Com la setena ronda de negociacions sobre el comerç d'EUA-UE comerç transatlàntic i l'Associació d'inversió conveni va tenir lloc, la Comissió de la UE alliberat un text de l'EU-Canadà integral econòmica i comerç (CETA) ja que existien en el tancament de les negociacions en resposta a un grup privat alemany alliberant una suposada esborrany final. El projecte EU proporciona algunes de les qüestions que es pot abordar l'acord d'EUA-UE.

El preàmbul té les clàusules habituals, però dos d'ells destaquen en l'entorn actual de la política. La primera clàusula en aquesta versió inclou "construir en els seus respectius drets i obligacions sota la Acord de Marràqueix establir l'organització mundial de comerç i altres instruments multilaterals i bilaterals de cooperació. Les regles WTO proporcionin el marc subjacent de l'acord i tots dos tenen altres acords comercials vigent, com del TLCAN. Prop del final del preàmbul és aquesta llengua, "disposicions d'aquest acord preservar el dret a regular en els seus territoris i resolutiu per preservar la seva flexibilitat per a assolir els objectius de política legítima, de salut pública, seguretat, medi ambient, moral i la promoció i protecció de la diversitat cultural." Això permetrà algun nivell de cooperació reguladora, però la majoria dels reglaments romandran a nivell nacional.

Tarifes són reduïdes i eliminat posant totes les mercaderies en quatre Convenció-, B, C & D. Béns en categoria un són duty free quan entra en vigor el conveni. Tarifes de categoria B es reduirà en quantitats iguals quatre més de quatre anys. Categories C porta sis anys i categoria D vuit anys. Disposicions especials estan fets per a productes agrícoles amb preus d'intervenció. Quotes de tarifa tarifa també són tractats individualment amb augments d'accés. El vi, esperits i els acords de l'alcohol 1989 i 2003 entre les dues parts es fan part d'aquest acord.

L'u. indústria làctia ha suscitat preocupació que Canadà reassignar 800 tones mètriques de seva 20,412 quota de taxa de tarifa de tona mètrica WTO de formatge a la UE. Que una redistribució més restringint l'accés limitat u. exportadors de formatge tenen en el mercat canadenc. Altres indústries pot tenir assumptes similars després de l'acord s'analitza estretament i pot obtenir reparació en l'acord d'EUA-UE.

Les parts reté tots els seus drets sota regles WTO mesures antidumping i compensatori i no estan subjectes a les disposicions d'assentament de disputa de l'acord. Cada costat és aplicar antidumping i operen en sentit contrari mesures de conformitat amb requisits WTO segons un procés just i transparent.

Cada partit també conserva els seus drets i obligacions sota l'acord OMC sobre salvaguardes i no està subjecte a les disposicions d'assentament disputa d'aquest acord. Tenen l'obligació de transparència i d'implementar les salvaguardes per tenir el menor impacte sobre el comerç bilateral. Quan definitives accions es realitzaran, l'importador és oferir consultes informals amb l'exportador i l'importador no és prendre acció fins 30 dies després va consultar l'oferta.

L'acord té un capítol a part en sanitaris i fitosanitaris (SPS) Mesures amb 3 objectius: 1) protegir humana, vida animal i vegetal o salut més de facilitar el comerç; 2) assegurar que les mesures SPS no crear injustificada barreres al comerç; i 3) promoure la implantació de la OMC SPS acord. Hi ha un article separat per equivalència. La primera frase Units, "El partit importador haurà d'acceptar les mesures SPS del partit exportadora com a equivalent al seu propi si el partit exportadora demostra objectivament la festa d'importació que les mesures assoleix el nivell adequat d'importació del partit de protecció."

Ambdues parts tenen una notificació i requeriment de intercanvi d'informació per mantenir l'altre informat sobre seguretat alimentària i les malalties dels animals qüestions. Les parts han d'estar disponible per a consulta tècnica quan demanat per l'altra part. L'acord estableix un Comitè de direcció conjunta de SPS mesures de regulació i comerç representants de cadascuna de les parts que tenen la responsabilitat de SPS mesures. El Comitè ha àmplia autoritat per administrar la relació.

Subsidis d'exportació de productes agrícoles s'adrecen específicament. "Un partit serà no adopta o manté una subvenció d'exportació en una bona agrícola que s'exporta, o incorporat en un producte que s'exporta, al territori de l'altra part després de l'altra part ha eliminat completament la tarifa..."

Hi ha una secció en cooperació Bilateral en biotecnologia. Això es durà a terme dins el diàleg bilateral en biotecnologia problemes d accés al mercat que es va establir a 2009. Inclourà el diàleg: Homologacions de producte de biotecnologia a Canadà o la Unió Europea; el panorama econòmic per a l'aprovació de productes biotecnològics; comerç d'impacte de l'aprovació asincrònica de productes biotecnològics o l'alliberament accidental de productes no autoritzats; legislació en l'àmbit de la biotecnologia i altres qüestions.

El capítol de cooperació regulador afirma drets i obligacions de les dues parts sota diversos acords WTO/GATT. Les disposicions del capítol substituir l govern de Canadà-marc europeu Comissió Reguladora de cooperació i transparència i regirà les actuacions prèviament en el context del marc. Un fòrum de cooperació regulador establirà per facilitar i promoure la cooperació reguladora d'acord amb les disposicions del capítol.

El capítol de drets de propietat intel • lectual inclou un apartat d'indicadors geogràfics (GI). Aquestes es defineixen com "una indicació que identifica un producte agrícola o productes alimentaris com originats en el territori d'un partit, o una regió o localitat en aquest territori, on una determinada qualitat, reputació o alguna altra característica del producte és essencialment atribuïble al seu origen geogràfic". La UE procuren protegir els noms de determinats vins, formatges, embotits i altres aliments produïts en altres àrees. Aquest és un tema important per als EUA. productors i l'u. indústria làctia ja ha comentat en GIs per a formatge.

El document Publicat per la Unió Europea és 1,634 pàgines de llargs. Mentre que és considerat com un acord comercial independent, és una instantània d'una relació constant que està canviant constantment. Com es va assenyalar abans, gran part d'ella es basa en WTO acords i convenis bilaterals. L'u. Conveni amb la UE serà igual, només encara més gran. Això es, sens dubte, deixar alguns problemes no resolts.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.