Algunes nits és estressant per sopar de posar sobre la taula per la meva família. Imagina ser responsable de l'alimentació de milions de persones.

Que és l'assoliment del Dr.. Sanjaya Rajaram, anunciat com el guanyador de la 2014 Premi Mundial de l'alimentació. Seus blats han incrementat la producció mundial de blat de 200 milions de tones.

Dr.. Rajaram seria un muntatge destinatari del Premi aliments del món en qualsevol moment, però aquest any és encara més commovedor i apropiat perquè també marca el centenari del Dr.. Norman Borlaug, el pare de la revolució verda. Com a successor de Borlaug CIMMYT, la internacional blat de moro i blat millora centre, Rajaram és un dels estudiants més aconseguides de Borlaug.

Abans el Dr.. Borlaug va morir fa cinc anys, Ell va elogiar Rajaram com "un científic de la gran visió que va fer una significant contribució a la millora de la producció mundial de blat, treballant en benefici de centenars de milers d'agricultors a països de tot el món."

Jo sóc un d'ells. A la nostra granja familiar a Oklahoma, vam créixer una varietat de vermell d'hivern blat dur, ideal per pa, que es va desenvolupar a Oklahoma State University. Podem plantar-lo cap a finals de setembre i cull al juny — i l'èxit de cada collita fa una gran diferència en la línia de fons de la meva família.

Això és una altra raó que agraeixo la selecció de Rajaram enguany: Els aliments de les Nacions Unides & Organització de l'agricultura ha decretat 2014 com l'any internacional de l'agricultura familiar. L'obra de científics com Rajaram millora l'agricultura familiar.

Em recorda de paraules finals de Borlaug: "Portar-lo a l'agricultor." Ells van ser pronunciades per Dr.. Bill Rauno, un dels seus molts amics a Oklahoma State University, va ser mostrant Dr. La tecnologia Borlaug seu equip havia desenvolupat per ajudar els agricultors gestionar millor l'ús de fertilitzants de nitrogen. Avui, la tecnologia de Greenseeker està ajudant els agricultors del món tallar costos i salvaguarda del medi ambient.

Rajaram ha incorporat aquestes paraules tota la seva vida.

Va iniciar una granja familiar mateix — un pobre, a l'Índia rural. Els seus pares criar blat, blat de moro, i l'arròs en un grapat d'hectàrees. En aquell temps i lloc, gairebé ningú va rebre una educació formal. No obstant això, els pares de Rajaram es dedicaven als seus fills — i en Rajaram, van veure una intel·ligència especial i unitat. Així li van enviar a l'escola.

Això va ser el començament d'una brillant carrera. Des del principi, va ser un estudiant superior que va saltar des d'oportunitat d'oportunitat. Finalment va obtenir un doctorat. en planta de cria de la Universitat de Sydney, a Austràlia. Un dels seus professors hi havia estudiat amb Borlaug als Estats Units i recomana Rajaram al seu vell amic. Aviat, Rajaram estava treballant al costat de Borlaug a Mèxic com a membre de l'equip de CIMMYT.

Rajaram va ser a mig camí arreu del món des dels seus humils orígens, però mai no va oblidar les seves arrels. Volia alleujar les lluites dels altres agricultors familiars que sabia com un nen. Així que va treballar per crear els cultius que vols ajudar-los a viure una vida millor.

Avui, se li atribueix el desenvolupament 480 alt rendiment blats que resistir les malalties i altres tensions. He estat cultivats en més de 100 milions d'hectàrees en 51 Països, d els sòls àcids de Brasil a les muntanyes del Pakistan.

Rajaram va recollir un bon cultiu per a seu focus. Blat cobreix més superfície que cap altre planta cultivada i representa la principal font de calories més de la meitat de la humanitat.

Malgrat la seva importància, blat vegades sembla la collita que oblidava la tecnologia. Això no ha sentit encara les innovacions en biotecnologia que han transformat la manera que creixem blat de moro i soja, dos altres cultius bàsics.

El meu granja familiar beneficiaria enormement de blat modificades genèticament que fa un ús més eficient de nitrogen del sòl. I no podem tenir tolerància a la sequera aviat: Collita de blat d'enguany és el pitjor que he vist en 20 anys i podria ser el pitjor d'Oklahoma des de 1950.

Sóc optimista, Si només perquè Rajaram és l'esperança: "Jo crec que els reptes de la producció de l'agricultura i alimentació del segle 21 són surmountable,", diu. No obstant això també adverteix que la tecnologia ha de seguir complint amb temps de canvi: "Producció del cultiu futur està obligat a disminueixen a menys que plenament factor en les qüestions relacionades amb el canvi climàtic, fertilitat del sòl, i dèficits d'aigua, i utilitzar genètica avançada en els propers 20 a 30 anys."

Aquest octubre, Rajaram rebrà el Premi formalment, durant les celebracions del Premi Mundial de l'alimentació a Des Moines. Els agricultors familiars es celebrarà amb ell, i esperem que igual que li va inspirar Borlaug, va inspirarà una nova generació de científics per ajudar-nos créixer més i millor blat.

Hope Pjesky i la seva família són pagesos / ramaders a Oklahoma nord on van criar bestiar i blat. Esperança voluntaris com un membre del Consell de la veritat sobre comerç & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.