Un dels reptes de l'elaboració d'un nou acord de lliure comerç amb la UE en el comerç transatlàntic i Associació d'inversió (TTIP) negociacions és superar relacions existents que són menys desitjables. El futur no pot ser treballat fins que el marc actual està operativa. Això és molt cert per a l'aprovació de nous trets de biotecnologia per als cultius principals.

La situació actual és doblement frustrant que la situació era suposadament aclarit fa menys d'un any. El setembre de 2013 el Tribunal Europeu de Justícia (TJCE) va governar que la Comissió de la UE havia d'actuar amb més rapidesa en determinats moments del procés l'aprovació existents per trets de biotecnologia per als cultius. Concretament van presentar sol·licituds aprovació de cultiu al màxim òrgan responsable sense demora quan comitès de nivell inferior no pot arribar a una conclusió.

Això s'aplica a trets que prèviament es van trobar segurs per la Autoritat Europea de seguretat alimentària (EFSA). Ni funcionaris de nivell tècnic de la 28 països membres ni ministres d'aquells països podria arribar a una majoria qualificada per aprovar o rebutjar els trets. La EJC va dictaminar que "sense demora' significar 'ràpidament'. Quan els funcionaris de nivell tècnic no pot aprovar o rebutjar amb una majoria qualificada, la Comissió de la UE va enviar ràpidament la proposta al Consell de la UE i si no podien decidir ràpidament, la Comissió havia d'actuar amb rapidesa. El Tribunal també va dictaminar que la Comissió no pot alentir el procés enviant l'aplicació a l'EFSA de ressenya més llunyana, que la Comissió va fer set vegades pel cas davant el Tribunal. Només una vegada abans de, en 2010, la Comissió de la UE havia actuat quan el nivell tècnic funcionaris i ministre fracassat per aprovar o rebutjar un tret per una majoria qualificada.

El Tribunal també va rebutjar l'argument de la Comissió de la UE que cultius biotecnològics eren que una constant evolució zona de recerca i una "pausa" en l'aprovació era apropiat perquè una nova proposta de conreu destinat a fer front a l'estancament polític havia estat fet per la Comissió. Nova informació científica és probable que estigui disponible en el futur, però haver de prendre decisions fer basat en la informació actual. La proposta va permetre membre de països de la UE per bloquejar el cultiu d'un tret de biotecnologia que va ser aprovat per l'EFSA.

The procedures for approving biotech traits for imports of food and feed are slightly different and generally less politically sensitive. Ambdós funcionen de la mateixa manera i retards per importació aprovacions també són comuns. L'Associació Americana de soja i 18 altres grups interessats enviats cartes a l'u. Representant de comerç (USTR) Michael Froman i la Comissió de la UE sobre esdeveniments biotec nou (soja, cotó de blat de moro, i de canola) esperant l'aprovació per a la importació d'aliments i pinsos d'ús. Tots han rebut opinions positives per l'EFSA i alguns fins a cinc anys. Diversos dels productes estan ja comercialitza sota custòdia programes i interrupcions en el comerç risc si no aprovat al setembre.

Cronometratge és particularment important perquè la Comissió de la UE actual síndica aquesta tardor. L'u. indústria havia esperat per aprovar en reunió de la Comissió juliol. Si l'aprovació no es concedeix en setembre, ells probablement no es considerarà abans de la nova Comissió respon al gener. Des d'aleshores, pot ser alguns trets nous en la canonada de transport i potser ja interrompent comerç.

En la carta a USTR Froman, els grups pregaren considerar referint-se la qüestió a un panell de compliment WTO si la Comissió de la UE continua es neguen a actuar en les aplicacions al setembre. Hem fet que abans. En 2006, un panell WTO trobar que procés regulador de biotecnologia de la UE no es reunia pròpies línies de temps per a revisar i actuant en aplicacions per a les importacions i ús. El panell va concloure que aquests fracassos representat una moratòria eficaç de nova aprovació. Malgrat els resultats coherents per l'EFSA de cap humà, risc ambiental o animal, la Comissió ha retardat repetidament decisions sobre aquests productes. Aquests retards les seves preocupacions que la UE té una nova moratòria de facto.

Un nou cas WTO basat en resultats de la 2006 panell, que la UE acceptada, seria útil. El temps necessari per decisions EU sobre nous cultius biotecnològics només s'ha allargat des del cas anterior. En les converses TTIP, l'u. indústria agrícola ha dit que vol la Comissió de la UE per accelerar el procés d'aprovació en el marc regulatori actual – per no renovar-lo per complet. Si la Comissió és incapaç o poc disposat a escurçar els terminis amb la normativa vigent, llavors es necessiten reformes més ampli.

Els negociadors EU en TTIP ja he dit que els canvis en les normes UE existents relacionats amb tots els sanitaris i fitosanitaris (SPS) qüestió no són possibles. Els actuals processos de regulació EU en una àmplia gamma de mercaderies no són acceptables per u. l'agricultura. Com a mínim en els cultius biotecnològics, el Tribunal de la UE va dir que la Comissió de la UE està incomplint la llei i l'OMC diu que la Comissió de la UE ha no complir les seves obligacions. Alguna cosa ha de canviar.

Que alguna cosa es remunta al punt de la Comissió de la UE de fa uns anys que el coneixement sobre biotecnologia estava canviant tan ràpidament que les decisions no es podria fer aprovar trets biotec. Però els canvis són tot el contrari d'espera. En lloc de ser una tecnologia nova que ha de ser fortament regulada per protegir la humanitat de tot tipus de conseqüències no desitjades, s'ha convertit en una tecnologia convencional plantades en 4 hectàrees de milions a tot el món que ha treballat tant com esperat pels científics que participen. I no ha perjudicat persones o fauna.

La UE té una mentalitat precaució reglamentari per una tecnologia que té una trajectòria de 20 anys de caixa forta, ús efectiu. Això no és una convocatòria sense regulacions governamentals. És una crida a la normativa que se centren en la pregunta sense resposta i no en normatives que tan goma alçar el procés que no funciona.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.