actual suporta TPP, però els partits d'oposició contra d'ella — i qualsevol cosa pot passar.

Alguns països volen als Estats Units per moure's primer: Que està esperant per veure quan el President Obama presentarà TPP per a l'aprovació legislativa i si Congrés fins i tot s'aprovarà-lo. Eleccions enguany complicar tot.

Encara crec que TPP avanci amb o sense als Estats Units. Si els Americans decideix allunyar TPP, llavors les Nacions de la conca del Pacífic pot començar la seva pròpia dinàmica a Àsia, construir noves relacions i aliances.

Al rebutjar TPP, als Estats Units vols perdre oportunitats econòmiques — però potser més Lamentablement, es lliuraria la seva posició de lideratge en la regió.

Això seria el fracàs més gran de tots els.