At un bestiar recent mostren aquí a Colorado, una adolescent va mostrar el seu porc i va donar una breu xerrada sobre biotecnologia a l'agricultura. Va criticar cultius genèticament modificats i els aliments que produeixen, repetir l'habitual assortiment de declaracions falses, i informant-nos que ella mai no utilitzaria de GMO en els seus projectes. Llavors ella va prendre preguntes de jutges, incloent a mi.

"Què vol alimentar el seu porcs?"hem demanat.

Va fer una pausa. Si hagués estat un personatge de dibuixos animats, ens podria haver vist una bombeta de llum il • luminar per sobre seu cap.

"Oh meu Déu!"ella va exclamar:. «Que només em va ensenyar una cosa!”

Ella havia fet la connexió: Podem menjar aliments GM el bestiar que consumim, i és una part normal de producció d'aliments segurs i moderna.

Seva malentès era innocent i va aprendre una lliçó. Un dels propòsits de les categories júnior als espectacles existències és l'educació. Encara l'incident em va recordar un fet trist que aviat podria conduir a la mala política pública en el nostre estat i més enllà: Quan es tracta de menjar, molta gent no sap el que estan parlant.

El proper mes, votants a Colorado considerarà proposta 105, una iniciativa de votació per exigir Etiquetes d'advertència en aliment que conté GM ingredients. (A Oregon, votants pesarà una mesura similar.)

A primera impressió, Proposició 105 pot semblar una bona idea. Què està malament amb deixar que els consumidors tenen una petita informació addicional sobre els aliments? Farmers have nothing to hide.

El segon cop d'ull, No obstant això, els defectes de la proposta 105 es manifesten: Aquesta és una mala idea que no funcionarà.

At el quid de la qüestió és el fet simple científica que GM menjar és segur i saludable. S'uneixen a una àmplia gamma de grups d'aliments GM, incloent-hi l'Associació Mèdica americana, l'u. Food and Drug Administration, i l'organització mundial de la salut.

D'altra banda, tenim molt de temps, experiència del món real amb aliments GM. Els agricultors han fet gairebé una generació, als Estats Units i en altres llocs. En les properes setmanes, segons les projeccions de la veritat sobre comerç i tecnologia, un grup sense ànim de lucre, un pagès en algun lloc en el món es cull el 4-bilionèsima part hectàrees de cultius transgènics.

A la nostra granja a l'est de Denver, Creixem uns cent hectàrees de cultius transgènics, que donem a la nostra ramaderia. Comercialitzem la carn de boví, que també acaba a la taula de la meva família. Si hi hagués alguna possibilitat de risc, Jo no alimentar-lo al meu marit o fill.

Cada fragment de dades científiques demostra que el GM menjar és segur i saludable. La última mica de proves només va aparèixer en el Journal of Animal Science, en la investigació duta a terme per Alison Van Eenennaam de la Universitat de Califòrnia a Davis. Va estudiar 29 anys de dades sanitàries de bestiar, participació de més de 100 milions animals, i concloïa que el perfil nutricional d'animals que havien estat alimentats amb aliments GM va ser diferent d'aquells que no havia.

En altres paraules, carn produïda amb GM ingredients és exactament el mateix que la carn produïda amb ingredients no-GM.

Recerca de van Eenennaam no generar titulars, en part perquè els mitjans de prefereix històries que espantar o espantar el públic, però principalment perquè no era notícia. Es corroborada el que ja sabíem, anys i anys d'investigació anterior.

Així que per què ens volen Etiquetes d'advertència? No ajuden als consumidors prendre decisions intel ligents en què menjar. De fet, és probable que donar la impressió equivocada que el menjar GM és perillós.

Pitjor de tots, No obstant això, és que van colpejar nosaltres en els nostres llibres de butxaca. Mes passat, Legislatiu Research Council de Colorado, una organització de govern, no un grup d'especial interès — va dir que si els votants aprovar la proposició 105, supermercat preus pujaran, costant consumidors Colorado diversos centenars de dòlars més per any!

Això és quina proposició 105 promeses: Etiquetes sense sentit que tothom li costarà més diners.

Aquestes etiquetes entrarà en conflicte amb el corrent ens normes d'etiquetatge, que requereixen els agricultors de Colorado, productors i comerciants per separat i re-etiquetar els seus productes: All costs which will be passed down to you Mr. / Mrs. / MS. Consumidor.

Requerirà uns quants cents nous empleats governamentals, tot pagat per als contribuents de Colorado, supervisar a aquest sistema.

La legislació proposada també és molt enganyós. Molts dels aliments que contenen de GMO no exigirà etiquetant-incloent gairebé tots els aliments que vols menjar en un restaurant.

La bona notícia és que la gent que vol evitar els aliments GM ni tan sols necessita proposició 105: Es pot comprar orgànics. El govern federal es regula l'etiquetatge dels aliments orgànics, que no pot contenen GM ingredients.

La noia que vaig conèixer a la Fira de bestiar no és prou edat per votar. Si ella podria arribar al novembre 4, No obstant això, Aposto a que vols dir "no" a la proposta 105. Esperem que la resta de votants de Colorado aprendre la lliçó, abans que sigui massa tard.

Debbie Wacker, seu marit i fill créixer remolatxa sucrera, blat de moro, blat, Alfals, Millet i alimentació 250 vaques de carn a les planes de l'est de Colorado. Debbie és membre de la xarxa mundial de pagès TATT (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.