En el seu discurs al Congrés de la setmana passada, Ministre japonès Shinzo Abe va expressar el seu amor per als Estats Units — i també la seva gratitud.

Després de la Segona Guerra Mundial, va dir, "Japó havia estat reduïda a cendres."

Encara Amèrica es va negar a abandonar la guerra enemic Fumejants.

"Llavors va arribar cada mes dels ciutadans dels Estats Units regals al Japó com llet nostra infantil i jerseis càlids i fins i tot les cabres,", va dir. "Sí, des d'Amèrica, 2,036 cabres va arribar a Japó."

Jo no sé molt sobre cabres — però sé alot sobre els porcs.

En 1959, després d'un tifó gran, retallat a Japó, Agricultors Iowa es va unir amb el Departament d'agricultura i la força aèria a la nau tres dotzenes - porcs a la Prefectura de Yamanashi assolat. En tres anys, Aquests animals s'havia produït 500 progènie. Dins d'una dècada, Aquest nombre havia augmentat a mig milió — i indústria de porc del Japó va tornar al seus peus.

En 2010, Vaig viatjar al Japó per commemorar el 50è aniversari d'aquest esdeveniment, encara es recorda per Iowans i japonès.

Abe no va esmentar la "Yamanashi Hog aixecar" en el seu discurs, però això està bé. Seu discurs va demostrar per què Japó és un excel·lent amic i aliat als Estats Units — un soci econòmic i estratègic col·laborador.

Ara és el nostre torn per deixar Japó ajudar als Estats Units — i tots hem de fer és acabar i aprovar la Trans Pacific Partnership (TPP) amb el Japó i 10 altres països de la conca del Pacífic. Podríem estar just unes quantes setmanes de fer-ho.

Agricultors americans ja venen un munt de què creixem i elevar per als japonesos: més de $12 milions de dòlars l'any, fent Japó la quarta destinació per les nostres exportacions agrícoles. Tot i així, que fins i tot no va començar a esquerdar aquest important mercat. Segueix sent assetjat per la vertiginosa nivells de proteccionisme que exclouen molts dels nostres productes. D'altra banda, que hem perdut quota de mercat en els últims anys als competidors.

TPP ens dóna una oportunitat única de canviar aquesta.

Discurs de Abe la setmana passada proporcionat la prova vivent. Fa dues dècades, va dir, "Jo era molt més jove, i com una bola de foc, i s'oposen a obrir mercat agrícola del Japó. Va reconèixer que era part d'un problema polític: "Em vaig fins i tot incorporar representants de pagesos a una manifestació davant el Parlament."

No obstant això, doncs només ajornar un dia de reckoning. "L'agricultura del Japó ha entrat en decadència en aquests darrers 20 anys,", va dir. La mitjana japonesa pagès és ara més de 66 anys — i envellint tot el temps.

"L'agricultura del Japó és en una cruïlla,"va continuar. "En ordre per a sobreviure, s'ha de canviar ara. Estem portant grans reformes cap a la política de l'agricultura que ha estat en vigor durant dècades."

En parlar d'aquestes paraules, Abe va demostrar gran valentia política. Ell està provant una cosa que cap ministre abans que ell s'ha atrevit a fer, desfent proteccionisme tradicional del seu Japó i invertint els hàbits arrelades d'un país sencer.

La pregunta és: Als Estats Units es fomentar aquestes reformes i aprofitar-los? O anem a engegar els japonesos esquena i dir que no estem interessats en vendre'ls més de les nostres exportacions?

Això és només una altra manera de preguntar: Ens podran abastar l'oportunitat de TPP? O ens rebutjarà una oportunitat d'acabar un acord de lliure comerç que crearà llocs de treball i prosperitat als Estats Units?

Per ajudar a Abe i Japó, podem ajudar-nos: TPP promet impulsar les nostres exportacions al Japó i altres països per $120 milions anuals en la pròxima dècada.

El més important que Congrés pot fer just ara és aprovar la promoció de comerç autoritat. Fa dues setmanes, el Comitè de Finances del Senat va passar en una votació bipartidista, 20-6. Aquest instrument legislatiu permet el president presentar ofertes comercials al Congrés per una votació amunt o avall. Seria mostrar Abe i els seus companys reformadors que som seriosos sobre la finalització d'un acord comercial — i vols posar nostres diplomàtics de comerç en la millor posició possible entrar a les sessions de xerrades TPP finals.

La setmana passada, Congrés ha Abe una ovació de peu. Ara ha de donar-li un acord comercial.

Tim Burrack planteja de blat de moro, la soia o el porc en una granja familiar NE Iowa. He serves as Vice-Chairman and volunteers as a Board Member of Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.