Després d'un any d'incertesa sobre la promoció de comerç autoritat (APT) negociar i aprovar els acords comercials, l'administració d'Obama i el Congrés semblen moure's en la mateixa direcció. TPA es passaran primer i llavors s'abordaran acords comercials individuals.

L'administració va fer clar tard el darrer any que pas TPA va ser el primer pas en el moviment de l'agenda de comerç. Segons un informe de U dins. Comerç, Casa Blanca Nacional econòmica Consell Director Jeff Zients va dir, “Així que hem d'aconseguir TPA fet, i llavors [en] TPP travessar la meta en aquests conjunts finals de les negociacions.” També va dir que, "Esperar i suposar que la promoció de comerç autoritat serà una zona principi de focus per al nou Congrés.”

Casa ponent Boehner (OH-R) i líder de la majoria de Senat McConnell (KY-R) han indicat que el comerç és un tema en què els Republicans pot treballar amb el President Obama. eL sortint líder de la majoria del Senat Harry Reid (NV-D) no pren cap amunt de TPA perquè una última votació anys podria haver posat alguns demòcrates del Senat en una posició difícil políticament. Nou president de Finances del Senat Hatch (UT-R) aquest comerç global superarà l'agenda de principis 2015.

Tots els Presidents han TPA. Com s'estructura i els objectius que poden variar en funció de les condicions del món, però el Congrés hauria sempre de proporcionar el President l'autoritat per negociar acords comercials en nom del poble nord-americà. El temps per negociar és quan algú està preparat, Així que el President ha d'estar sempre preparats. Passant acords sota TPA sense esmenes evita molest compensacions negociat complexes. Congrés encara conserva el dret de rebutjar un acord realment dolent.

La legislació TPA hauria de ser bipartidista. Alguns membres d'ambdues parts es oposició TPA per raons constitucionals amplis o estret parroquial els. El nombre de Republicans casa ara 28 per sobre de la 218 majoria, però és probable que 60-70 vots en contra de la TPA. Això significa que sobre 50 Casa demòcrates ha de votar a favor de la legislació de TPA. Comerç ajust assistència de treballadors ha estat tradicionalment una qüestió democràtica i probablement serà part de qualsevol factura final. El Senat ha 54 Els republicans i necessitarà ajuda dels Demòcrates per tancar el debat. La necessitat de suport Democràtica no ha de ser vist com un negatiu, però vist com una oportunitat per tenir una política veritablement bipartidista comerç.

El debat de política de comerç no hauria de lligar a altres qüestions de política on aguts desacords polítics es probable alentiment del procés legislatiu. El cas de suport democràtic per TPA recentment es va fer en un Diari de Wall Street article d'opinió per Thomas 'Mack' McLarty, Casa Blanca cap d'estat major sota el President Clinton. Va destacar que feines relacionades amb el comerç estan pagant millor ocupació i política comercial és sobre la "capacitat del país per comprometre's amb el món i a portar."

El major repte per a aquesta versió de TPA és com l'administració pot arribar als membres de la Cambra i el Senat individuals que tenen preocupacions sobre les negociacions sobre l'Associació Trans-Pacífic (TPP) Comerç i el comerç transatlàntic i Associació d'inversió (TTIP) acord de comerç amb la Unió Europea. En versions prèvies de TPA, el President i el Congrés va acordar els objectius negociació abans de converses entre l'u. De representant de comerç (USTR) Oficina i funcionaris d'altres països. La USTR sabia dels problemes que eren sensibles per membres individuals del Congrés i els esforços es van fer per mantenir tots els costats informats com xerrades progressat.

Aquesta vegada, el President i la USTR forjat endavant sense que la comprensió. La USTR ha intentat mantenir els membres de la casa i Senat informat, però la dinàmica no tenen el sentit de la missió compartida. Això és especialment cert de l'acord de TPP que està a punt de finalització. El projecte de llei de TPA contindrà probablement alguna instrucció molt específic per obtenir el President i el Congrés a la mateixa pàgina. Pells gruixudes s'exigiran pels participants com es resolen aquestes diferències. Tots els costats semblen ser prou seriós sobre un compromís que un s'aconseguirà.

El paper de TPA en convèncer els altres països de negociacions que l'u. és seriós sobre un acord s'ha plantejat moltes vegades. Alguns països tenen visions del Congrés un acord que passa per la Cambra i el Senat sense TPA de modificació. Si el President i el Congrés no pot arribar a un acord després diuen que volen TPA, seria un possible desenllaç negatiu. El procés de TPA probablement ha arribat massa lluny per aturar ara fora i mantenir l'impuls d'altres països per a l'acord de TPP.

No es pot iniciar el procés legislatiu sense una llei. Amb l'inici d'un nou Congrés, tots els bitllets introduïts els darrers dos anys han mort. El procés és més alentit pel Senat canviants control del partit i la Cambra de representants i Comitè significa tenir un nou president. Tot i les complicacions, hi ha un munt de coneixements institucionals i alts líders que vol moure el comerç, especialment amb la Casa Blanca preparat per participar en la qüestió. Assessors han estat treballant darrere l'escena redactar llengua consens per introduir principis d'any. Alguns han suggerit que la millor època vols abans de l'estat del President del discurs Unió el gener 20.

Un projecte de llei de TPA bipartidista amb una alta probabilitat de ser passat probablement atraurà altra legislació de comerç que ha acumulat en els últims mesos o expirarà en 2015. Aquesta informació pot incloure la generalitzat de preferències de sistema, que redueix els aranzels per a països en desenvolupament i caducat al juliol 2013, un bitllet de tarifa varis, canvis de procediments duaners, i la reautorización de l'African Growth and oportunitat acte, que ha de ser renovada per setembre. Probablement tots aquests vols afegir suport per la factura TPA subjacent.

Si TPA és a complimentar abans que s'han completat les negociacions TPP, el temps ja corre. En preparació per a una visita a Washington per Mèxic ’ s President Nieto, l'Administració Obama indicat l'u. està buscant a concloure la xerrada TPP 'principis' d'aquest any. Si TPA és mostrar els japonesos i els altres deu països de la TPP que l'u. Govern ha treballat un compromís intern sobre la política de comerç, el temps és curt.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.