Lydia Sasu tenia una elecció dura per fer. Mentre ella va ser honrat amb el comerç Kleckner & Premi d'avanç de la tecnologia a Des Moines, Iowa, va ser perdent dia de la dona Rural món al seu país natal de Ghana.

Lydia Sasu, Agricultor de Ghana: "Món dia de la dona Rural es commemora l'obra de dones de papers múltiples, especialment en l'agricultura. Aquí és un fet que molta gent no s'adonen: Les dones són responsables d'aproximadament la meitat de la producció d'aliments del món. En el món en desenvolupament, que representen com a mínim 80 per cent de.

A Ghana, dones com jo cultivar la majoria de verdures del nostre país, cereals, i altres cultius d'aliments. Fins i tot amb cultius com el cacau, que majoritàriament són propietat d'homes, hem de males herbes, Verema i transport el producte final a mercats. Més de 20 per cent del nostre treball és no remunerat. Contribueix a les operacions de manteniment i la família."

Sequera severa, com hem vist a Califòrnia s'estén a través de gran part d'Àfrica, així, de la Banya d'Àfrica, al nord-est de Zimbabwe i Sud-àfrica del Sud.

Lydia Sasu: "El meu continent d'Àfrica està patint la sequera pitjor en una generació. El fracàs del cel africà a abocar nutritiu pluja sobre el sòl africà pot costar milions de persones les seves vides. Les Nacions Unides prediu que més persones a Etiòpia rebin ajuda alimentària l'any vinent que a guerra Síria. Sequera a l'Àfrica és tan dolent, que és com viuen en una zona de guerra. És diferent de la sequera a Califòrnia.

A l'Àfrica, els agricultors no tenen accés al crèdit, terra i treball. Patim d'analfabetisme, habilitats de mala gestió i d'infraestructures mal o inexistent. La prestació de serveis d'extensió és esbiaixada. I encara que l'agricultura és essencial, també es celebra en sentit de baix.

Un gran problema és que no gaudim de les últimes tecnologies. Al llarg del Nord i Amèrica del Sud, els agricultors fer cultius genèticament modificats per fet. Des d'Àfrica, mirem a l'enveja, desitjant que podria utilitzar les mateixes eines per superar les males herbes, plagues i sequera. No necessitem almoines de països rics. Només necessitem les mateixes oportunitats d'èxit".

Sasu va néixer en una família camperola a Ghana i va esdevenir apassionat d'ajudar els agricultors després de veure la seva pròpia lluita mare per fer diners suficients per alimentar els seus fills. Lydia va rebre una educació, estudi de l'agricultura i economia domèstica a la Universitat de Ghana.

Va fundar l'Associació acció desenvolupament (DAA) en 1977. The Association operates in 50 comunitats i 98% beneficiaris són les dones rurals. Al DAA se centra en l'apoderament de les dones, millorar l'alfabetització i ajudant amb habilitats de desenvolupament de negocis com Comptabilitat.

Ella iniciat sessions de formació de dia món Rural femení apuntant les agricultores utilitzant les llengües locals per comunicar-se eficaçment amb els responsables polítics. MS. Suport de Sasu ha permès a les dones de la comunitat a ser vist com actius amb valuosos consells i una part clau de la solució.

Lydia Sasu es va presentar el 2015 Comerç Kleckner & Avanç de la tecnologia Premi dimarts, Octubre 13 a Des Moines, Iowa a un agricultor Global premis recepció allotjat en la veritat sobre comerç & Fundació de tecnologia / Xarxa global pagès i CropLife internacional. El premi s'ha donat des de l ' 2007 i reconeix un pagès global que exemplifica el lideratge fort, visió i voluntat per avançar els drets de tots els agricultors a triar les eines que millorin la qualitat i tecnologia, quantitat i la disponibilitat de productes agrícoles del món. Es va fundar en honor a Dean Kleckner, President emèrit de l'organització. Guanyadors anteriors són Rosalie Ellasus, Filipines (2007); Jeff Bidstrup, Austràlia (2008); Jim McCarthy, Regne Unit (2009), Gabriela Cruz, Portugal (2010); Gilbert arap Bor, Kenya (2011) Rajesh Kumar, L'Índia (2012) V. Ravichandran, L'Índia (2013), i Ian Pigott, Regne Unit (2014).