El blat de moro tractava de cintura alta en gran part de Iowa la setmana passada, Quan Dean Kleckner va morir a l'edat de 82.

Allò és probablement com Dean agradaria seu elogi per començar: amb un informe de cultiu.

Sempre va començar les reunions d'aquesta manera. No importava si ell estava veient veïns vells a la seva ciutat natal Rudd a Iowa nord-central o moderació de taula rodona dels brasilers, Filipins, i els Kenyans al Premi Mundial de l'alimentació.

Cada vegada que va conèixer pagesos, que estava constantment, volia aprendre sobre les condicions locals. Jo ha presenciat aquest centenars de vegades en els últims anys. Aviat em vaig adonar que el seu propòsit era més que una simple per trencar el gel amb desconeguts. Sincerament va voler saber sobre els reptes i oportunitats que els agricultors fer front a tot arreu.

Dean va dedicar la seva vida a promoure els interessos de l'agricultura, intentant fer-ho més fàcil que els agricultors conreen excel·lents en els camps i vendre el que creixen allà on es podria – des dels els mercats a les ciutats als clients d'altra banda del món. Ell va dir que agricultors i lliure comerç a tot arreu i cada oportunitat que podia

Com a líder de granja jove, Dean comença el seu periple de lideratge a la Floyd County Farm Bureau, serveix per a una dècada com a president de l'oficina d'Iowa, va ser elegit un parell de termes set anys com a president de la Mesa Farm americà. Ell va coronar la seva carrera amb una dotzena d'anys com a president d'un grup de promoció sense ànim de lucre anomenat veritat sobre comerç & Tecnologia / Xarxa global pagès.

He treballat amb Dean més estretament a la veritat sobre comerç & Tecnologia, però havíem conegut molts anys abans, Quan va nomenat em al Comitè per a joves agricultors i ramaders a Iowa. Ell no va oblidar mai aquesta trobada inicial, i a vegades penso que ell mai no va oblidar ningú. Tenia una capacitat sorprenent per recordar noms i cares, així com per recordar els noms dels seus néts i si, com ell, era un admirador de la St. Louis Cardenals.

Aquestes habilitats fet Dean un eficaç participant a les negociacions comercials internacionals. En la dècada de 1980, serví com a l'agricultor única en els EUA. equip d'assessorament a les negociacions que envolta l'acord General de comerç i tarifes (GATT). Més tard, assistí a les reunions de la organització mundial del comerç a Ginebra, Hong Kong, Singapur, Cancun i en altres llocs.

Dean una vegada es va "un adolescent orgànica pagès." Volia que quan era un nen durant els anys 1940, seva família treballa la terra sense el benefici d'eines que molts de nosaltres donar per sentat avui, com fertilitzants comercials i biotecnologia.

Llavors va fer un punt — i Dean sempre tenir un punt. "Tot el menjar és orgànica,"va escriure en una columna, "si ho tractades amb soja modificada genèticament o crescut en un pati de mà-els otomans en un fantasyland anomenat vall de la natura."

Que no tenia res contra els agricultors orgànics, especialment si trobaven un mercat per les seves pràctiques. Però també va observar que hi ha tal cosa com "agricultura inorgànic" — i va insistir que els agricultors necessita noves tecnologies si anem a alimentar un món creixent amb els aliments sans i deliciosos.

Dean això creia apassionadament, i van lluitar per als agricultors a tot arreu tenir el dret de vendre les seves collites mundials i la llibertat de triar el que creixen. Tristament, agricultors en molts països no tenen accés a les millors tecnologies que pot oferir la ciència i llavors. Fins i tot aquí als Estats Units, Cultius transgènics han generat malentès i controvèrsia.

Igual que el seu amic i company Iowan Norman Borlaug va advocar per una revolució verda global, Dean va demanar una Gene Revolution, en què ciència ajudat els agricultors a lluitar contra els seus enemics més antigues: males herbes, plagues, malaltia, sequera, i més. Això ajudaria als agricultors en la seva lluita per cultius més per menys terra i consumidors, que el valor segur i assequible menjar.

Fa deu anys, Veritat sobre comerç i tecnologia ha anunciat que un pagès en algun lloc havia plantat acre de bilionèsima part del món de cultius biotecnològics — una determinació avalat per una anàlisi detallada de les dades agrícoles de tot el món.

Dean estava previst per celebrar aquesta fita en roda de premsa de Chicago. La nit abans, encara que, va posar el despertador del seu hotel per 4 sóc, Així que va poder pujar en la foscor i torrades a l'assoliment en el precís moment s'esperava que tindrà lloc. Que havia estalviat una ampolla de vi de Califòrnia per l'ocasió.

L'única raó que coneix la història és perquè li agradava dir que. No hi havia ningú a la sala amb ell — ningú de proporcionar-li un informe de cultiu. Abans d'agafar el son una mica més, probablement es va preguntar si vols ploure a Rudd aquell dia.

Alguna cosa em diu que quan Dean va arribar de la setmana passada portes del cel, Peter saludà amb un somriure i una pregunta: "Així com són el blat de moro i les mongetes a Iowa enguany?”

Mary Boote was raised on a Northwest Iowa family farm. She serves as CEO for Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.