Impuls en finalitzar la negociació de l'Associació Trans-Pacífic (TPP) acord de lliure comerç (TLC) s'ha alentit en part a causa de la preocupació del Japó sobre l'impacte en l'agricultura. Una anàlisi recent pel servei de recerca econòmica (ERS) d'USDA, Sector agroalimentari del Japó i l'Associació Trans-Pacífic, per John Dyck i Shawn S. Arita proporciona informació útil.

Els autors van concloure, "La liberalització completa sota la proposta de conveni TPP trencaria terra nova." Sistema actual del Japó de suports de preu i ingressos va començar en la dècada de 1960 com la renda agrària per a habitatges rurals no coincideixen amb el nivell de vida creixent proporcionada per processaments ingressos. El govern japonès va respondre de la mateixa manera que l'u. i UE. En la negociació internacional GATT i l'OMC, Japó va baixar tarifes molts i substituït quotes amb quotes de tarifa tarifa (TRQs), però el seu preu nacional i ingrés de suports en gran part d'esquerra tocades.

Els autors van acabar, "Pertinença TPP pot ser un pas en la transició de l'agricultura del Japó de protecció complet a ple, liberalització mundial." Que substancialment està renyit amb la vista oficials del govern japonès del que pot passar. S'estima que un acord ampli reduiria producció agrícola per l'equivalent d'u. $25 milions de dòlars l'any, o 42 per cent del Japó agrícola, forestal, i productes de la pesca. Les estimacions varien de una 17 per cent de disminució en producció d'ous a un 100 percentatge disminució de sucre i midó.. Els autors consideren que els japonesos ignorar subministrament les limitacions dels altres països TPP, especialment per a carn, i que la majoria del sector agrari del Japó podria ser competitives dins d'una zona TPP. També, Els consumidors japonesos prefereixen "aliments locals" i etiquetatge permeten identificar elements.

Modelatge recent a USDA/ERS examinat un escenari en què TPP socis fase tarifes i TRQs sobre les importacions de les altres en 2015-2025. Això és menys agressiu per una línia de temps i no tan completes com proposat per alguns, però pot ser més realista. Les importacions de vedella al Japó podria augmentar els 31 per cent en valor, valor sobre $1 milions de dòlars l'any. Arròs importacions augmentaria per 111 per cent, $570 milions l'any, i blat 14 per cent, $340 milions l'any. Les importacions de mantega pujarien 52 per cent en valor, llet en pols descremada 41 per cent i formatge 5 per cent. Les importacions de porc pujarien només 3 per cent perquè la 4.3 Tarifa per cent seria eliminada, però no el porta al preu que s'estableix un mínim preu d'importació.

Japó agrícola i indústries alimentàries són la segona més gran entre la 12 Països TPP. L'agricultura està mirant cap a dins, mentre que la indústria alimentària és cada vegada més cap a fora, orientat i operen en les economies dels socis TPP. Sector de l'agricultura del Japó és 15 per cent del valor total agrícola afegit dins les economies TPP, en part per alts preus per a alguns productes protegits. En 2011, arròs van representar el 22 per cent de la producció agrícola japonès, productes animals 31 per cent, verdures 26 per cent, i fruits i tots els altres productes per a 21 per cent.

Preus dels aliments del Japó han estat bàsicament plans per 20 anys, mentre que el comerç de productes agraris ha estat relativament estable. L'altre 11 Porció de països TPP de les importacions del Japó ha anat disminuint des 57 per cent en 1997 a 47 per cent en 2013. L'u. havia 52 per cent dels països TPP agrícoles exporta a Japó en 2011-13, seguit per Austràlia a 16 per cent i Canadà al 15 per cent i Nova Zelanda al 5 per cent. Els tres països NAFTA col·lectivament han 70 per cent del mercat. Les importacions han desplaçat als països en desenvolupament i països que Japó té acords de col·laboració econòmica, both groups have lower tariffs. The developed countries in the TPP are attempting to regain market share by receiving equal or preferential tariff treatment.

L'u. ha estat un gran proveïdor agrícola amb el Japó en part per la mida i la diversitat d'u. producció agrícola. Altres factors, també han estat importants. Qualitat i disponibilitat coherent d'u. producte són importants per als compradors japonès que es troben en el mercat després d'any. Les xarxes de transport s'han establert per servir al mercat japonès i les relacions personals tenen edificades en dècades. Empreses nacionals i internacionals en ambdós països han invertit en l'altre país. Canadà, Austràlia i Nova Zelanda han desenvolupat fortaleses similars. Els japonesos podrien desenvolupar aquestes amb altres països, i en certa mesura, però és en el seu benefici per millorar encara més les relacions econòmiques existents.

Països TPP especialment perdut quotes de mercat en aliments processats, una de les categories més ràpid creixement de comerç per al Japó. Menjar domèstic és una altra zona de descens. Comerç vegetal també s'ha traslladat a països com la Xina i Tailàndia amb menors costos de transport i mà d'obra.

Fins i tot amb un nou acord de TPP comercial que redueix les barreres importació significativament i segueix relacions comercials existents, reptes i oportunitats romandrà. L'alimentació al Japó no és probable que créixer molt i els consumidors tenen preocupacions sobre la seguretat alimentària, qualitat, salut, i mètodes de producció. Els consumidors tindran preus més baixos i més opcions. Significativament podria desenvolupar uns preus més econòmics per a la carn importada, taronges, arròs, formatge, en pols descremada i llet sencera, i la mantega. Porc pogut afegir a aquesta llista si el sistema de preus de la porta s'ha eliminat. Preus més baixos per a la carn importada i taronges pot resultar en major consum global. Alguns elements importats podran competir directament amb els productes domèstics que no són percebudes com a més alt en qualitat.

L'anàlisi demostra clarament que l'acord de comerç TPP és una gran oportunitat per als consumidors japonesos i productors dels països TPP, sense devastadora colpejar als productors japonès tan sovint interpretat al Japó. Això no significa que l'agricultura no canviarà al Japó. Alguns d'aquests canvis haurien d'haver passat anys, mentre que altres es produiria igualment en els anys immediats endavant degut a acords comercials entre el Japó i altres països.

L'u. negociadors agrícoles cal continuar penjar difícils d'aconseguir el millor acord possible que proporciona accés de mercat significativa i fonamental a llarg termini reformes en polítiques comercials. Caminant sense una quantitat no és una opció pel govern japonès o els governs dels països desenvolupats de la TPP.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade i @World_Farmers a Twitter | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.