President Obama va tornar d'aquesta setmana de reunions de la política exterior a Àsia dient que estava entusiasmat amb la promoció de l'Associació Trans-Pacífic (TPP) acord de lliure comerç (TLC) ara dilograf. També suporta legislació al Congrés, donant-li l'autoritat promoció de comerç (APT) negociar acords comercials amb altres països i tenir-los a votació Congrés sense fer esmenes. La setmana passada 200 grups empresarials i l'agricultura va demanar lideratge del Congrés acció ràpida en TPA enguany que indica que és un tema prioritari per a ells.

La casa i el Senat i el President normalment surten el llenguatge legislatiu per TPA abans de començar qualsevol negociació amb altres països. Acords comercials no eren un element d'alta prioritat per a President Obama en els seus primers anys a l'oficina. En el moment va començar a perseguir agressivament contra l'acord de TPP, la casa era controlat per Republicans i va fer cap esforç seriós per trobar terreny comú. Les diferències no han reduït durant els últims sis mesos com l'Administració Obama ha reconegut el valor de tenir TPA.

Negociacions comercials requereixen el President i el Congrés de treballar junts. TPA equilibra els poders sota l'u. Constitució al Congrés "per regular el comerç amb les Nacions estrangeres" i per "posar i cobrar impostos, deures, impostes i excises" (tant en la secció 8 de l'Article 1) i poders executius del President (Secció 1 de l'Article 2) i autoritat per dirigir els afers exteriors (Secció 2 de l'Article 2). Sota TPA, Congrés delegats al President de l'autoritat per negociar disposicions aranzelàries i no aranzelàries d'acords comercials i requereix el President consultar amb el Congrés com continuar les negociacions. El consens edifici posant conjuntament negociació objectiu i comunicar-se entre l'administració i el Congrés durant les negociacions fer l'amunt o avall votar acceptable per a ambdues branques del govern.

L'edifici de consens per conjuntament entorn negociació objectius clarament falta de l'actualment processos i no hi ha cap manera d'establir que ara. L'administració ha estat informant al Congrés sobre el que s'ha fet, però que és diferent de comunicació bidireccional sobre objectius compartits.

La resta del món no entén o no es preocupen pel President i el Congrés haver compartit objectius o què es comuniquen. Veuen un President i un Congrés que no pot acceptar té un amunt o avall en acords comercials de complexos plurilateral. Els acords poden ser subjecte de centenars d'esmenes que fan inviable. Esperen l'u. per operar com la resta del món i votar a un acord sense modificacions. Com l'u. arriba a aquesta conclusió no és la seva preocupació.

L'acord de comerç TPP és gairebé al punt de presa de decisions per a l'u. Govern. Molts negociadors per als altres països veure un acord final en la primera meitat del 2015. Per descomptat, que depèn de l'u. i Japó diferències en cotxes i productes agrícoles. Que és més complicada pel lent creixement econòmic a Japó i del primer ministre Abe decisió d'anomenar Petar eleccions. Les negociacions de TPP, sens dubte, serà una qüestió, fins i tot si el President Obama és seriós sobre l'acord sense TPA passar un acord final.

Entre els partidaris de TPA, opinions estan dividides mudar legislació en el Congrés actual o esperant que aquest nou al gener, que poden ser més amigable amb TPA. Mentre espera fins que l'any que ve pot ser temptador, legislació comença de nou en un nou Congrés. Que serà més encara amb un canvi de partit control en el Senat. Mesos podria ser perduts si la Cambra i el Senat convertit en pantà avall en altres temes controvertits. L'hora de passar TPA ara és si és possible, en lloc de tenir més mesos d'incertesa.

Acció ara en TPA en la EUA. podria ajudar el primer ministre del Japó. L'oposició ha assenyalat a la manca de TPA com a prova que l'u. no és seriós sobre l'acord de comerç TPP i aquell Senyor. Abe és perseguint un somni. L'u. mai ha tingut una millor oportunitat d'obrir al mercat japonès que amb TPP. Amb el Sr.. Abe reelegit i amb el President Obama té TPA, l'acord de vols han renovat impuls mentre es desplaça cap a l'acabament. Millorats condicions comerç amb el Japó només faria que val la pena l'esforç per passar de TPA en aquest congrés.

Passant ara TPA també tindria un impacte en el comerç transatlàntic i Associació d'inversió (TTIP) converses amb la UE. Aquestes xerrades han estat lent en moviment, però la nova Comissió de la UE ha indicat que veuen 2015 com l'any a avançar les converses. L'u. podria mostrar interès similar passant TPA.

Només com legislació TPA traslladaria tot i que la Cambra i el Senat és els líders dels partits polítics tant i els líders de la Cambra de representants del Senat & Comitès de mitjans. Alguns han proposat afegir-lo a les 'impost els extensors' propostes mentre altres han suggerit combinant-ho amb altres ha de tenir la legislació de comerç. Líder de la majoria del Senat Harry Reid (NV-D), qui no ha recolzat FTAs en el passat, va dir recentment que va no explícitament descartar la possibilitat que el Senat podien votar en un projecte de llei per renovar TPA en la sessió actual.

El president Obama ha de mostrar l'entusiasme que va expressar quan va tornar d'Àsia. A President supporting or opposing a bill in Congress always has its risks, però aquest és un tema d'importància nacional que requereix la implicació del President. Com es va assenyalar anteriorment, molts dels detalls es perdrà en la lletra petita, però els líders d'altres països s'acordarà on el President es.

Mentre que l'u. té un debat intern sobre TPA, la resta del món és no assegut inactiu en temes de comerç. A la Àsia Pacific econòmica cooperació líders trobada recentment a Beijing, els líders va decidir traslladar la seva pròpia àrea de lliure comerç gran retard d'Àsia-Pacífic (FTAAP) by endorsing el full de ruta de Beijing per contribució de APEC a la realització de la FTAAP. També, Segons un informe de Dels EUA comerç Indústries coreans ja estan pressionant el govern coreà a unir-se a la primera oportunitat a la TPP. Els beneficis del comerç obert més cada cop més es duen a terme arreu del món. L'u. no es pot permetre el luxe de seure a la banqueta.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.