Els pollastres eren massa petites.

Que és el Senyor Fazle Hasan Abed pensava quan va mirar a aviram crescut els petits agricultors familiars seu Bangla Desh nadius en la dècada de 1970.

En comparació amb els seus competidors comercials, Aquests pollastres eren flac i malaltís poc ocells — i no hi ha manera per mantenir les persones pobres bé alimentats. Pollastres més gran i més saludable de creixement es va convertir en un objectiu de grup de lluita contra la pobresa de Abed, el Comitè d'avanç Rural de Bangla Desh, ara formalment coneguda com BRAC.

Més tard aquest any, Abed seran reconeguts com la 2015 Llorejada de premi l'alimentació mundial. He’ll formally receive his honor in Des Moines in October. I was able to attend this prestigious event in 2013 Quan he participat en la TATT Global Camperol Taula rodona.

Premi Mundial de l'alimentació és considerada globalment com el Premi Nobel de l'agricultura. Concebut per Norman Borlaug, es reconeix a un individu per a tota la vida esforços millorar el subministrament d'aliments. En els darrers anys, s'ha anat a científics que desenvolupen millors llavors a través de la biotecnologia, funcionaris governamentals que promouen l'agricultura bona, i humanitaristes que portar menjar als pobres.

Abed és el fundador de BRAC, organització no governamental més gran del món. Treballant a Bangla Desh i 11 altres països, BRAC sovint s'atribueix l'aixecament 150 milions de persones de la pobresa.

Res d'això hauria passat sense de Abed visió i lideratge — incloent-hi la seva habilitat per mirar de pollastres desnodrides i pensar en com fer les coses millor per a la gent comuna.

Nascut en una família distingida en 1936, Quan l'Imperi britànic encara governava Bangla Desh, Abed va mostrar promesa a l'escola. Va viatjar a Escòcia, on va estudiar arquitectura naval a la Universitat de Glasgow. Llavors es va convertir en un comptador. En els seus trenta anys, va tornar a Bangladesh a instàncies del seu empresari, Oli de closca. Abed va bé en el seu camí per esdevenir un líder del món en desenvolupament empresarial.

En els propers dos anys, encara que, desastres naturals i artificials devastada Bangla Desh — primer un cicló tropical massiva, llavors una guerra civil. Més de 3 milions de persones van morir i un altre 10 milions perdia les seves cases.

Després de veure la devastació, Abed deixar la seva feina i es va dedicar a millorar les vides dels seus compatriotes empobrides. Va començar a BRAC; decidits a fer-lo diferent d'altres agències. En lloc de lliurament d'ajuda, i fomentant la dependència, BRAC intentaria ajudar gent ajudar-se. Va participar activament en el desenvolupament econòmic de les zones rurals i disposició microcrèdits a persones sense capital. Va entendre i apreciar la contribució dels titulars petits producció d'aliments i seguretat.

Des del començament, BRAC s'ha concentrat en agrícola i seguretat alimentària, col·laborant amb els agricultors per cultivar més i produir més bestiar. Les eines tradicionals d'educació i formació són importants, però BRAC sempre ha entès que els agricultors també han d'accedir a tecnologia.

El conte de pollastres és instructiu. Abed i el seu equip sabia que aviram agricultors necessaris menjar millor i més barat vacunes. Així que ells s'animaven el cultiu de blat de moro com una font fiable d'aliments. Allò era una solució bastant senzilla. Fer vacunes disponible més creativitat genuïna requereix: BRAC invertit en vacunes assequibles i lliurar-los a través de plàtans, que estan àmpliament disponibles a Bangla Desh.

"El resultat va ser un augment massiu en productivitat i eficiència en la indústria avícola,"diu el Premi Mundial de menjar, a la seva web.

BRAC entén que millora de cultius requereix investigació científica, Innovació, and a willingness to embrace new technologies. It has worked to develop rice that can tolerate salt water and flooding as well as corn and sunflowers for fallow areas. A la meva granja a Sud-àfrica, He vist amb els meus propis ulls la diferència que la tecnologia pot fer.

La influència positiva de BRAC pot haver ajudat a crear les condicions per a Bangla Desh esdevenir un líder en el cultiu de GM. Introduït recentment albergínia resistent (o albergínia)— la primera collita de menjar GM al sud d'Àsia.

"Tot el que vam fer el vam fer amb un enfocament de Bangladesh: aconseguir pobre gent fora de pobresa perquè sentim que la pobresa és deshumanitzant,"Abed últimament deia el diari The Guardian.

Si pretenem alimentar un planeta de 9 mil milions de persones per 2050, necessitarem innovacions i actituds com aquestes —, així com organitzacions com BRAC — a juguen un paper protagònic.

Sir Fazle Hasan Abed — va ser nomenat cavaller per la Reina Elizabeth II fa cinc anys-és un receptor digne de Premi aquest any el Mundial de l'alimentació.

I am hopeful that this important recognition will encourage others to focus on giving women and other poor people the tools they need to lift themselves and their communities out of poverty. It can change the world.

Eve Ntseoane és un agricultor emergent, augment de blat de moro i boví en Kaalfontein, Municipi de Emfuleni a la província de Gauteng, Sud-àfrica. Eve is a member of the Truth About Trade & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.