Viatge del president Obama al Japó ja és una oportunitat perduda — i Congrés mereix una part de la culpa.

La Casa Blanca tenia l'esperança d'utilitzar la visita del president a Tòquio aquesta setmana per anunciar un gran avenç en les negociacions comercials, com el President Obama s'embarca en un viatge de quatre Nacions d'Àsia. Ara sembla que no passarà: "Un estancament continua,"aquesta economia japonès Akira Amari ministre, d'acord amb Reuters.

Tothom sabia que seria dur progrés: Als Estats Units i Japó ja són prop de comerç socis, i ens porta més proper junts consistirà en durs opcions en l'agricultura (per al Japó) i cotxes i camions (als Estats Units). Així el ritme lent d'aquestes negociacions és d'estranyar.

Però els Americans han d'exigir èxit.

Els beneficis d'una associació de Trans-Pacífic són enormes. Si els Estats Units i Japó completar aquest pacte comerç amb deu altres nacions Pacific Rim, globals exportacions podria créixer per més de $300 milions de dòlars anuals per 2025, segons l'Institut Peterson per economia internacional. I els Estats Units vols gaudir d'una gran part d'aquest comerç: $123 milions de dòlars.

Que es traduiria en un munt de llocs de treball a les fàbriques i les ramaderies dels Estats Units.

Res d'això passarà, No obstant això, Si el president no té autoritat promoció de comerç (APT), un instrument legislatiu que permet l'administració per negociar amb altres països i després enviar acords comercials al Congrés per una votació amunt o avall. Els governs estrangers que vulguin treballar fora s'ocupa de l'u. Representant de comerç — no amb l'u. Representant de comerç més 535 membres del Congrés, tots ells amb les seves pròpies agendes i el poder oferir esmenes.

Des de l'adveniment de TPA en la dècada de 1970, cada president ha gaudit d'aquesta eina per almenys una part del seu temps a l'oficina, amb l'excepció de President Obama. TPA darrera caducat en 2007 i Congrés s'ha negat a renovar-lo.

El partidisme juga un gran paper. En el passat, Congressos demòcrata controlats s'han negat a aprovar TPA als presidents republicans i congressos controlat per republicans s'han negat a aprovar TPA als presidents democràtics. A la part superior que, molts demòcrates són descarades protectionists: Líder de la majoria del Senat Harry Reid, un demòcrata, anunciar públicament s'oposa TPA President Obama.

Qualsevol els motius dels legisladors individuals, el fracàs col·lectiu del Congrés per aprovar TPA està perjudicant l'habilitat dels Estats Units per parlar comerç amb el Japó. Aquest mes, Sen. Rob Portman, un Ohio republicà que va ser ambaixador de comerç del President Bush, deia al Wall Street Journal que "Japó és reticent a fer grans concessions davant la preocupació que Congrés podria acabar demanant més endavant.”

En altres paraules, Japó no vol fer un acord que podria enfonsar Congrés mitjançant engany legislativa.

Aquest és precisament el problema que TPA està dissenyada per resoldre.

La bellesa de TPA és que allibera el poder executiu a negociar amb els governs estrangers preservant també l'autoritat del Congrés per aprovar o desaprovar el resultat. Només evita Congrés baralli un acord raonable amb esmenes destinats servir els interessos especials.

Aquí a l'estat de Washington, necessitem TPA perquè necessitem TPP: Comerç exterior és una clau de la nostra rendibilitat, especialment per a aquells de nosaltres que granja. Exportem enormes quantitats de pomes, cireres, peres, blat, i el vi a Àsia.

Sense aquestes exportacions, molts de nosaltres no seria capaços de granja a tots.

Vaig créixer la llavor d'alfals, i entre 30 i 40 per cent del passa a l'estranger. El que és més, la llavor d'alfals que venc als productors nord-americà creix el cultiu amb un mercat d'exportació de grans. Milions de tones mètriques de fenc alfals vaixell de Portland, Seattle, i altres ports per a clients a l'estranger. Nostre comprador més fiable és el Japó.

Així que quan veig la possibilitat dels Estats Units i Japó, arribant a un acord en TPP, No veig res però oportunitat econòmica — i em decep veure política en el camí de llocs de treball els nord-americans.

Quan les coses van malament en el món, els membres del Congrés encanta la culpa de la Casa Blanca. En aquest cas, les coses no van bé — i Congrés té la capacitat d'ajudar-los a anar millor. Estem tots pagant un preu per la seva negativa.

Mark Wagoner és una tercera generació agricultor al Comtat de Walla Walla, Washington on van recaptar llavor d'alfals. Mark volunteers as a Board member for Truth About Trade & Tecnologia (www.truthabouttrade.org).

Segueix-nos: @TruthAboutTrade en Refilar | Veritat sobre comerç & Tecnologia en Facebook.

 

*Nota – aquesta columna va aparèixer en El Washington Times Publicat abril 23 com ‘ Protectionists bloquejant el comerç amb Àsia’