El secret és fora: L'Associació Trans-Pacífic és un bon negoci per als Estats Units.

Vulguin llegir-lo per si mateix? El text complet d'aquesta proposta comerç 12-nació és només un clic de distància: anar aquí. I si li agradaria utilitzar TPP formidable de el Washington Post eina de cerca, anar aquí.

No se suposava que aquest fàcil — almenys no segons la protectionists que creuen Americans haurien aïllar-se de l'economia global. Durant gran part d'aquest any, Aquests enemics del liberalisme s'han queixat sobre el "secret" de TPP.

"Has vist el que està en el nou acord de comerç TPP?"preguntar Sen. Elizabeth Warren, el demòcrata de Massachusetts, fa uns mesos. "Més probable, no té — i no em preocupava provant a Google això. El govern no vol que es llegeixi aquest nou acord de comerç massiu. És secreta".

Això sona conspiració, fins i tot sinistre.

El punt sencer d'una democràcia és tenir un debat obert sobre els grans temes del dia. Amb l'excepció rar vital secrets de seguretat nacional, nostre govern que operen amb plena transparència. Quan vam debatre les virtuts d'un pacte de comerç com TPP, hem de saber exactament el que diu.

Ara podem fer.

Així per què Warren i els seus aliats que tant d'enrenou sobre secret? La resposta és simple: Va ser una estratagema cínic per calumniar pels polítics que ja havia decidit oposar-se a l'acord.

Membres del Congrés, de fet, gaudit de l'habilitat per revisar l'estat de TPP al llarg pel que fa a documents classificats que estigués disponibles per al públic. Aquesta restricció de sentit, per descomptat. Negociacions delicats ha de ser confidencials que està passant.

Algú que ha intentat comprar una casa entén això. Els compradors no volen venedors saber quant estan disposats a gastar o si la demanda per substituir la catifa a la sala de rec és un acord interruptor.

De la mateixa manera, Quan nostres diplomàtics de comerç estan pressionant Japó per obrir els seus mercats d'EUA. granja productes — una de les fites claus de TPP — ambdós costats ha de gaudir del privilegi de confidencialitat fins que l'acord es completa.

Ara que he acabat, TPP mereix l'exposició total i afilades d'escrutini. I això és exactament el que estem començant a veure.

No tothom és imparcial, per descomptat. Poques hores després que el suposadament secreta TPP continuava vista pública, Rep. Mark Pocan, un demòcrata de Wisconsin, va criticar l'acord. "Al final el TPP va ser pitjor del que pensàvem que seria,", va dir.

Ell està parlant d'un document que és de milers de pàgines de longitud. Sabia que el seu contingut "secrets" tot el temps o és un lector molt ràpid.

O potser no s'ha molestat a llegir la cosa gens.

Que semblen descriure favorit presidencial republicà Donald Trump. "La TPP és una cosa horrible,"va anunciar en el darrer debat de GOP, fent-se ressò que ell ha dit prèviament.

Encara Trump va arribar més lluny: "És un acord que va ser dissenyat per venir la Xina, com sempre ho fan, a través de la porta del darrere i totalment Aprofiti tothom." A continuació, remugà sobre el dèficit dels Estats Units amb la Xina i va observar que TPP no abordar "Moneda manipulació." de la Xina

En aquest punt, Sen. Va dir que Paul Rand de Kentucky: "Vostè sap, Potser volem assenyalar que la Xina no és part d'aquest acord... abans d'arribar una mica desbaratades aquí."

L'intercanvi va posar de manifest el desconeixement profund del Trump de TPP. Trump sembla pensar que la Xina és una festa de l'acord, que no és. Xina en realitat estimarien veure TPP fallar perquè es prefereix escriure les regles que regirà Comerç al voltant de la conca del Pacífic al segle XXI.

Així, oposant-se a TPP, Trump realment serveix els interessos de la Xina.

El candidat va fer empitjorar les coses la setmana passada en una entrevista amb el diari de Wall Street. Demanava anomenar una sola recent acord de comerç que li agradava, Trump va respondre: "No m'agrada qualsevol d'ells." No veritable comerciant lliure mai diria que.

La bona notícia és que en els propers mesos, Quan els polítics i els experts argumenten sobre comerç en general i TPP en particular, Anem a ser capaços de convertir el text i llegir-lo per a nosaltres mateixos. Ningú no pot emetre enganyoses queixes sobre "secret" o sortir-se amb pura ignorància sobre el seu contingut veritable.

Que comenci el debat públic.

Tim Burrack planteja de blat de moro, la soia o el porc en una granja familiar NE Iowa. He serves as Vice-Chairman and volunteers as a Board Member of Truth About Trade & Tecnologia / Xarxa global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.