Si van ser Sherlock Holmes per compartir una idea, et vols prestar atenció, dret?

Això és el que jo faria. Dr.. Watson, ajudant durant molts anys del famós detectiu, vols escoltar-se així. "Jo no viscut durant anys amb Sherlock Holmes per res,"diu en un dels contes clàssics per Arthur Conan Doyle.

Així deixi'm servir com una canonada per Holmes, passar en un tros de saviesa extretes d'un dels seus contes i aplicar-lo a l'economia del segle XXI: L'investigador gran era un amic de lliure comerç.

Això ho sabem un passatge en "The Hound de la filla del mar,«una novel·la publicada en 1902. Estic familiaritzat amb l'argument de la 1939 pel·lícula protagonitzada per Basil Rathbone. Vaig veure pel lícules de Rathbone com un adolescent i no he deixat. Quan van pujar a la televisió avui, Sóc probable per a perdre una vegada més una gran història de misteri, Ciència, i el raonament deductiu.

«El gos dels Baskerville» implica la mort d'un home fora de la seva mansió anglesa. S'assembla a un possible atac cardíac, però altres proves assenyala un espectral gos que, segons la llegenda local, persegueix els moros properes. La trama implica secrets familiars, identitats ocultes, una pausa de presons, i més.

Des del principi, Holmes haurà de desxifrar una nota d'amenaça, formada per paraules retallat d'un diari. Ell consulta una edició recent del Times de Londres. "Capital article això sobre lliure comerç,", diu. Llavors ell llegeix en veu alta: "Vostè pot ser entabanar a imaginar que el seu propi comerç especial o la seva pròpia indústria es potenciarà un aranzel protector, però és lògic raó que aquesta normativa ha de mantenir en el llarg termini riquesa fora del país, disminuir el valor de les nostres importacions, i baixar les condicions generals de vida en aquest país.

Sona com una línia que podria han aparegut en una de les nostres pròpies pàgines editorials ahir, en un comentari sobre l'Associació Trans-Pacífic o un acord de lliure comerç entre Estats Units i la Unió Europea.

Quan Holmes acabats el pas, es planteja una pregunta retòrica: "Què pensa vostè d'això, Watson?"li demana. "No et sembla que és un sentiment admirable?”

Llavors la seva ment es precipita cap endavant, com fa les connexions entre la lletra i el misteri del gos. El tema del lliure comerç no surt una altra vegada. Es queda a la perifèria lluny del cas.

I encara el curiós incident resulta més enllà de qualsevol dubte raonable que Holmes és un partidari del lliure comerç.

Holmes, per descomptat, vols avisar nos de prendre els nostres senyals política de les opinions de personatges de ficció. Ell voldria veure als fets. "No hi ha res com evidència de primera mà,"diu en"Estudi en escarlata".

És elemental: Les dades mostren que el lliure comerç impulsa la prosperitat econòmica, es redueix la pobresa, Crea llocs de treball, millores laborals estàndards, redueix la mortalitat infantil, allarga l'esperança de vida, i la millora seguretat internacional.

Tot això és especialment cert per als Estats Units, que és nació comerç els millors del món. Les nostres exportacions de béns i serveis valen més de $2 bilió per any, i que donen suport a més de 11 milions de llocs de treball.

Aquestes són freds, agosarats — el tipus que Holmes utilitzat per solucionar els seus casos. "És un error capital de teoritzar abans un té dades,"diu en una història. «Insensibly un comença a girar fets a la mida de les teories, en comptes de teories per a fets."

Qualsevol persona que fa un esforç sincer per estudiar els fets del lliure comerç descobrirà que el flux de béns i serveis gairebé sempre ajuda a les persones. Això és no dir que ningú ve sota pressió de nou concurs, només que no permetem proteccionisme d'especial interès limitar les possibilitats de la immensa majoria dels nord-Americans.

Crítics del liberalisme són sempre benvinguts a canviar les seves ments. "Confesso que he estat cega com un Talp,"admet Holmes en un moment. "Però és millor aprendre saviesa tard que mai per aprendre'l en absolut."

Posaré més sense embuts: És hora que els enemics de lliure comerç per aconseguir una clau.

John Rigolizzo, Jr. és una cinquena generació agricultor, aixecant verdures fresques i camp de blat de moro al sud de Nova Jersey. La granja familiar produeix per mercats a l'engròs i al detall. John és membre voluntari de veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org)

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.