El gran guanyador de les eleccions nacionals del Canadà aquesta setmana no era el Partit Liberal o el partit conservador. En canvi, era la Trans Pacific Partnership, un acord de lliure comerç 12-nació va concloure aquest mes.

En una enquesta recent de CBC, només 40 per cent dels enquestats van dir que TPP beneficiaria canadencs. Aquesta setmana, No obstant això, parts que torna TPP va guanyar més de 70 per cent dels vots.

Justin Trudeau dels Liberals victorioses tant correspon primer ministre Stephen Harper dels conservadors derrotats adoptat un acord de comerç que promet enllaç països al voltant de la conca del Pacífic. Altres al Canadà han oposat ferotgement, incloent-hi el nou partit democràtic, que en un moment fins i tot va portar les urnes però va amb menys de 20 per cent dels vots.

Al rebutjar proteccionisme tan a prop a les eleccions, Trudeau i Harper va prendre riscos per posar els interessos del Canadà davant possible avantatge partidista.

Així que estic donant un premi "Perfil de coratge" a dos homes. M'agradaria fer el mateix amb líders al Japó i als Estats Units, que han empès per la TPP alhora quan podria haver estat més fàcil es troben baixes.

Els detalls complets de TPP encara han de sorgir, però estic segur que la majoria de la gent vindrà a reconèixer els seus avantatges fabulós, Si són consumidors a Saigon o agricultors de blat a Saskatchewan. Com comerç erosionar les barreres, tots a pagar menys diners per a aliments, béns, i serveis.

Per a mi-un pagès a Iowa sense litoral — veig TPP com una oportunitat enorme. La meitat de què vaig créixer vaixells a l'estranger. Jo depenen de clients que youll mai compleixen. Si el Congrés dels Diputats aprova l'acord, els agricultors s'exportaran més com guanyem accés preferent a 11 altres països.

Els beneficis seran especialment grans amb Japó. Quan TPP entra en ple vigor, Japó destruirà gairebé un terç dels seus aranzels agrícoles. La resta serà reduït o eliminat en el temps.

És per això que ministre japonès Shinzo Abe també mereix el crèdit per la valentia política. Ha exposat la voluntat de modernitzar l'economia japonesa — i per obrir el seu potent sector agrícola a la competició de gent com jo.

En els últims mesos, Abe ha patit de qualificacions de desaprovació de superior 50 per cent. I encara ha empès endavant amb TPP, sabent que té el potencial d'especial interès són per la ira de grups que proteccionisme demanda.

Ell és l'elecció el correcte per al seu país, en lloc de la cosa fàcil.

U. President Barack Obama hauria de guanyar prestigi, així. Durant anys, Ell ha empès per la TPP, tot i que la majoria dels seus companys demòcrates oposar. Hillary Clinton, per exemple, suport TPP quan era Secretari d'estat dels Obama. Ara que ella es postularà per president, No obstant això, ella és contra. El seu principal rival per la nominació demòcrata, Sen. Bernie Sanders de Vermont, no té res de bo per dir sobre TPP. Al debat de la setmana passada, va condemnar u. polítiques comercials com "desastrosa".

En el bàndol republicà, Donald Trump, que ha portat les enquestes del seu partit durant mesos, dilograf TPP condemnat fins i tot abans que es va fer. Fa dues setmanes, es va tancar el producte acabat com "un tracte terrible". Líder de la majoria del Senat Mitch McConnell no anar gairebé tan lluny, però va observar que "greus preocupacions han estat plantejades en diferents temes."

Ho mitjançant la promoció de TPP, Obama vola a forts vents en contra polítics. La seva major prova vindrà al Congrés, on la majoria dels membres del seu propi partit a lluitar contra TPP i molts Republicans es rebutjarà simplement per raons partidistes. Ell haurà d'unir les una coalició de lo sensible, que ell ha lluitat per fer en el passat.

Moltes persones tenen fortes opinions sobre Obama. En aquest cas, encara que, ens cal tot admetre que ha actuat amb audàcia.

Tot el món, votants es queixen que funcionaris públics sovint prendre decisions basades en conveniència política i limitació més alt principi i comú bona.

Quan van fer la cosa equivocada, per qualsevol raó, Cal que s'enfronten crítica imparcial. Quan fan les coses bé — com Trudeau i Harper de Canadà, Abe del Japó, i Obama dels Estats Units han fet — hem de ser segur per aplaudir la seva statesmanship.

Bill Horan creix de blat de moro, soja i altres grans amb el seu germà en una granja familiar basada en Iowa Central nord. Bill voluntaris com un membre de la Junta i serveix com a president de veritat sobre comerç & Tecnologia / Xarxa global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.