Nascut en una família on he presenciat la meva lluita mare de guanyar prou diners per alimentar-nos, Estic encantat de saber que el món no és tan afamat com solia ser.

Com la població mundial segueix creixent, Els pessimistes preocupat seria diferent. Insistien que ens vols quedi sense menjar.

Afirmaven que més persones significaria més fam — més boques per alimentar, més panxa buida, desnutrició més, més fam, i més fam.

I encara el contrari és cert.

Les estadístiques de explicar la història: En 1990, la població global de persones que pateixen fam era sobre 1 milions de dòlars. Avui, aquesta xifra ha disminuït a menys de 800 milions, Segons un nou informe de l'alimentació i agricultura organització de les Nacions Unides.

Aquest descens és més significativa si tenim en compte que el planeta té sobre 2 mil milions de persones més en comparació a fa vint anys. Ens hem passat de 5.3 milions de dòlars per 7.3 mil milions de persones.

En altres paraules, només 13 per cent de la població mundial té gana, ara mateix, per sota de 23 per cent en 1990.

Què és una millora notable.

Tinc la sort de viure a Ghana. No som un país ric, però podem gaudir de seguretat alimentària. Gairebé tothom té suficient menjar. Com un pagès que creix iuca, Name, i fruita a 30 hectàrees, Ajudar a subministrar aliments per la meva família, així com per gent a les ciutats.

Sorprenents progress he vist amb els meus ulls: Tornada a 1990, moltes persones a Ghana va passar gana. Encara hi ha bosses de fam en algunes parts de les regions a Ghana, però avui, hunger is almost nonexistent. We make food and share food. L'informe UNFAIR diu que el nombre de persones desnodrits al meu país és "no estadísticament significativa."

Per què ha passat això? Many farmers are able to plant better seeds. Utilitzem tècniques de. També hem començat a negociar: Avui, per exemple, ens estem importar arròs que algunes famílies es poden permetre donar suport de seguretat alimentària.

També estem beneïts amb estabilitat política. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi UNFAIR clars: La pau és bo per a la seguretat alimentària. Conflicte és devastador.

El resultat és que milions de ghanesos gaudir millor accés als aliments.

Tot i això, ens enfrontem a un munt de reptes. Urbanització devora nostres terrenys agrícoles. El canvi climàtic ha fet menys previsible l'estacionalitat de pesca i agricultura. Petits agricultors no tenen fàcil accés a les millors llavors i adobs. Nostres dones rurals són un recurs utilitzat sota.

Nostres veïns pateixen problemes pitjors. A Costa d'Ivori, més de 13 per cent de la població és desnodrit. A Burkina Faso, té 21 per cent. A Libèria, té 33 per cent.

Encara que Ghana és una història d'èxit, Àfrica subsahariana no ha vist els beneficis agrícoles que ara gaudeix la resta del món. Ganitzar Africans encara ha de prendre avantatge de la revolució verda, amb les millores de llavors i adobs. També cal abracem la Gene Revolution, que ha aprofitat el poder de la biotecnologia per produir cultius para-xocs d'aquells agricultors que m'agradaria utilitzar aquesta tecnologia on sigui que s'introdueix. Molts països africans han donat l'esquena en aquesta opció.

Encara que no vaig a insistir en la mala notícia. Cada vegada podem obrir un diari o engegar un programa de notícies de televisió, aprenem de guerra, malaltia, i la delinqüència.

També aprenem de fam — però no tant com ens podria. Des de 1990, 72 països han reduït els seus nivells de fam com a mínim la meitat. Nou més són gairebé allà. Amèrica del Sud ha gairebé arrasada desnutrició. Àsia i al Carib també han vist la disminució impressionant.

This is wonderful news. It is what I want for all of Africa.

"Hem fet elimini el flagell de la fam en la nostra vida,", deia Jose Graziano da Silva, responsable del UNFAIR.

No sé si això és realment possible. Mentre hi ha guerra, hi haurà fam — i hi ha hagut mai un temps sense guerra?

Encara és una meta digna i estem a prop ara que quan jo era un nen petit. Amb accés a llavors millorades, fertilitzants, sòl i altres eines de l'agricultura moderns, major producció d'aliments és possible, fins i tot com els enfocaments de la població mundial 9 mil milions de persones a mitjans del segle.

Això és especialment cert en Àfrica. Si anem a seguir millorant en els propers vint anys, Això ha de ser el meu continent.

Hem de triar èxit. Hem de triar tecnologia. Hem de triar optimisme.

Lydia Sasu ha dedicat la seva vida a millorar la vida dels agricultors de la dona rural. Com un pagès de família i Director Executiu de l'Associació acció desenvolupament (DAA) a Ghana, Lydia is a member of the TATT Global Farmer Network. www.truthabouttrade.org

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.

Aquesta peça va aparèixer primer en L'executiu africà.