Tots els ulls estan sobre la Copa del món a Brasil aquest mes. Com un pagès al sud del Brasil en estat Parana, a prop de la ciutat de Ponta Grossa, Jo estic animant l'equip local — i em sento alleujat que hem sobreviscut un concurs dur contra Xile en el primer partit de l'eliminatòria rodó.

Un altre tipus d'eliminatòria és també en la meva ment, i nostre rival és el que molts brasilers sap massa bé: mosquits. Aquestes plagues són constants amenaces a la salut pública — però ara biotecnologia poden oferir un excel·lent solució a un problema ancestral.

Mosquits difondre moltes malalties, i un dels pitjors és dengue fever. A més d'elevar les temperatures, el virus provoca mals de cap, dolors en les articulacions, i erupcions a la pell. Afecta sobre 50 milions de persones arreu del món cada any. Potser un milió d'ells moren. Hi ha cura o vacuna.

Meva regió del Brasil és massa fred a la nit pels mosquits que es va estendre el dengue fever per sobreviure, però tinc amics que han patit la aflicció. He lluitat amb malestar de greu — es queixen de dolor mal darrere els ulls — i ha de preocupar-se per segon infeccions, perquè aquells són els que pot convertir fatals.

Biòlegs han identificat més de 3,500 espècies de mosquit arreu del món, però només un grapat d'ells porten el virus que causa la febre dengue — i en particular, l'Aedes aegypti, és el principal culpable. Té orígens africans però ara viu a les zones tropicals gairebé a tot arreu, incloent-hi tres ciutats brasileres que acullen els jocs de la Copa del món.

Per desgràcia, aquestes plagues són difícils de controlar. Mosquiteres proporcionar bona protecció contra els mosquits que surten a la nit, però els mosquits del dengue que són actius durant el dia. També creixen en zones urbanes, Així que és impossible per a moltes persones evitar el seu hàbitat. Finalment, els paràsits s'han començat a desenvolupar resistència a formes comunes d'insecticida.

Una estona, semblava el millor que podia fer era simplement aguantar amb una certa quantitat de dengue fever.

Avui, No obstant això, Biotecnologia imparteix nova esperança i d'una manera sostenible per enfrontar el problema. Científics britànics han après a lluitar mitjançant la modificació genètica. The transgenic mosquito carries a gene that prevents the females from flying when they reach adulthood. Males can still fly but that does not cause a problem because they feed only on nectar and plant juices, unable to transmit the disease. As the mosquitoes reach adulthood and males mate with females, el gen es comunicarà a la seva descendència, en definitiva, ajudant a resoldre un problema de salut pública.

Assajos de camp l'any passat a la ciutat de Jacobinisme mostrava resultats prometedors, amb poblacions de Aedes aegypti xocar els uns 79 per cent. Aquest any, Funcionaris brasilers han posat en marxa un programa pilot per provar el mètode en grans àrees. Que han treballat dur per participar al públic, celebració de reunions per explicar l'enfocament i la publicitat als costats de camions, així com a la ràdio. A l'abril, un informe sobre públic Radio internacional destacar del programa "àmplia acceptació" entre la gent del Jacobinisme.

I per què no van aprovar? És una solució creativa que pot impedir que un mal terrible salut pública.

És el medi ambient, massa. Ara mateix, és la millor manera de frenar la transmissió de dengue fever Spray insecticida als voltants cases vulnerables. No obstant això aquest tractament mata insectes sense discriminació — no només Aedes aegypti, però també errors que no suposen una amenaça per a qualsevol.

Biotecnologia ens permet centrar-se en l'autèntic problema. En termes militars, ho diríem una vaga quirúrgic que colpeja el seu objectiu davant una catifa bombardeig amb efectes col·laterals.

Queda per veure com funciona aquesta estratègia. Brasil és un país enorme, ple de mosquits. Reduir el seu nombre és cap truc simple. Encara fins i tot un petit tall en la incidència de febre dengue a millorar la vida dels meus companys brasilers.

Tenim tota la raó per ser optimista. A la meva pròpia granja, He vist com biotecnologia pot ajudar a créixer més menjar menys terra. Adaptació de les tecnologies de transferència de gens que han de millorar l'agricultura als altres reptes podria representar un pas important en el global Gene Revolution.

M'estic animant als Brasil no només guanyar la Copa del món, però també per superar victoriosos dengue fever.

Richard Franke Dijkstra explotacions amb la seva família al sud del Brasil on creixen soja, mongetes comestibles, blat de moro, blat, l'ordi, raig d'herba i civada negra; 50% de la soja i blat de moro van plantar els GM i 100% de l'operació és la sembra directa. Richard i el seu cunyat també operen un 480 llet de vaca i augmentar 4000 anualment els porcs. Richard és un membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.

.