A molta gent arreu del món, la iuca és un cultiu exòtic que mai s'han menjat. O perquè pensen. Encara algú que ha provat púding tapioca ha beneficiat d'aquesta planta versàtil: Tapioca és un midó que prové de la iuca, un arbust tropical la tuber és comestible.

No menjo molt iuca tampoc. Agricultors no creixen en la meva part de Kenya. Però, és una collita bàsic en el meu continent — una rica font d'hidrats de carboni durant milions d'Africans. "Iuca és als agricultors africans camperol quin arròs als agricultors asiàtics, o el blat i la patata són als agricultors europeus,"diu Alfred Dixon de l'Institut de Tropical agricultura internacional.

A Tanzània, investigadors han descobert com millorar la iuca a través de biotecnologia — un desenvolupament que tothom hauria de celebrar i promoure.

Aquest progrés arriba en un bon moment perquè el virus marró-ratxa iuca s'ha convertit en la principal amenaça a la seguretat alimentària en moltes parts d'Àfrica Oriental. Un estudi diu que la malaltia pot retallar productivitat de una granja per tant com 70 per cent. Quan es toca, molts pagesos smallholder simplement abandonar els camps — i cada vegada que passa, Problemes d'alimentació terribles Àfrica créixer una mica mica pitjor.

Biotecnologia imparteix una possible solució. Els científics han après activar el sistema de defensa immune de la iuca, permetent la planta per defensar-se el virus letal marró-ratxa. Aquestes plantes miracle es troben actualment en assaigs de camp a Tanzània. Si les proves de camp van bé, els agricultors i els consumidors a través de la regió es beneficiaran. A l'Àfrica Oriental, Això significa que molts pagesos smallholder experimentarà producció realçada iuca, i, per tant, seguretat alimentària i els ingressos.

Encara que passarà només si no hi ha política en el camí de la ciència. A l'Àfrica, per desgràcia, política sempre sembla ser un intrús. Massa sovint, hem de girar les nostres polítiques públiques a grups d'especial interès que menyspreen la biotecnologia per raons ideològiques.

El resultat és una tragèdia per a l'Àfrica. Nostre continent rutinàriament falla alimentar-se.

Als Estats Units i en altres llocs, Cultius transgènics han produït una enorme recompensa. Aquest any, els agricultors de blat de moro en el medi oest estan trencant rècords de rendiment de tots els temps, en gran part ja que pot créixer la millor ciència cultius pot oferir.

Des dels ulls d'aquest pagès africà, encara que, cada any és un bon any per als productors nord-americà. Desitjo que podria gaudir nivells similars d'èxit.

La diferència és tecnologia. Nord-americans han abraçat — i ara està creixent més aliments que mai abans. A l'Àfrica, els nostres governs han resistit cultius transgènics — i seguim pateixen fam i desnutrició.

Quaranta-set països ocupen el continent d'Àfrica, però només quatre-Burkina Faso, Egipte, Sud-àfrica, i Sudan — han permès la comercialització de cultius transgènics. La resta de nosaltres han de confiar en tecnologies de la granja del segle passat, com podem afrontar els problemes del segle 21 del canvi climàtic, sostenibilitat ambiental, i creixement ràpid de la població.

La iuca seria una excel lent manera d'introduir més biotecnologia a l'Àfrica. La majoria de la seva producció va directament als ventres humans, alimentació de persones directament. També és un cultiu de fam-reserva essencial. Quan altres grapes lluita o fallar per malaltia o sequera, molts Africans al seu torn a la iuca per manteniment bàsic.

Així que una planta de la mandioca que la malaltia mortal marró-ratlla a ratlla seria una benedicció — i no només per les persones que depenen d'aquesta planta particular. Seva introducció comercial podrien preparar el camí per l'Àfrica a acceptar més tecnologia, especialment en països veïns. Ara mateix, béns i serveis, incloent-hi cultius, moure amb relativa facilitat a través de les nostres fronteres.

Si fos Tanzània per permetre el cultiu de GM iuca, els consumidors i agricultors a Burundi, Rwanda, i Uganda vols veure els avantatges i beneficiar-se en les seves estratègies de seguretat alimentària. Meu propi país de Kenya, que comparteix una llarga frontera amb Tanzània, podria finalment posar fi als retards que mantenir els cultius transgènics fora les nostres granges i menjar abundant de nostres plats.

Kenyans investigadors ja han provat varietats GM de iuca, blat de moro, cotó, sorgo, i moniato. Sabem que estigui segur, tant des de la nostra pròpia recerca així com de la seva adopció generalitzada i èxit de GM cultius en un altre lloc. Una nova investigació que se centrarà en 'Orfes cultius' Àfrica, cultius d'aliments com iuca que no són econòmicament importants al mercat global però importants partits 'esquena jardins"de l'Àfrica rural, els grups com orfe cultius Consorci africà, Escut d'Àfrica Oriental agricultors de clima canviarà i en definitiva, millorar les dietes dels nens d'Àfrica.

L'únic de la manera és política. Africans ha de permetre ciència triomf por i acceptar la tecnologia que està millorant la producció d'aliments a gairebé tot arreu més.

Anem a començar amb la iuca a Tanzània.

Gilbert Arap Bor creix blat de moro, verdures i les vaques lleteres en una granja petita escala de 25 hectàrees en Kapseret, a prop Eldoret, Kenya. També és professor de la Universitat Catòlica de est d'Àfrica, Campus de Eldoret. Sr.. Bor és la 2011 Comerç Kleckner & Destinatari d'avanç Premi de tecnologia i membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.