Millions of Americans will vote today on everything from governors to drain commissioners. Com ho fan, voldrà assegurar-se que està avançant els seus propis interessos i principis — i no els esquemes i les agendes dels altres.

Això és especialment cert en Estats que permeten iniciatives de vot, que pot implicar normativa complicat que fins i tot informats els ciutadans lluita per comprendre.

A Colorado i Oregon, per exemple, els votants poden tirar de la palanca per supermercat preus, fins i tot com ells pensen que estan fent una cosa totalment.

Que és la veritable història darrere d'un parell de referèndums que requereix que els aliments amb ingredients modificats genèticament per portar Etiquetes d'advertència especial. A Colorado, en diuen "Proposició 105." A Oregon, se n va pel nom de "Mesura 92."

Sigui quina sigui la sobrenoms, Aquestes són idees dolentes que mereixíem perdre.

Partidaris de la proposició 105 i la mesura 92 intenta promoure un missatge simple: Persones tenen dret a saber què és en els aliments. Això és ben cert, i menjar envasat ja Mostra clara i concisa informació nutricional. Els consumidors poden comptar calories i investigar els ingredients. Això és una cosa bona.

Encara els defensors d'aquestes iniciatives reclamar independent: Aliments amb GM ingredients, insisteixen, ha de mostrar Etiquetes d'advertència especial.

Això és absurd. Això suposa que milions de pagesos com jo — un vell Iowan que recentment trasplantat a Califòrnia — conrear aliments perjudicials que els Americans han de fugir.

En veritat, Cultius transgènics permeten als agricultors a conrear aliments més menys terra que mai. Aquest és l'essència de la sostenibilitat ambiental. D'altra banda, Aliments genèticament Modificats són segurs i saludables. Han guanyat la ratificació de cada grup greu que ha estudiat els, com l'American Medical Association, l'Acadèmia Nacional de Ciències, i l'organització mundial de la salut.

A sobre de tot, els consumidors que volen evitar els aliments amb GM ingredients ja tenen una excel lent opció. Es pot comprar orgànics. Sota les regles federals, Etiquetat "orgànic" aliments no contenen GM ingredients.

Proposició així 105 i la mesura 92 són solucions a la recerca d'un problema.

Encara que crearia problemes completament nous, començant amb preus. Si supera aquestes iniciatives, es forçarà el cost dels aliments pujar. Els estudis mostren que les famílies ordinaris podia veure els rebuts d'aliments pujar per centenars de dòlars per any, a causa de les augment dels costos d'envasament, emmagatzematge, i reformulació.

És la seva agenda? Vols donar suport a una llei d'etiquetatge que proporcionarà cap informació útil als consumidors però preus d'aliments per a tothom? Això ajudarà als desocupats, la subempleats, o sèniors en renda fixa? És això el que nostra economia lent cal ara mateix?

Altres agendes són de fet en el treball — i per tant com partidaris de la proposició 105 i la mesura 92 agrada parlar sobre la importància de la transparència, es mantenen els seus motius reals ocults, lluny de la vista pública.

La indústria alimentària orgànic, per exemple, m'encantaria veure passar aquestes iniciatives de votants, en la teoria que les etiquetes d'advertència obligarà els consumidors informats a anar cap els seus productes més cars. Es troben entre els principals finançadors d'aquestes iniciatives.

Llavors hi ha els radicals ideològics — qui veure Etiquetes d'advertència com una causa política, així com el primer pas cap a l'objectiu més ambiciós de prohibició d'aliments GM completament. El seu objectiu, al final, no és ampliar les opcions per als consumidors, però per a restringir-los.

La setmana passada, només pel camí de mi, l'Ajuntament de Los Angeles va aprovar una moció per elaborar una ordenança per prohibir el creixement de cultius genèticament modificats. El moviment que és simbòlic — les grans granges dins dels límits de la ciutat de Los Angeles són jardins — però representa els forts corrents aglutinadors d'un moviment que no té intenció d'aturar amb meres Etiquetes d'advertència.

Fa dos anys, els votants de Califòrnia va veure a través de la propaganda i rebutjat un GM Etiquetatge Llei. L'any passat, els votants en l'estat de Washington va fer el mateix.

Ara és fins a Colorado i Oregon als votants de costat amb els consumidors i els agricultors en lloc de preus dels aliments i grups d'especial interès. Que hauria voten avall proposició 105 i la mesura 92.

Clàusula de reg és una Jefferson, Iowa farmer and business consultant. Va voluntaris com un membre del Consell de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.