L'u. i la UE han estat negociant el comerç transatlàntic i Associació d'inversió (TTIP) Conveni comerç durant els darrers dos anys. Amb dues economies desenvolupades, l'Associació ha d'obrir mercats que podien ser proveïts a nivell nacional. Una recent publicació des del servei de recerca econòmica (ERS) d'USDA Sanitàries i mesures de fitosanitaris i quotes de tarifa tarifa per a u. Carn les exportacions a la Unió Europea adreces alguns dels reptes política per u. carn a la UE.

La UE es considera que tenen una agricultura relativament oberta amb mitjana Tarifa comerç ponderat de 8.6 per cent. L'u. mitjana ponderat comerç tarifa s'estima en 2.1 per cent. Malgrat que la reputació d'obertura, Les importacions de porc EU menys de 0.1 per cent del consum a 15,000 mètrica tones (MT) en 2013. L'u. va ser el segon més gran proveïdor a 1, 700 MT. La UE ha pres avantatge de fer créixer els mercats del món amb les exportacions de 2.2 milions de tones mètriques (. MMT) gairebé 10 per cent de la producció de 22.4 . MMT. La UE té aranzelàries tarifa quotes (TRQs) tipus de tarifa que són altes. Lloms de desossats i pernils tenen una taxa de $345 per tona mètrica (MT) a-contingent i $1,200 per MT a dalt-contingent. La proporció de farcit de límit estava menys de 12 per cent en 2013. EU porc importacions totals en general han estat més baix que l'objectiu de mercat mínim 5% accés a l'OMC.

La UE és millor alguns amb graella (pollastre jove) carn. La UE és un important productor a en 2013 a 9.8 . MMT i consumidors al 9.4 . MMT. Les exportacions es van 1.1 . MMT, 11 per cent de la producció aproximadament el mateix que el porc. Les importacions de 0.67 . MMT, sobre 7 per cent del consum. Importacions dels EUA. només tenien 388 MT en 2013. Graella carn importada per la Unió Europea és gairebé totes de països que no utilitzen tractaments de reducció patogen (PRTs), com un rentat de clor, en la seva producció. PRTs s'utilitzen comunament en u. producció. Sobre 90 per cent de les importacions d'EU en 2013 venia de Brasil i Tailàndia.

La UE era una petita importador net de vedella en 2013 amb la producció a 7.5 . MMT i consum a 7.6 . MMT. Les importacions de 376,000 MT, 4.9 per cent del consum, i les exportacions van ser 244,000 MT. Argentina, Brasil, i l'Uruguai subministrat 78 per cent de les importacions en els darrers anys. L'u. proporcionats sobre 5 per cent de les importacions.. La UE prohibeix hormona promotants de creixement en 1989. Servei de màrqueting agrícola del USDA (AMS) va començar a 1999 el bestiar tractat no hormonal (NHTC) Programar en alguns accedir al mercat. L'u. i Canadà va guanyar un cas WTO sobre la Unió Europea i se'ls permetia posar tarifa represàlia a les exportacions d'EU. La UE no es van treure la prohibició d'ús d'hormona.

En la TTIP parla de l'u. negociadors han d'equilibrar els canvis i Fito (SPS) regles amb canvis en TRQ per guanyar accés al mercat addicionals. Per exemple, una reducció de tarifes a-contingent i excés de quota TRQ de porc són de cap benefici si l'SPS governar per ractopamine (prohibit), un creixement promotant homologades per a ús en la EUA. en 1999, no es canvien. Nous membres de la UE com Polònia, Bulgària i Romania importats quantitats substancials d'u. porc plantejades amb ractopamine abans es van unir a la Unió Europea i l'accés perdut a u. productes. Eliminació de la prohibició de ractopamine obriria probablement alguns nous mercats.

La UE té una TRQ oberta a tots els membres de la WTO que permet les importacions de 70,390 MT de porc l'any. La UE té un TRQ independent per a Xile en la seva FTA i té en la proposta FTA EU-Canadà. Seria necessari un substancial amb l'u. tenir un veritable mercat efecte d'obertura.

L'u. ha demostrat que poden competir en el comerç mundial caldera amb un 40 quota de mercat per cent de les exportacions globals totals de parts de la graella. L'u. té un 16,665 MT TRQ amb la UE per caldera de peces i comparteix més petits TRQs amb tots els països per a altres productes. Una gran TRQ i resolució de la PRT seran necessaris per l'u. per tenir accés real. Anàlisis de l'Autoritat Europea de la seguretat alimentària han trobat que PRTs basats en el clor són segurs i eficaços com són peroxyacetic solucions àcides com a possible alternativa. Legislació comunitària permet només "aigua potable" que s'utilitzarà per a una esbandida llevat que específicament una altra cosa està autoritzada per la UE. Diversos polítics importants EU dit que cap legislació sobre seguretat alimentària EU serà canviat implementar la TTIP, perquè això sembla ser una taula. L'u. indústria hauria de decidir si volen seguir els protocols d'EU.

En els darrers anys tot creixement d'accés d'u. Bou s'ha produït a través del programa NHTC. Entre 1997 i 2009, l'u. i Canadà compartit un 11,500 MT anuals vedella de qualitat alta (HQB) TRQ. En 2009, l'u. rebut un addicional 20,000 TRQ de MT amb zero tarifes a canvi de renunciar a les tarifes represàlia des del cas d'hormona WTO. En 2012, el total acumulat per la TRQ va augmentar 48,200 MT, però es comparteix entre Austràlia, Canadà, Nova Zelanda, EUA, i l'Uruguai. Argentina va ser afegit en 2014. El TRQ és encara petit en comparació amb el consum total EU de 7.6 . MMT. Segons l'anàlisi ERS, en 2011 sobre 80 per cent del bestiar en u. engranalls amb 1,000 cap capacitat o més s'han implantat amb hormones. Haurien de renunciar a l'estalvi de costos de gairebé $70 per càpita a complir amb el programa NHTC i apunt per a la petita EU HQB TRQ.

L'u. podria aconseguir un TRQ exclusivament per a si mateix; Canadà té 50,000 MT anuals en la proposta FTA EU-Canadà, però amb la prohibició de l'hormona en lloc. L'u. quota de mercat EU vols créixer, però encara seria petit i una barrera de mercat SPS vols ser més legitimat.

L'u. i la UE d'elogi per al començament del procés de negociació de TTIP i per incloure l'agricultura en el mateix. L'ERS anàlisi Mostra que és difícil crear un acord del segle 21 basat en compromisos en el passat. Els negociadors hauria de començar amb la situació actual i proporcionar una 5-10 transició de l'any a un nou marc no construeix sobre el passat. El fet que la UE té un mercat tancat porc no hauria influir on el sector és en deu anys. L'objectiu ha de ser no menys obert que avui o com a mínim 10 per cent obrir al comerç si menys que de avui.

L'agricultura japonesa ha estat criticat amb raó per desacceleració les negociacions sobre l'acord de comerç TPP, però aquesta TTIP exercir espectacles és només difícil canviar per qüestions comercials a l'agricultura. Que no és una raó per deixar de tractar, però una raó per anar amb els ulls molt oberta i compromesa amb veritablement mercats oberts en benefici de consumidors i productors eficaços per tot arreu.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.