Si que podria proporcionar un menjar que vols salvar les vides de milions de nens, ens vols fer-ho.

Dret?

Que és el miracle d'arròs d'or, un cultiu modificat genèticament que lluita contra la deficiència de vitamina A, una malaltia que ha matat un estimat 8 milió de nens en els últims anys dotzena, sobretot en el món en desenvolupament. Els afortunats que sobreviuen sovint anar a cegues.

Aquí a les Filipines, el problema és tan greu que la Generalitat distribueix vitamina A càpsules per a nens menors de 5 així com a les dones embarassades.

Aquest esforç ha reduït la deficiència de vitamina A en el meu país. Encara cal fer més: 15 per cent dels nens filipins continua patint aquesta forma mortal de malnutrició, segons l'alimentació i nutrició Research Institute.

Arròs d'or és una solució possible i com un pagès, una eina que vull disponible al meu país. Genera quantitats addicionals de beta-carotè, un compost que ajuda a produir vitamina A. Només una tassa d'arròs d'or pot proporcionar als nens petits amb més de la meitat de les seves necessitats diàries de vitamina A. Si prou els agricultors conreen arròs d'or, finalment ens podria ser capaços de derrotar el flagell de la deficiència de vitamina A.

Quan penso en l'arròs d'or, Vaig pensar sobre el tema des de dos perspectives: com una mare i un pagès.

Com tantes mares filipins, Servir arròs a la meva família tot el temps. És l'ingredient més fonamental en la cuina filipina.

Jo també sóc un pagès que creix arròs durant la nostra temporada de pluges, que corre des d'ara fins a octubre. Més del que la fructificació ve als consumidors m'youll mai compleixen, però una part d'això s'acabarà en els bols d'arròs meva família utilitzar a casa.

Així que vull assegurar-se que tot creixem i menjar és segur, nutritius, i sostenible.

Abans d'aquesta primavera, Vaig ser convidat a assistir a un taller patrocinat per l'Institut Internacional de recerca de arròs (IRRI), una investigació independent sense ànim de lucre basada en Filipines i organització de formació dedicada a reduir la fam i la pobresa a través del millor arròs l'agricultura i la nutrició. Una de les principals prioritats és la lluita contra la deficiència de vitamina A mitjançant l'adopció generalitzada d'arròs d'or.

Durant la meva visita, Em va impressionar d'aprendre que no hi ha cap agendes ocultes darrere d'arròs d'or. L'agricultura és, per descomptat, un gran negoci, i les empreses sempre estan tractant de convèncer-me que compri la seva llavors o material. La majoria dels venedors estan just i honest, però encara he d'acostar-los amb cura i prudència.

Arròs d'or, No obstant això, és diferent. Seus inventors europeus han concedit llicències lliures per a desenvolupar i créixer arròs d'or sobre una base sense ànim de lucre. IRRI ha treballat per crear varietats locals d'arròs d'or perquè els agricultors filipins pot créixer i famílies filipins es pot alimentar als seus fills.

Molts altres tipus de cultius genèticament modificats portar importants avantatges per als agricultors: El blat de moro GM que vaig créixer a la meva granja cada hivern lluita contra les males herbes i les plagues, permetent-me créixer més menjar menys terra i contribuir a la seguretat alimentària del meu país. Els consumidors gaudir d'abundància que és assequible i nutritius, però en general no reconeixen el paper de la tecnologia.

Arròs d'or, per contra, es tracta de "biofortification". El punt sencer és ajudar els consumidors per combatre la desnutrició. No és merament segur — és beneficiós positivament. Disposa d ' arròs saludable ". La investigació i desenvolupament que han entrat representen un acte extraordinari d'altruisme. Disposició arròs d'or als agricultors a millorar les vides de milions de persones gairebé immediatament, i tothom ho sap.

Tràgicament, Hem vist enorme resistència arròs d'or, dirigit per les forces ideològiques i interessos especials que menyspreen la biotecnologia en l'agricultura. Tenen por arròs d'or perquè saben que la seva adopció convencerà les masses que els cultius transgènics són bones per a nosaltres. L'any passat, un grup de manifestants fins i tot va atacar un camp on la IRRI estava provant d'arròs d'or — un acte de vandalisme contra la investigació científica del qual definitiu víctimes són els fills pateixen deficiència de vitamina A.

Tots volem menjar aliments segurs i saludables, i volem agències reguladores per donar suport a aquests esforços amb sensible, normes basades en la ciència.

La següent regla que haurien d'adoptar implica arròs d'or: Deixar que els agricultors créixer i deixar que els nens mengen.

Cada dia hem d'esperar condemna més innocents nens ceguesa i mort.

Rosalie Ellasus és un agricultor de primera generació, cultiu de blat de moro i arròs a San Jacinto, Filipines. Rosalie permet la seva finca ser utilitzat com un complot de demostració per als agricultors smallholder a visitar i aprendre dels. És membre de la veritat sobre comerç & Xarxa de tecnologia Global pagès (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.