Farmers dont inherit the soil from their parents as much as they borrow it from their children. Quan s’acaba l’Any Internacional dels Sòls, hem de reconèixer que cuidar el sòl no és només un privilegi, sinó també una obligació.

com agricultor, Estic al costat dels agricultors de tot el món per declarar que hem de continuar fent la nostra part per lluitar contra el canvi climàtic, especialment després de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. Acaba d’acabar a París, al nord de la meva finca a Canet de Salars, on cultivo blat, triticale, pèsols, canola, alfals, i blat sarraí 250 acres.

History books teach us what happens to civilizations that dont manage their soil. Els imperis desapareguts de l'antiga Mesopotàmia i Egipte ofereixen un clar exemple. On van prosperar una vegada, tot el que veiem avui són deserts i violència.

No podem deixar que això esdevingui també el nostre destí.

Per tant, hem de tenir en compte diversos dels missatges clau de l’Any Internacional dels Sòls. Els sòls saludables són la base d’una producció de cultius saludable, donant-nos menjar, fibra, combustible, i medicina. Afavoreixen la biodiversitat. Emmagatzemen i filtren l’aigua, alleugerint tant les inundacions com les sequeres. I tenen un paper essencial en el cicle del carboni.

A mesura que cultivem cultius, hem de regenerar els recursos naturals que fan possible l’agricultura.

Un dels passos més importants que podem fer és que el sòl a les granges imiti el sòl a la natura, suport a les plantes a terra durant tot l'any. Això significa que, a més de cultivar els nostres cultius bàsics, també hauríem de plantar cultius de cobertura durant l’hivern. We can do many things with this cover cropharvest it, pastureu-lo, or let it bebut we must allow it to do its main job of protecting the soil from erosion.

Això és el que dic als meus companys de pagesia el més sovint possible: Podeu fer el que vulgueu amb el cultiu de cobertura, però si us plau, fes-ho. Construir la major quantitat de biomassa possible.

Thats because soil is an irreplaceable natural resource. Deixar-lo al descobert és gairebé criminal. Once its gone, we cant have it back.

Els nostres cultius de cobertura s’entenen millor no com a pòlisses d’assegurança, sinó com a oportunitats. A good cover crop doesnt merely perform a defensive function. També millora la fertilitat del sòl, permetent als agricultors augmentar la qualitat i el rendiment del que cultivem en la nostra producció agrícola real.

Pel que fa al canvi climàtic, we need to think about farming the same waynot as a liability to be condemned, però com a oportunitat de millorar les coses. Els nostres cultius, després de tot, pot ajudar a capturar els gasos d’hivernacle que estan darrere de tants dels nostres reptes amb les temperatures que escalfen.

El sòl n'és una part essencial. Healthy soils provide the worlds largest store of carbon sequestration. La conversió a llarg termini de boscos i prats a granges i ranxers amb l’objectiu d’alimentar la gent ha complicat aquest projecte, però les pràctiques agrícoles intel·ligents poden començar a mitigar els efectes secundaris nocius.

The Food and Agriculture Organization of the United Nationsthe arm of the UN that is behind the International Year of Soilspromotes an approach called Climate Smart Agriculture. El seu objectiu és ajudar les nacions a assolir la seguretat alimentària sota el canvi climàtic mitjançant una bona política pública i inversions prudents de manera que augmenti la productivitat, millora l'adaptabilitat al canvi, i elimina els gasos d’efecte hivernacle quan és possible.

La tecnologia pot ajudar. Tot i que hem d’evitar pensar-hi com una solució màgica a tots els nostres problemes, pot esdevenir una part fonamental de qualsevol estratègia agrícola. Si la modificació genètica ens permet cultivar més menjar en menys terres, per exemple, ens pot ajudar a afrontar els reptes del creixement de la població mundial, seguretat alimentària, i el canvi climàtic. Els agricultors amb accés al coneixement i la tecnologia poden ser socis en la recerca de la sostenibilitat, més que adversaris.

Podem demanar prestat el sòl als nostres fills, però també podem donar-los el regal d’excel·lents pràctiques, perquè puguin treure el màxim profit del que deixem enrere. Després de tot, quan parlem d’agricultura i seguretat alimentària, també parlem de pau a la terra!