La cadena de menjar ràpid que Chipotle afirma haver parat que serveix menjar amb genèticament modificat ingredients.

"G-M-sobre-,"disposa de pàgina web de la companyia. "Quan es tracta a la nostra alimentació, ingredients modificats genèticament no fer el tall. … Som els primers [restaurant Nacional] cuinar només amb ingredients no OGM. "

Llevat que això no és ni tan sols prop de cert. Chipotle depèn els OGM — i una nova demanda podria fer la cadena pagar un alt preu per la seva feina con indignant.

El demandant Colleen Gallagher de Califòrnia cobra Chipotle amb mentir sobre la composició dels seus aliments. "Un àpat Chipotle era, i restes, la definició d'un menjar d'OMG,"diu que queixar-se.

Ella té raó respecte a que — com qualsevol que examina les pràctiques de Chipotle descobrirà. Poc després Gallagher va portar el cas als tribunals, Alison Griswold de pissarra comentar la demanda dient "Chipotle tenia aquest proper".

Seves afirmacions falses mereixen un potent retret jurídic.

Lloc web de Chipotle revela que el seu lema màrqueting és absurd. Encara en racons del seu lloc web que la majoria dels consumidors mai veurà, l'empresa confessa que la seva carn prové d'animals que es van plantejar en dietes d'alimentació de cultius OGM i que la seva refrescos depenen de xarop de blat de moro, "que és gairebé sempre fet de blat de moro OMG."

En altres paraules, Àpats de Chipotle són lliures de transgènics, excepte quan no estan, que és gairebé tot el temps.

Tant per a "G-M sobre això."

Per què vols participar una cadena de menjar ràpid en tal un engany? La resposta és diners. Almenys aquesta és la implicació d'un estudi recent, que suggereix que quan consumidors assumeix que és menjar "ètica" senten una sensació de "satisfacció moral" i això els permet gaudir "realçat el gust."

En altres paraules, Quan la gent pensa que està menjant d'una manera socialment responsable que enganyar-se a creure que els aliments sap millor.

Això és el que un equip d'investigadors europeus va informar aquesta primavera en la gana, una revista de recerca internacional.

"Comprar o consumir aliments d'origen ètic presenta una oportunitat fàcilment disponible per a les persones assolir la satisfacció moral per donar suport a una causa que considerem importants,"escriure els autors. "El menjar llavors esdevé no només una font de nutrició i gaudi gustativa, sinó també un artefacte físic que simbolitza la contribució."

I així Chipotle aspira a conrear la noció que menjar seu burritos i tacs representa un acte de virtut — un acte que els consumidors es decideixen repetir una i altra vegada.

Per a aquest esquema de treball, per descomptat, Chipotle cal llançar un assalt frontal sobre aliments convencionals i els agricultors que creixi per la qual cosa implica que els OMG són dolents per a la salut humana i el medi ambient — i que menjar no OGM a Chipotle és una alternativa socialment responsable.

Per desgràcia, Això també requereix una campanya de desprestigi: "No creiem que la comunitat científica s'ha arribat a un consens sobre les conseqüències a llarg termini de generalitzada [OMG] cultiu i consum,«lloc web de la cadena trompetes.

Però això no és cert!

Principis d'any, Pew Research Center publicat els resultats d'una enquesta que va demanar científics sigui "segur menjar aliments genèticament modificats." El resultat: 88 percentatge deia sí. Aquesta aclaparadora majoria és la definició d'un consens.

El problema és que gran part del públic té una vista diferent com a únic 37 per cent dels adults que els OMG són segurs per menjar.

Esquema de màrqueting de Chipotle és clar: Es troba sobre la ciència, preses en públic ignorància, i al llarg de la manera intenta injectar un sentit falses de superioritat moral en les ments dels seus clients. Que requereix Chipotle condemnar tant biotecnologia dominant com els agricultors com jo, que creixen els OMG que entrar de Chipotle, menjar i begudes.

La pitjor part sobre aquesta estafa és que els OMG són positivament beneficioses. Aquests cultius permeten créixer més menjar menys terra, d'una manera econòmica i ecològicament sostenible. Van ajudar-nos a combatre les males herbes, plagues, i la sequera- i en el futur, ens combatre tot d'al lèrgies malnutrició ajudaran.

Suport als OMG és de fet la posició socialment responsable.

Chipotle, no obstant això, ha optat per engany i demonització. Ara s'enfrontarà les conseqüències d'un plet de veritat-a-publicitat.

No importa com que resulta, és hora d'aconseguir Chipotle G-M sobre.

Tim Burrack planteja de blat de moro, la soia o el porc en una granja familiar NE Iowa. He serves as Vice-Chairman and volunteers as a Board Member of Truth About Trade & Tecnologia / Xarxa global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.