La reunió de Ministres de comerç OMC a Bali, Indonèsia el desembre passat dirigit la WTO Director-General Roberto Azevedo de preparar per aquest proper desembre un programa de treball clarament definit per concloure llargament demorat ronda de Doha de negociacions polítiques comercials. A primers d'abril Azevedo va demanar als membres a mirar més enllà de la 2008 redactar textos i reforçat últimament aquest punt. Deia aquell passatge de comerç facilitació lingüística i altres polítiques en Bali ha restaurat la credibilitat de l'OMC com a ésser capaç de prendre decisions multilaterals.

El director general ha demanat a les cadires dels tres grups negociadores, l'agricultura, accés al mercat de l'agricultura no (NAMA) i serveis, per dur a terme noves consultes i membres convocava a participar amb l'altre un a un. Molts països en desenvolupament s'atreveixen a anar més enllà de la 2008 text de l'agricultura perquè protegeix els programes existents. Segons els informes per U dins. Comerç, que donen suport a un concepte anomenat "Seqüenciació" on negociadors primer vols resoldre en l 'ambició"a l'agricultura i utilitzar per determinar què és assolible per a NAMA i serveis. Molts membres de la WTO i suport de Azevedo treballant en els tres eixos en paral·lel.

U. Representant de comerç (USTR) Michael Froman recentment va donar l'u. veure al reprendre les converses en una reunió informal de Ministres de París de l'OMC i altres representants de sobre 50 països membres. Va dir que la primera prioritat era implantar comerç facilitació lingüística i altres acords aprovats a Bali. Hi ha rumors que alguns països en desenvolupament estan considerant retardant implementació per guanyar força en les negociacions agrícoles. Va dir que hauria d'haver cap retrocés, i països desenvolupats estaven preparades per prestar assistència a desenvolupar els que ho necessiten.

Froman va dir que podeu imaginar del nivell d'ambició, i qualsevol nivell està situat, equilibri és la clau. Va dir, "Sigui quin sigui el ambició nivell, ha de córrer en paral·lel a l'agricultura, NAMA, i serveis." Qui vulgui un gran acord pot ser descoratjat per la indiferència aparent a nivell d'ambició, però és ben cert que un acord desequilibrat no seria acceptat en l'u.

La USTR va dir com a agrícoles d'exportació i importació de país l'u. havia "cap problema amb l'agricultura marcant el ritme de les negociacions... sempre que la discussió de l'agricultura adreces totes les qüestions rellevants". Aquesta darrera frase arriba a temes que normalment no s'esmenten. Les qüestions rellevants avui no són el mateix que 13 fa anys.

Accés al mercat és un assumpte com avui rellevant com 13 fa anys. Froman va assenyalar "barreres duaneres tenen efectes significatius distortive en el comerç agrícola mundial." U. les tarifes són baixes en relació a gran part de la resta del món. Froman també va dir que això ha esdevingut més important per als països en desenvolupament a causa de la quantitat de comerç agrícola entre ells. Va afegir temes de competència exportació incloent empreses comerç estatals que s'han discutit en les converses de acord de lliure comerç Trans-Pacific Partnership.

Froman llavors va plantejar una qüestió vital-domèstics subvencions agrícoles que distorsionen el comerç. Va dir, "Nosaltres no pot ignorar el fet que la naturalesa del que subvenciona ha transformat radicalment en el 13 anys des que es va establir la ronda de Doha. Les economies emergents ara subsidiar els agricultors a nivells alta tan o més alt que els Estats Units i Europa". Els països en desenvolupament avançats pensava que estaven rebent un passi de subvencions agrícoles. Que pot haver estat cert en 2001, però no és cert en 2014. Froman va deixar clar que.

Va seguir els comentaris amb un altre tema important-el fracàs d'alguns membres de la WTO actualitzar altres membres sobre el nivell dels seus programes de subvenció. Froman va dir, "Així que ara mateix ens estan volant a cegues, i això no és una bona manera de començar una negociació seriosa." Principis d'any ell havia demanat informació actualitzada i anàlisi i encara està esperant una resposta.

Aquest ha estat un problema creixent en els darrers anys en l'u. i presumedly també en altres desenvolupat exportadors agrícoles. Darrera proporcionat informació sobre subvencions en l'Índia 2003, tot i que se ls proveí mica d'alleujament el desembre passat a la reunió de Bali. Darrera s'informa a la Xina 2008 i Brasil a 2009. L'u. Finalment es va informar en 2010 i la UE en 2009.

En els seus comentaris conclusions, Froman va dir, "A la zona de subvencions domèstics, un debat que ignora les economies emergents no és políticament o econòmicament greu, i no pot ser la base per a la classe de progrés que també volem veure en àmbits com la NAMA i serveis." La manca d'informes sobre les subvencions a l'OMC no ha parat de analistes dels EUA. i als països desenvolupats de fer estimacions agrícoles en els països en desenvolupament avançats. Alguns dels mètodes i Assumpció utilitzat pot ser qüestionada, però hi ha pocs dubtes que subvencions són substancialment. Aquestes anàlisis han portat a la pressió política en països desenvolupats a reconsiderar els textos del projecte des de fa sis anys.

Azevedo Director General va dir recentment, "Crec que comerç ha tingut un paper central en l'aixecament de milions de persones de la pobresa en els últims anys. Què ens hi juguem ara assegura que el comerç pot continuar fer-ho en el futur de la manera més eficaç possible. Tan comerç ha de ser una part d'aquesta discussió." Abans que debat pot anar molt lluny, hi ha de ser una redefinició dels termes del debat coherent amb les realitats de la 21St segle. Que farà que per a un debat més saludable i millorar les possibilitats d'un resultat que s'aixecarà milions més de la pobresa.

Reprendre les converses de Doha requereix decisions polítiques, no tècnica dels detalls menors. Ministres de comerç WTO membre cal es reuneixen en petits grups per tenir una idea d'on altres volen anar. Cooperació econòmica de Àsia-Pacífic de la propera setmana (APEC) Fòrum a la Xina ofereix l'oportunitat primer senyals de comprovar. La Junta de comerç de G-20 al juliol a Austràlia proporcionarà un altre. Les qüestions lloc nou països desenvolupats en desacord amb els països en desenvolupament avançats.

Ross Korves és un comerç i analista de política econòmica de veritat sobre comerç &Tecnologia (www.truthabouttrade.org). Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar |Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.