L'u. Departament de comerç va anunciar el d'octubre 27 una determinació afirmativa en el antidumping (ANUNCI) investigació de sucre importats de Mèxic i establir llençant marges en sucre de processadors mexicans que van des de 39.54 per cent a 47.26 per cent. Aquestes funcions AD preliminars vénen després de comerç imposades compensatoris preliminars (ECV) en agost, des de la 2.99 a 17.01 per cent. També el d'octubre 27, Comerç va anunciar un acord esborrany amb el govern de Mèxic per suspendre l'anunci i investigacions ECV.

Sota del TLCAN, Mèxic pot exportar quantitats il limitades de sucre a l'u. Tarifa gratuïta. El govern mexicà és com molts altres governs nacionals que políticament no es pot negar a facilitar l'assistència a la indústria del sucre quan els preus són baixos i processadors cara fallida de sucre. Pressió també ve de milers de productors de petita escala canya que no tenen altres cultius que poden créixer rendible.

Quan els grans cultius de sucre de món, el preu de suport d'u. sucre és substancialment superior a preus de mercat mundial i anima mexicà sucre fluint en la EUA. Importacions d'altres països productors són limitats per quotes de tarifa WTO tarifa (TRQ).

L'acord de suspensió va ser una gran sorpresa. La Llei de l'ECV permet un acord de suspensió per ser negociat en base a una restricció quantitativa. Això protegeix accés preferent de Mèxic a l'u. sucre mercat sota del TLCAN. L'acord de suspensió consta de dues parts. L'acord de suspensió CVD és entre l'u. Departament de comerç i el govern mexicà i limita la quantitat de les importacions., i l'acord de suspensió AD esborrany és entre el comerç i la indústria mexicana i estableix Preus mínims per a la importació.

El projecte suspensió conveni preveu:

  • Preus de referència mínims dels 23.57 cèntims de lliura de sucre refinat i 20.75 cèntims de lliura per altre sucre des de Mèxic, entrant en la EUA,
  • Llicències d'exportació mexicana del sucre a entrar als EUA,
  • Límits d'exportació basades en la EUA previst. necessitats del sucre importat,
  • Límits en la quantitat de sucre refinat que pot entrar als EUA, i
  • Límits en el cronometratge d'enviaments abans de desembre 31 i març 31 de l'any de comercialització.

El termini per comentaris d'interessats al comerç a l'acord de suspensió de projecte era novembre 18. La durada dels contractes no està definida., però l'acabament dels contractes es pot considerar en el transcurs d'una revisió capvespre habitual de cinc anys.

L'acord de suspensió més estretament Alinea el programa sucre mexicà amb l'u. programa. Els preus d'importació mínim traurà competència de sucre importat mexicana amb sucre domèstic sota u. programa de suport de preu. Aquesta és la part fàcil del conveni.

La part més difícil és evitar l'u de sobreabastecimiento. mercat delimitant Quant sucre Mèxic pot importar tot l'any i de parts específiques de l'any. USDA necessita equilibrar l'oferta i la demanda en els EUA. programa de sucre per satisfer les necessitats dels usuaris domèstics a preus raonables. La quantitat que Mèxic pot subministrar a l'u. no està establert com una quantitat específica en l'acord. Una quantitat' objectiu' d'u. necessitats proporcionades per Mèxic es calcularà diverses vegades en determinats períodes a l'any de collita.

L'acord també intenta difondre enviaments durant l'any, amb no més de 30 per cent de la quota mexicà calculat al juliol i octubre eficaç. 1 que s'envien entre oct.. 1 i desembre. 31. No més de 55 per cent de la quota calculada de cada desembre i Jan eficaç. 1 es pot exportar des de Mèxic d'octubre. 1 a març 31.

Aquests càlculs de quantitat de destinació i cronometratge d'enviaments són les eines de gestió de subministrament que són difícils de gestionar. Això és doblement difícil amb el mandat del USDA per mantenir els preus de mercat de sucre prou alta com per evitar les caducitats de préstec productor i els costos de govern, garantint així els usuaris paguen preus raonables.

Alguns analistes han celebrat que l acord permetrà subministrar l'u de Mèxic. les necessitats del mercat sucre per sobre de què pot ser subministrada per u. producció, importacions sota un TRQs de l'OMC i les importacions d'altres països que tenen un acord de lliure comerç amb els EUA. Altres proveïdors de sucre es veuen com ser tancar fora de qualsevol creixement dels EUA. mercat.

L'Aliança de la indústria australiana de sucre (ASA) va ser citat en Tva terra revista com dient “A canvi dels EUA no imposar antidumping i compensatoris en sucre importats de Mèxic, el govern mexicà s'ha compromès a limitar la quantitat de sucre que es ven als EUA... El quid pro quo és que Mèxic tindrà la primera oportunitat per abastir qualsevol sucre addicional que sigui necessari per complir amb el dèficit en la producció dels EUA ….Efectivament es talla Austràlia i altre TRQ ("tarifa taxa límit de capacitat") proveïdors de l'oportunitat que altrament haurien de complir aquestes addicionals de subministrament dels EUA necessita.” La indústria sucrera australià considera com exportador tercer del món del sucre cru i ha estat un proveïdor històric a l'u. Austràlia ja té una disputa amb l'u. ' accés addicional del sucre sota l'acord de lliure comerç Trans-Pacific Partnership ara dilograf.

L'acord de suspensió amb Mèxic no acabarà els reptes en la gestió de l'u. programa de sucre. Qualsevol programa suport preu com sucre requereix per la seva naturalesa un programa comerç gestionades per mantenir l'u. preu de mercat sobre la taxa de préstec quan globals preus són baixos per evitar o minimitzar caducitats.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.