Treballadors a Oregon estan a punt de descobrir el que és viure en un món sense comerç internacional.

Des del darrer mes, dos principals navilieres han anunciat que no utilitzarà Terminal de Portland 6, una instal·lació de 419 hectàrees amb set pòrtics.

La sortida de Hanjin i Hapag-Lloyd es devastar l'economia local.

"Van portar amb ells centenars de llocs de treball i una pèrdua d'estabilitat per a altres empreses,"informes KGW, una cadena de televisió. "Els funcionaris de port i l'agricultura indústria ara por que altres ports serà més cars a la nau de, sense Portland competint pel mateix negoci."

Com un pagès de la vall de Walla Walla, centenars de milles fins al riu Colúmbia de Portland, Vaig esperar a sentir els efectes d'aquesta decisió. Això farà més difícil per a mi per exportar els meus productes a l'estranger.

Hi ha només una solució real: Més lliure comerç. I això significa legisladors a Washington, DC han de suportar l'autoritat promoció de comerç, un instrument legislatiu que ajudin els nostres diplomàtics negociar acords favorables amb altres països.

Vull agrair el senador Ron Wyden d'Oregon, un demòcrata, per arribar a través de passadís i treballant amb els Republicans en aquesta mesura important. Com a membre en el Comitè de Finances del Senat rànquing, va jugar un paper important en la configuració d'aquesta nova mesura.

Encara que el President Obama dóna suport TPA, molts altres demòcrates no-sentit que Wyden ha participen en un acte de valentia política que té el potencial per trencar la partidista gridlock que paralitza sovint Washington.

"Obrint mercats estrangers, on resideixen la majoria dels consumidors del món, és fonamental per crear noves oportunitats per a la classe mitjana nord-americana feines a Oregon i a nivell nacional,"va dir Wyden la setmana passada, com va introduir TPA. "... Aquest projecte de llei estableix el nostre país i el nostre estat en el camí correcte a artesania polítiques comercials que treballen per a persones més."

Les exportacions són fonamentals a l'agricultura nord-americà, i depenen de la meva granja, que es troba principalment en estat de Washington, però també caigudes avall a Oregon. La meva collita principal és llavor d'alfals — i productors de llavor alfals vaixell gairebé 40 per cent dels què es produeixen als clients a l'estranger.

Un dels meus camps d'Oregon, per exemple, creix una varietat especial no latent d'alfals per a compradors d'Aràbia Saudita. Enviem a ells en barcasses que viatgen del riu de Colòmbia a través de Portland i als nostres clients mitjançant la nau.

No esperaria necessàriament el meu petit racó d'Oregon a dependre de comerç exterior amb Aràbia Saudita. Encara ho fa, i jo sóc sol difícilment en confiar en les exportacions.

La taula rodona de negocis estima que més de 484,000 feines a Oregon depenen en part comerç exterior. Això és un de cada cinc treballadors en l'estat del Castor, que exporten més de $17 mil milions en béns i gairebé $11 mil milions en serveis en 2013.

Petites i mitjanes empreses dominen aquest sector: Gairebé 90 percentatge d'ocupació d'exportadors de Oregon menys de 500 persones.

En empènyer per TPA, Wyden està buscant els interessos econòmics dels residents d'Oregon ordinari. Ell també sap que necessitem TPA ara més que mai.

TPA és un simple mecanisme legislatives que permet el president presentar propostes de Comerç al Congrés per una votació amunt o avall. Dóna Congrés l'autoritat que es mereix, però també impedeix legisladors llançar claus mico contra els acords delicats que nostres diplomàtics negociat amb altres països.

Ara mateix, ens dirigim cap a la final reunions en el Trans Pacific Partnership, un acord comercial potencial enllaçar Oregon i la resta dels Estats Units amb 11 altres països al voltant de la conca del Pacífic. Vuit d'aquests països es troben entre els mercats d'exportació superior-12 per a Oregon.

Sense TPA, nostres funcionaris es trobaran en un clar desavantatge, incapaç de guanyar les concessions d'última hora que tan sovint definir negociacions comercials globals. Això és especialment important pel que fa a Japó, que pot liberalitzar els seus mercats d'agricultura a un grau prèviament impensable — però només si el Congrés aprova TPA aviat.

Treballadors a la Terminal de Portland 6 i a través d'Oregon dependrà l'èxit de TPA tant TPP — i el lideratge dels legisladors com Sen. Wyden fer-nos que tenim dos.

Mark Wagoner és una tercera generació agricultor al Comtat de Walla Walla, Washington on van recaptar llavor d'alfals. Mark volunteers as a Board member for Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.