Un futur nou per a l'OMC va ser aclamat desembre passat després de la reunió Ministerial de l'OMC a Bali, Indonèsia va aprovar un conjunt de canvis a la política agrícola comerç coneguda com el paquet de Bali. Aquest va ser el primer acord multilateral per actualitzar la norma comerç existent des de l'establiment de la OMC dins 1995 com el successor del GATT (Acord general sobre aranzels i). El fracàs de l'Índia a seguir amb seus compromisos com a resultat l'OMC falta un 31deadline de juliol l'adopció del protocol d'esmena sobre l'acord de facilitació de comerç (TLC) i ha anomenat en dubte el futur de l'OMC com un comerç regles cos entorn.

El TFA reduirà el cost del comerç racionalització i harmonitzant costums regles i procediments i reduint el temps de viatge per a productes de productors als consumidors en el desenvolupament i països desenvolupats. L'Índia amb el suport del TFA a canvi d'una "Pau clàusula" de desafiaments legals WTO als programes d'aliments en els països en desenvolupament com valors agrícoles de l'Índia actual aferrar-se les polítiques i les negociacions permanents noves polítiques al final de 2017. Després es va completar l'oferta, L'Índia va empènyer per a noves polítiques a llarg termini permanents posar en marxa abans que s'implementa el FTA. Un representant d'EU ha dit recentment si polítiques permanents no estaven en el lloc al final de 2017, la clàusula Pau continuarà en vigor.

Els opositors de l'Índia argumentar que està intentant mantenir l'ostatge TFA per obtenir concessions addicionals més enllà del paquet de Bali en general per tal de mantenir les polítiques fracassades. El nou govern, implantat des de maig, de primer ministre Narendra Modi, sembla que vol mostrar que es va a lluitar per un millor tracte que va negociar pel govern anterior. Que el govern es percebia que les zones més solidària de la rural i els pobres que el nou govern.

No hi ha cap vinculació formal o legal entre programes stockholding i facilitació de comerç, però hi ha un important vincle polític reunint-los. Cada número es pot moure endavant en la seva pròpia quan un polític solució es troba.

WTO Director-General Roberto Azevedo emmarca l'assumpte, "Per tant, la pregunta que els membres WTO tractant de respondre és no si membres pot garantir la seva seguretat alimentària sinó més aviat en quines disciplines comunament acordats que poden implementar polítiques per aconseguir aquest objectiu sense més distorsionant comerç o agreujants la inseguretat alimentària de tercers països". Condicions Índia actual, el govern utilitza programes de suport de preu per aconseguir alts preus de mercat interns. Quan les accions de govern s'acumulen a nivells excessius, aquestes poblacions són venuts en mercats d'exportació a preus de mercat baixa món.

L'Índia era necessari com a part de l'acord per notificar a l'OMC les agrícoles, retardant durant deu anys després de. Les notificacions mostren l'Índia en compliment del seus compromisos, però hi ha desacords àmplia sobre les dades enviades i què no es va presentar. Anàlisis recents per grups privats indiquen que suporta agrícola a l'Índia pot ara superen de molt suport en l'u. i la majoria dels altres països desenvolupats fins i tot utilitzant els mètodes indis que sota costos d'informe. El descens mundial recent del gra preus es probable resultat en costos de programa d'augment.

Director General Azevedo pren seriosament l'assumpte de la. El setembre 22 va dir en un discurs, "La meva valoració és que ens arrisquem a retirada si ens do ’ t resoldre aquest impas poc… Totes les negociacions mandat a Bali, com el de trobar una solució permanent per a l'assumpte de stockholding pública per motius de seguretat alimentària, ni tan sols pot passar si els membres no implementar cada part del paquet Bali, incloent l'acord de facilitació de comerç".

L'u. i la UE han reiterat la seva llarga posicions que sense aplicació de la TFA, és difícil veure com membres WTO podria avançar en l'anomenada post-Bali agenda. Que inclou la redacció d'un programa de treball a finals d'aquest any per concloure la ronda de Doha de xerrades de comerç política que es veu tan beneficiós per a països en desenvolupament.

Primer ministre Modi serà a Washington, DC a reunir-se amb President Obama setembre 29-30. Actuació adjunt nord-americà. Representant de comerç Wendy Cutler era a l'Índia fent fons en aquella reunió la setmana passada. Segons un comunicat de premsa del govern indi, “(Secretari de comerç d'indi) Sr.. Kher en termes categòrics reiterar l'Índia ’ s declarat posició sobre seguretat alimentària i la facilitació del comerç a la gran longitud, re-afirmant i litzador Índia ’ obligat s compromís de l'acord de Bali que emfasitza tornar a un desig d'un temps i emetre una solució permanent a la seguretat alimentària.”

Boss Ganiveteria, U. Representant de comerç Michael Froman, ha pres una ferma postura sobre la qüestió. Va rebre una carta de setembre 19 des d'uns 40 U. grups agrícoles i empreses que van començar, "El menjar sotasignats i organitzacions agràries desitja expressar el seu agraïment profund per a vostè i el seu personal per a la defensa nord-americà. interessos i la integritat dels compromisos presos en l'organització mundial de comerç (OMC) negant-se a acceptar a les demandes de l'Índia per reobrir arriba a acords a la OMC Ministerial a Bali el desembre passat."

Reunions a Ginebra per trobar una solució han estat permanent des de mitjans de setembre. La qüestió clau és a l'Índia acceptar algun tipus de compromís. L'esperança és trobar un camí a seguir per la primera setmana d'octubre.

Hi ha xerrada ja sobre què passa si no hi ha cap avanç. U. Ambaixador Michael Punke, responsable de l'u. delegació a l'OMC a Ginebra, va dir al final d'una breu declaració sobre l'assumpte FTA el setembre 15 Si hi ha cap avanç , "llavors haurem de començar un debat totalment diferent, un orientades a formes noves i més productiva d'aconseguir coses dins d'aquesta institució". Alguns membres de la WTO discutit convertint les negociacions WTO en un plurilateral 'coalition of the willing'. Això tindria pròpia lluita per obtenir suficient suport de membres WTO i probablement tenen problemes de la seva personalitat jurídica.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.