Recordo haver vist funeral de Winston Churchill a la televisió. Passava 50 fa anys aquest mes — va morir el gener 24, 1965— i jo era un noi de 12.

Tinc un vívid record de la seva arqueta funerària, embolicat en la Union Jack, com es va procedir a través de Londres. Sabia molt poc sobre Churchill al temps, però em vaig adonar de la pompa i circumstància que era un gran home.

Des de llavors, M'he convertit en un estudiant de Churchill. He après que Churchill era un estadista brillant, un notable artífex de la paraula, i un heroi de la llibertat. Jo he llegit llibres per ell (quatre volums "història de la parla anglesa pobles,"per exemple) a més de llibres sobre ell (el meu preferit és "el últim lleó,"una biografia tres volums per William Manchester i Paul Reid).

Del 50è aniversari de la seva mort ara està servint com a l'ocasió per innombrables commemoracions, d'exposicions del Museu de conferències acadèmiques.

En la meva opinió, el millor que podem fer per honorar la seva memòria, No obstant això, és acabar les negociacions en curs comercials entre els Estats Units i la Unió Europea i aprovar un acord de lliure comerç robusta que uneix les nostres economies de l'Atlàntic Nord.

Això és perquè Churchill era un campió del liberalisme. No sempre pensem en ell d'aquesta manera. Quan considerem Churchill, nostra ment al seu torn a la Segona Guerra Mundial, els gran discursos, i l'esborrany d'un cigar que sortien del rostre angelical.

No obstant això, com ens recorda en "el Factor de Churchill Boris Johnson,"una nova biografia, Churchill "era un comerciant lliure més o menys sense desviació".

Com un jove parlamentària, el futur primer ministre li importava lliure comerç tant que fins i tot va canviar partits polítics, deixar els Tories per esdevenir un Liberal. Va "creuar la planta,"com en diuen a Gran Bretanya.

Això va ser en 1904, molt abans que Churchill es va convertir en un nom domèstic. Els Tories havia abandonat el seu suport tradicional de lliure comerç i proteccionisme abraçats. Finalment, Churchill van creuar de nou, retorn als Tories en 1924- però només després de companys ex decidit una vegada més a favor de lliure comerç.

Com a polític, Churchill va saber posar en perill, però també era un home de principis, especialment en el tema del lliure comerç. No abandonava el seu partits polítics tant com els seus partits polítics el va deixar.

En un 1905 assaig, "Per què sóc un comerciant de lliure,"Churchill explica els seus punts de vista.

Lliure comerç, va dir, millora la prosperitat econòmica i menjar abundant: "Podem dir que cada anglès tindrà el dret a comprar el que vulgui, allà on ell tria, al seu propi plaer bona, sense restricció o desànim de l'estat,"va escriure. "Les collites del món són a la nostra disposició, i pel sistema que les mitjanes climàtiques riscos segur no merament una baixa, però un preu bastant estable."

Lliure comerç també aposta per la pau: "Els perills que amenacen la tranquil·litat del món modern provenen no els poders que es converteixen en altres interdependents; procedeixen d'aquelles competències que són més o menys aïllats, que estan més o menys al marge de la relació general de la humanitat."

Finalment, els guàrdies de lliure comerç contra la corrupció política. Sota el proteccionisme, Churchill va advertir, "Cada monopolista poc bruta a l'illa tindrà la nostra societat per empènyer el seu ofici especial; i per a totes i tots el lema serà, "Rasca el meu darrere,' i la countersign, "Jo et Rasco la teva." "

"Per dir que significa protecció un major desenvolupament de la riquesa és inefable farsant,"va afegir.

Com la comerç diplomàtics dels Estats Units i Europa treballar cap a un pacte de gran comerç anomenat el comerç transatlàntic i Associació d'inversió (TTIP), hauria recorden què deia Churchill, una i altra vegada: Acords de comerç promouen la prosperitat, Pau, i netejar la política.

Negociacions comercials pot ser durs, arrossegant en anys, aparentment sense fi, especialment pel que ocupen durs temes, com l'agricultura.

Encara Churchill ens va ensenyar com enfrontar reptes difícils: Rendició mai.

Potser la manera muntatge més per exaltar Churchill mig segle des que el seu pas no és només per aprovar TTIP, però canviar el nom d'un títol de sopa que només un buròcrata podria estimar en alguna cosa més inspiradors.

Anem a anomenar els acords de Churchill","i anem a fer-ho aquest any.

Mark Wagoner és una tercera generació agricultor al Comtat de Walla Walla, Washington on van recaptar llavor d'alfals. Mark volunteers as a Board member for Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.